Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod n3pi 25. 9. 2018 13:50

Sorry ze vam do Photokiny skacu chlapi :D

Radek71 píše:Ja ti nevim. Kdyz vlezu na icloud z computeru, tak to ma asi tak celkem 1 funkci, nevim uz presne, ale chtel jsem tam najit neco pul roku zpet a nemel jsem sanci. Chtel jsem nalinkovat nejake album a taky se mi to nepodarilo (na druhou stranu, nejaka alba v nejake apple aplikaci mam z pred 10 lety, ale to byla nejaka echt aplikace, ktera delala jakoze "fotoknihy". Nevim jestli tam jsou videt veci, ktery jsem sdilel a s kym, byl jsem tam asi 2x a dalsi pokusy jsem nedelal.
Kde se nastavuje, aby se mi v iPhone zobrazovaly fotky, ktere nahraju pres icloud, nebo vyfotim tabletem nevim, to jsem nenasel. Hlavne to ale musi byt "chytry", protoze ja nemam v mobilu misto na 300G fotek, takze by to musely byt nahledy, po kliknuti by se docetly do lepsi kvality.
Ted uz je to asi jedno, ale uplne user friendly mi to nepripadlo a hlavne mam srovnani, u Apple jsem na to neprisel za 3 roky, u Andoroidu jsem na to ani neprichazel, proste to najednou bylo.


Bud jsi Radku vazne neco delal spatne, nebo spise je chybka ten "computer", pokud jim myslis PC Win... Ale v tom pripade neni mozne se bavit o ekosystemu, kdyz do toho vkraci neco jineho.

Na Macbooku, iP SE, ani na iPad Air2, jsem ve Photos nikdy nic nenastavoval, proste se prihlasil na novem zarizeni pod svym uctem a vse jelo. Do cca 5 minut, v zavislosti na rychlosti pripojeni, jsem mel jak v iPadu, tak i v iP vsechny fotky co jsou v Photos v Macu.
Nemusi se vubec nic hledat v nastaveni, pokud na iPadu ulozis do Fotek (Fotky jsou Photos :D) nejaky stazeny obrazek, nebo neco s nim vyfotis, automaticky to jde do cloudu a rovnou i do dalsich zarizeni.
A v defaultu je to tak jak pises, pro zarizeni se stahuji zmenseniny, pokud neni misto. Dokonce i nektere starsi, dlouho neshlednute fotky, se zmensi, aby to setrilo misto v zarizenich.

Na iCloud jsem vlezl jen jednou, tam neni potreba vubec chodit, natoz skrze nej neco hledat.
n3pi
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Radek71 25. 9. 2018 15:01

Tak jsem si dovolil mit ekosystem mezi tabletem a telefonem s tim, ze to PC jsem nechtel mit "sychro", ale jenom pro nahled a sdileni. Jestli to chapu, tak jsem musel i "computer" mit mac?
Me by stacilo, abych cokoli co vyfotim na mobilu videl na tabletu a k tomu si Macbook kupovat nechci. Z stolniho PC jsem chtel linkovat fotky, treba sem.

-- 25. 9. 2018 16:01 --

Tak jsem si dovolil mit ekosystem mezi tabletem a telefonem s tim, ze to PC jsem nechtel mit "sychro", ale jenom pro nahled a sdileni. Jestli to chapu, tak jsem musel i "computer" mit mac?
Me by stacilo, abych cokoli co vyfotim na mobilu videl na tabletu a k tomu si Macbook kupovat nechci. Z stolniho PC jsem chtel linkovat fotky, treba sem.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod n3pi 25. 9. 2018 15:15

iPhone i iPad byl urcite synchro i bez nastavovani. Teda pokud byl pouzit stejny prihlasovaci login :D
Mac nemusis mit, co vim, tak je iCloud software pro windows, ktery se docela dobre integruje do exploreru (tim nemyslim internet explorer :D), ale funkcnost urcite nebude jako kompletni apple ekosystem. Takze nejde opravdu psat o ekosystemu...
n3pi
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pemar 25. 9. 2018 15:30

Řeším, jestli v pátek pojedu do Kolína na Photokina, nebo jestli nevyrazím konečně s foťákem na Mezní Louku a do Hřenska. Co jsem tak z dálky sledoval, tak žádný perfektní foťák tam není, namátkou Panasonic má duální slot na karty, ale pomalý AF založený na kontrastu, Nikon nemá duální slot a F-skla má jen přes redukci, Canon má cool skla, ale nic moc tělo, snad jen ten Panasonic S1r vypadá zajímavě.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod n3pi 25. 9. 2018 15:37

Canon ma EF skla taky jen pres redukce i kdyz Gecko se snazil tvrdit neco jineho :D
n3pi
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pemar 25. 9. 2018 16:36

Kolega z Kolína mi říkal, že Photokina je o ničem a že mám raději jet na Octoberfest :-).

Tam jsem měl zamluvený stůl, ale odřekl jsem to, letos nejedu.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Fidko 25. 9. 2018 16:42

On ten AF na Panasonicu nie je pomaly, specialne S-AF, ale vyzera to na prd, kedxe to pulzuje. K oli tomuto je to na prd specialne pri videu a aj preto sa cudujem, ze na to Panak tak tlaci. S1 bude mat urcite vyrazne vyssi vykon nez G9, cize aj podsattne vykonnejsi AF, ale zase tiez podstatne mensiu HO, takze som fakt zvedavy ako sa to bude spravat.
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Dolgor 25. 9. 2018 16:43

Mám virózku a tak jedu zítra na konferenci. Počítám, že se tam virózka ještě zhorší, když jsou nápoje zdarma. Beru si na to jen Fujinu.
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ganec 25. 9. 2018 17:33

n3pi: Ja som len písal, že keby boli šikovní, tak by mohli spraviť RF sklá, ktoré by fungovali aj EF
(samozrejme, že väčšia vzdialenosť bajonetu by sa prinajhoršom prejavila ako extension tube - teda lepším zaostrením na makro - ale to už by bola pridaná hodnota pre zákazníkov, to už by nebol Canon :-l )

pemar píše:Panasonic má duální slot na karty, ale pomalý AF založený na kontrastu
A pritom má najrýchlejší AF na svete (zdroj: https://www.dpreview.com/news/470829922 ... bilization):
The high-speed, high-precision AF with DFD technology achieves the world’s fastest*1AF speed of 0.04 sec*2.
*1 As a Digital Single Lens Mirrorless camera, as of November 8, 2017
*2 In 1-Area AF, at wide-end with H-ES12060 (CIPA) in LVF120 fps setting.
^^

Tu pekne vidíme, aký je svet relatívny .. keď niekomu sa aj to najrýchlejšie zdá byť "pomalé" :eh
(alebo že by v tom bolo niečo iné? :hm :D )
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod n3pi 25. 9. 2018 17:56

Mam te citovat Gecko, nebo si upravis co jsi "len písal" a tak doplnis tu tvou kompabilitu s EF? :D
n3pi
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pavel Breit 25. 9. 2018 17:58

pemar píše:Řeším, jestli v pátek pojedu do Kolína na Photokina, nebo jestli nevyrazím konečně s foťákem na Mezní Louku a do Hřenska. Co jsem tak z dálky sledoval, tak žádný perfektní foťák tam není, ...............
A příště to bude ještě horší. Samá bezrcadla.
Pavel Breit
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 25. 9. 2018 18:30

Třeba za 2-3 roky posílí HW a výrobci doplní to, co jejich modelům v tuto chvíli chybí. Nikonu aktuálně u bezzrcadlovek chybí rychlejší ostření, dva sloty, vyšší výdrž baterie, a v mých očích mu přebývá ta redukce. Sony chybí konstruktéři, co mají vztah k fotografování, Canonu chybí chuť udělat pořádnou bezzcadlovku, Panasonicu chybí design a marketing (proboha, jak někdo může nazvat nějaký produkt Lumix !), Olympusu smysl pro realitu. Jediný černý kůň je pro mne Fuji, co vypadá jako Leica, ale kdo by si kupoval okrajové značky, že ? Takže tuplák v Mnichově mi připadá jako lepší volba, byť minule nám zarezervovali stůl jen s povinnou konzumací, a těch 7 tupláků, 10 klobás a k tomu uzená kyta byly na mne moc.

Jinak Ganec zase skočil na špek press releasu, kde to vztahují k pro mne nepoužitelnému způsobu užívání.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod n3pi 25. 9. 2018 18:39

Tak HW uz je dosti silny i v dnesni dobe, bohuzel vetsinou jen u tech nej modelu za nej cenu. Tento segment uz mel, v urcitem slova smyslu, predchudce v podobe pocitacu, respektive procesoru. Prognozy o vykonu pocitacu se znacne rozchazely s realitou. Takze udavat tak dlouhou dobu vyvoje v oblasti HW je jen tlachani u piva.

Kazda znacka ma sve klady a sve zapory, ale urcite si sve zakazniky najde :) a nenazval bych Fuji necim okrajovym, docela se jim podarilo do toho poradne slapnout.
n3pi
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pemar 25. 9. 2018 18:51

S Fuji jsem schválně zaprovokoval, jejich poslední produkty vypadají dobře. Na druhou stranu, bych blázen, kdybych prodal Nikon a koupil Fuji.

S tím hardwarem je to dost o ceně, ono se to týká i zrcadlovek, Nikony D5 a D500 jsou v pohodě, ale u D850 spokojený nejsem, abych měl dostatečný buffer a aby foťák běžel rychle, musím řešit nastavení a záloha do druhého slotu to výrazně zpomaluje. Z7 druhý slot ani nemá, protože i bez toho má malý buffer. Průšvih jsou i přenosy těch 100 MB fotografií, to už jsem vícekrát kritizoval. Proto bych posílení HW uvítal.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod wikxzen 25. 9. 2018 19:28

Asi měli dobré chlebíčky (nebo sushi). :D


A další...




wikxzen
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků