"K jakému účelu je tento hudební předmět?"
Má odpověď byla jednoduchá a jasná:
K hraní.
A prošlo to do další fáze celního řízení. Skoro jako loterie.

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
A pokud jde konkrétně o společnost v názvu tohoto vlákna, jasně deklarují, že DPH a clo odvádějí oni. A kupující jim dává souhlas k vyřízení formalit.
Prakticky pak zasílají zboží již se nacházející v Evropě - které muselo být standardně procleno a uvolněno do volného oběhu, nebo posílají přímo z Asie, kde nevím o nikom, po kom by celní orgány při doručení chtěli doplácet clo a DPH, přestože u nákupů, kde prodávající platbu cla a DPH nepřebírá, se tak standardně děje.
Davidof píše:Myslím, jestli jsem to pochopil, s tím okrádáním. EGlobal musí nějaké zákony přeci jen dodržovat, aspoň myslím.
Pokud by to bylo celní zprávou posouzeno jako zboží k proclení, neváhali by. Mám zkušenost, když jsme si objednali knihu z USA, užili jsme si své. Nejlepší byl dotaz, k čemu ta kniha slouží (součást formuláře).
Přiznám se, že jsem se trochu bál, ale napsal jsem, že ke čtení a prošlo to
-- 28. 1. 2019 15:24 --
A ještě bych napsal, ale to, chvd, ber prosím s patřičným nadhledem - jestli víš naprosto jistě, že EGLOBAL je nelegální byznys, takže můžeš obvinit jeho zákazníky z okrádání nás všech, měl bys splnit svou občanskou povinnost a jít podat patřičný podnět na příslušná místa.
Jinak ty šlendriány nikdy nevymýtíme
Ale nenecháme toho radši ?
Ferin píše:chvd: Tak praxe s neodpovídajícím oceněním je známá, ale týká se jednotlivostí.
A pokud někdo doveze do Evropy kontejner objektivů, tak mu toto rozhodně nikdo nezbaští.
Ferin píše:chvd: Tak praxe s neodpovídajícím oceněním je známá, ale týká se jednotlivostí.
A pokud někdo doveze do Evropy kontejner objektivů, tak mu toto rozhodně nikdo nezbaští.
Fidko: Na ECG Oly vůbec nevedou. To by napovídalo té hypotéze (ne každej výrobce na to hraje).
Fidko píše:To uz nie je az tak uplne pravdaUz tam Olyky objednat idu, len sa tym snazia nechvalit