Normálně jí peču na 130 stupňů, tentokrát jsem ji pekl na 150 stupňů ve spoustě vlastního tuku a vždy nakonec jí udělám kůrčičku na 220 stupňů. Maso musí přitom odpadat od kostí, ale na povrchu musí taková husa být opravdu pečená, ne vařená nebo dušená, jak to u nás dělají některé restaurace a jídelny, musí se trochu “žahnout”, ale nesmí se to přehnat, chce to cit, aby nebyla vysušená.
Ten originál fotky vypadal takto:
foceno na f/8 a použit focus stacking.
Soustředil jsem se na hraní s focus stackingem a neuhlídal jsem barevně to pozadí, měl jsem nechat bílý ubrus, testoval jsem přitom vestavěný focus stacking v D850 (předtím jsem to vždy dělal přes Helicon Remote), který sice fungoval dobře, ale jinak, funguje od zadaného ostřícího bodu dopředu podle zadaného kroku a počtu fotek, takže jinak než jsem zvyklý, dříve jsem prostě zadal odsud pocuď to má být ostré, v D850 se nastavují ty kroky a počty fotek, připadá mi to pracnější, v budoucnu na tohle asi budu používat ten Arsenal.