Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Radek71 9. 5. 2018 13:53

Tak ja jsem poslechl zdravotniky od lekaru bez hranic co jsou v miste, antimalarika jsem mel prave koupene, protoze jsem dosel do ustavu tropicke mediciny a tam je davali kazdymu, kdo sel okolo, stejne jako ockovani, který neslo vzit sebou, takze me pichli doma.
Dalsi vec co me zaujalo, ze lidi z oboru "negoogluji" svuj obor, takze doktori casto nevygoogluji to co Pemar, at je to treba na WHO apod, takze vubec nevedi, co je trendy. Takze je tam sice HTML 5 animace, ze umrelo pul milionu lidi na malarii, ale v te lokalite, pro kterou mi to u nas v ustave vydavali, nikdy o nikom kdo by umrel na malarii neslyseli, notabene aby byl "bilej". Nebo aby byl "nemocnej".
Rizika podcenuje nejvice ten, kdo nechape souvislosti, tezko hodnotit, ale vetsinou to chce cas. Pak se spocita, kolik mel za poslednich 10 let autonehod, nemoci, nebo kolikrat byl v kriminale.
Moje zkusenost je, ze kdyz nekdo operuje naprostyma picovinama, od matraci s ruznou tuhosti, antialergickych dek, syderickych kyvadelek, prasky aby mu nes_mr_delo hov_no, tak ma vetsinou velmi, velmi spatna statisticka cisla. Tedy 5x rymicek do roka, bolenicko za krkcem, bolenicko pajslu a paradoxne si mysli, ze rymycku ma proto, ze se malo oblikl a mel malo teple rukavicky. Vubec je nenapadne, ze je to naopak. Jak jsem predseda predstavenstva organizace co bojuje proti biomatkam, tak musim uznat, ze asi 1/5 prdlejch matek ma docela vymakany decka, kdyz jsem jezdil s deckama na tyden do slanych bazenu, tak tam litaly po venku v unoru v kratkem tricku, fotr v bermudach a tricku sedel dve hodiny pred hotelem s kamaradem a kourili nejaky divny cigarety. Decko 10 let veku klidne preruckovalo nejakou 8m kladu 3m nad zemi apod. Uplne jsem se stydel, ze moje decko ma mikynu. Nakonec jsem to dopracoval s statistikou dcery tak, ze za 1 pololeti v tomto rocniku ma 0 omluvenych a 0 neomluvenych hodin. Ted II. pololeti ma 3 hodiny kvuli zubarovi teda ale :(
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 9. 5. 2018 14:14

Cvrček rozdáva eknihy zadara!!! :O
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Radek71 9. 5. 2018 14:16

To ale jenom prvnich 50 stran, kde ma ty fotky z fotobanky, ne?
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 9. 5. 2018 15:20

Nesdílím přesvědčeni, že v mimoevropských destinacích člověku nic nehrozí a že největší hrdina je ten, který se neřídí doporučením lékařů. To je jako spoléhat na to, že ve válce se v průměru na jednoho zabitého vojáka vypálilo 10,000 nábojů, takže se nemusím krýt. Spoléhat na to, že mne zachrání slivovice, AK-47 nebo české velvyslanectví se může vzápětí ukázat jako poněkud naivní, a hlavně je pak už pozdě. A když někdo dokonce přijde o život nebo má trvalé zdravotní následky, tak ho nikdo ani nepolituje, protože si vesměs myslí, že si za to ten blbec (kravka) může sám(a). Navíc, dovolená má být o regeneraci a ne o řešení nějakých následků.

U fotografa je riziko o to větší, že je často ochotný udělat kvůli fotce nějaký ten bezpečnostní kompromis. A nemusí to být zrovna selfie s tygrem.

Ohledně té hygieny je zrovna tak, kolikrát třeba vidíte, jak se v nóbl restauraci pro bílé turisty vaří jídlo v kuchyni na zemi a odkud se bere voda, to snad ani nebudu komentovat. Jednou jsem při pokusu vyfotit cosi na rýžových polích sjel po jílu kamsi dolů a pak jsem se myl v zázemí místní vyhlídkové restaurace, abych neušpinil hotelové auto. Oni mne tam původně ani nechtěli pustit, pustili mne tam poté, co jsem jim nabídl za částku, kterou tam za oběd projí místní rodina. Okamžitě jsem pochopil, proč se říká, “kdo se tady nepos***l, ten tu nebyl”. To ale pořád jen legrace, to pořád nejde o život. Nebo když mi jeden fotograf vyprávěl, jak byl kvůli fotce půl dne ve špinavé indické řece a poté ho léčili na infekci 3 měsíce, v podstatě si s nim nevěděli rady, dali ho do karantény a čekali, jak to dopadne.

Jakmile se tohle někomu stane, jde všechno stranou a on chce jen jedno: uzdravit se.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Fidko 9. 5. 2018 18:52

http://www.itsworthashot.com/olympus-om ... ii-review/

Tie high-ress shoty mi tu pripadaju lepsie nez Gancove pokusy s kalendarom.
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pemar 9. 5. 2018 20:41

Že by mne to nějak nadchlo, to asi ne.

Pořád čekám, s čím vyleze ten Nikon a pořád nic, ani zrcadlovka, ani bezzrcadlovka. Kdyby s ničím nepřišli, tak bych koupil D850, kromě velikosti souborů, bufferu a rychlosti sériového snímání mi vyhovuje. Zajímavé jsou ty sRAWy a mRAWy, je to takový downsampling přímo věc foťáku, mohlo by to trochu redukovat šum a nemuselo by to mít tak protivně velké RAWy. To snímání se dá vyřešit tím předraženým gripem, jen pro ten buffer řešení nemám, kromě focení do 12-bitů.

Jinak 44 Mpix je podle mne z hlediska ultra ostrých fotek slibnější, než 20 Mpix, byť s pixel shiftem, D850 má ještě potenciál ve skládání fotek přes focus stacking, to znám z D7100 a funguje to u statických fotek parádně.

Nedělám si iluze, že nástupce D750 nebo Df bude nějak výrazněji levnější, takže bych získal jen o 1/2 EV menší šum a/nebo o 1 snímek rychlejší sériové snímání, bezzrcadlovka by mohla nabídnout ostřící body do kraje a větší rychlost, pokud by Nikon nějak vyřešil AF a EVF. Manželce jsem sice avizoval, že chystám prodat D7100 a koupit něco za 100 tisíc, ale zatím stále čekám, roli hraje i to, že na dovolenou budeme v ČR a v SR a že D500 mi zatím úplně stačí.

A mimochodem, objednal jsem ten Arsenal, uvidíme, jak se mi ta umělá inteligence osvědčí, ale dodání má být někdy v září, tak si budete muset na minirecenzi trochu počkat, zrovna to skládání fotek je jedna z inzerovaných předností.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Dolgor 9. 5. 2018 21:03

Zítra mají vyjít finance za uplynulý rok. Představování nových foťáků přijde potom.
Mě čekání na Nikon bezzrcadlovku moc nebere. D750 je supr a když jdu na výlet,je zase supr X-T2. Vlastně jsem šťastný člověk ;-)
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Radek71 9. 5. 2018 21:32

Ja se prave ridim pokynem zdravotniku v miste, (pripadne i v CZ, proto jsem mel troje ockovani, z toho jedno na 3 dochazky), nikolivek googlem a pověrama nebo clovekem co se zivi prodejem antimalarik. Navic tu posledni rok nikdo nepropagoval slivovici. Nevim jestli to jde dohledat, ale asi pred pet lety jsem mel od zamestnavatele zdarma ockovani proti chripce a zrovna vysel clanek na Idnes (papirove), kde byla dvojstrana o chripce a pak byla anketa, kde bylo 5 doktoru, pamatuji si jenom tehdejsiho hlavniho hygienika Vita, ostatni doktory jsem neznal. Vsichni velmi doporucovali ockovani proti chripce a na posledni dotaz, jestli jsou ockovani, vsichni do jednoho odpovedeli, ze ne (nemel jsem cas/nestihl jsem to/jsem porad s nemocnymy, mam imunitu apod). Tak tady jsem si dovolil na to jit od Raholce a prevzal jsem jejich prakticke doporuceni, nikolivek teoreticke. A to mam jinak vsechny normalni ockovani, ted mam propadly tetanus, tak musim 3x
Uz jenom to, ze ty antimalarika dostali vsichni co tam prisli je skoro na kriminal. To je jako kdyz vsichni dostanou antibiotika. To tam bude do 10 let misto lekare bedna, do ktere se hodi kilo a vypadne recept. Nastesti si clovek muze clovek vybrat doktora, ktery posloucha co pacient rika a pak provede nejaky ukon na zaklade okolnosti.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 10. 5. 2018 05:03

Dolgor píše:Zítra mají vyjít finance za uplynulý rok.
https://www.nikon.com/news/2018/0508_01.htm :-))

Keďže podľa ich slov to vydajú 10-ho, tak u nás to bude dostupné možno až 11-ho.
(podobne ako CIPA reporty, tiež bývajú dostupné o deň neskôr)

To jsem zvjedaf .. hlavne na forecast.
Podľa Fujifilmu vraj o 3 roky Canon a Nikon stratia 50% trhu: https://www.mirrorlessrumors.com/fuji-b ... 0-in-2021/

Aha aký obrázok k tomu na fujirumors vymysleli:
Obrázek
:kuk:

-- 10. 5. 2018 06:45 --

pemar píše:Jinak 44 Mpix je podle mne z hlediska ultra ostrých fotek slibnější, než 20 Mpix, byť s pixel shiftem
Nemusí to byť pravidlo ;-)

http://www.gancovky.sk/2018/01/rychle-p ... -res-mode/

PS: to čo sa zdá ostré u snímača s bayerovou maskou nemusí byť realita a u určitých motívov sa prejavuje moiré
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pemar 10. 5. 2018 05:53

Kromě běžných lékařských prohlídek pravidelně absolvuji lékařské prohlídky pro mimoevropské destinace, v rámci firmy v těchto destinacích spousta manažerů pracuje jako expati, díky tomu počtu jsou i v rámci firmy docela validní statistiky a reálné zkušenosti s tím, jak se zdravotní komplikace řešili, většinou to dopadlo dobře, ale bohužel ne vždy, pohybujeme se i po Africe, Indii, Jižní Americe a dalších destinacích.

Očkovat na chřipku se také nenechávám, antimalarika preventivně také neberu, ale po příjezdu do destinace nemám většinou možnost hledat nějakého doktora, kterého bych se ptal, každopádně když v novinách čtu o výskytu malárie a je období dešťů a všude plno komárů, tak už si ty antimalarika někdy raději vezmu, hlavně ale řeším repelent a další prevenci. U vztekliny není co řešit, je to 100% smrtelná nemoc a v Asii a Indočíně je toulavý čokl na každém rohu, v Číně méně, tam jsou na jídelním lístku. Neřeším rýmičky, ale věnuji pozornost všemu, co by se blbě léčilo nebo by mne to mohlo zabít. Hodně opatrný jsem u špinavých řek a kontaminované vody, nejen kvůli průjmu, ale hlavně kvůli parazitům a kožním problémům.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 10. 5. 2018 06:43

Tak ono dost zalezi na lokalite - v Asii je to fost rozzdilny a zatimco Cina a Thajsko se daji prezit i s tim streetfoodem celkem v pohode a clovek nemusi hrotit, tak Indie (mesta) a treba Banglades jsou uplny hardcore a to uz musi byt clovek extremne odolny (neresim ty, co jsou tam dva roky a uz si zvykli), aby tam to jidlo a pitinna ulici ustal... To uz neni o snizeny odolnosti, ale o vecech, co proste telo nezna. A vetsinou to ani hodne chilly nezachrani.
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Radek71 10. 5. 2018 07:47

Ja ten obrazek od Gance nechapu.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 10. 5. 2018 08:15

Radku nič, len podivné vlhké sny z fujirummors (kvôli Tvojmu komentu som to rozklikol, čo tam bude zaujímavé :D). Minimálne canonír s lepšími sklami ak bude chcieť preliezť tak pôjde so sony a nie fuji, celkom logicky.
Inak celkovo nechápem myslenie týchto early adopters, značkonadšencov a podobné typy. Ich sníčkom je ako všetci krachujú a ich milovaná firma obsadí väčšinu trhu neuvedomiac si, že keby canikon zmizol z trhu, tak napríklad za ten plastový objektívik olympus by potom zaplatili 2x toľko.
Ale zasa keby som mal 25% akcií olympus tak to celkom chápem...
:lol:
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pemar 10. 5. 2018 09:53

Ona řada těch firem a jejich příznivců si dělá iluze na základě toho, kolik lidi si koupilo Fuji/Olympus/Sony/Panasonic a neuvědomují si, že relativně velká skupina to nekupuje jako náhradu, ale pořizují si lehčí alternativu k osvědčeného systému, kde mají lepší zázemí v oblasti skel, podpory atd. Kolik lidi kompletně přechází, to nevím, u Canonu by se to nemuselo projevit ani v bazarech, u Nikonu by muselo docházet k výprodejů Nikon skel a těl.

K opuštění Nikonu nebo Canonu musí být relativně silný důvod, protože žádná z bezrcadlovkových variant zatím nenabízí služby a systém, jako Canon a Nikon. Ten důvod musí být i uživatelský, něco, co s Nikonem a Canonem nemohu a co CaNikon nemůže relativně rychle koupit nebo okopírovat. Zatím nic takového nevidím.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod smikoto 10. 5. 2018 10:08

No já nepatřím k fanatickým zastávačům nějaké značky nebo technologie, ale úplně nevím co by CaNikon nabízel za tak Top služby, že by to nutilo amatérského fotografa u nich za každou cenu zůstat.
Nedělám si iluze a dokážu pochopit, že spoustě profi sportovních a reportážních fotografů ten systém přináší benefity, ale amatérům nevím? Myslím, že skel je na Fuji i Sony i Oly v podstatě dost a omezit by nikoho neměly. Otázka jsou ceny, ale existují i třetivýrobci, kteří to dokážou pokrýt. Pak chápu, že kdo má nasypáno spoustu peněz v systému, nechce se ztrátou přezbrojovat.
Jinak co znám ve svém okolí pár slušných fotografů tak ti přezbrojili (hlavně na Fuji a Sony a hlavně z Canonu).
Já ty moje cvaky nafotím s čímkoli, ale teď s tou Sonkou mi to přijde tak nějak pohodlnější. O ergomii se nebavím ta nejlepší na světě není.
smikoto
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků