Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Dolgor 10. 4. 2018 10:21

Takových úvah jsem viděl stohy a vždycky si říkám, kam ten člověk dal rozum, nebo kdo ho platí. Změnit bajonet a zabít tak svůj těžce a dlouhé roky budovaný systém objektivů je velké riziko. Přejít na objektivy někoho jiného, kdo navíc je proti mně trpaslík a zdaleka nemá pokryto (například teleobjektivy), to je sebevražda. Pro Sony dokonce ani neexistuje uspokojivě funkční redukce na Nikkory, dvojitá sebevražda. ...Takže nejlepší je zůstat na F, nebo si dát hodně záležet na vývoji redukce pro svoje objektivy na svůj nový bajonet.
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Fidko 10. 4. 2018 10:22

Grimjaur píše:Fidko, poslední Lumix 100-300 MKII jsem ještě nezkoušel. Měl jsem to v řadě postupně: 75-300 první verze olyho mě vůbec nechytla, pokládal jsem to za nejhorší sklo na mFT, které oly vyrobil. První verze 100-300 od panasu byla dost v pohodě, nevzpomínám si na nějaké mouchy. Na foto i video ok. Dvojková 75-300 je opticky o chlup lepší než jedničkový panas. Olympus to asi komplet překopal, sice je to furt tmavé sklo, ale v létě mi to nijak nevadilo, asi i z těch důvodů, že jsem ho měl jen půjčené. Podle toho co jsme četl, tak dvojkový panas by měl být lepší. Ale to nemohu potvrdit. Kdyby udělali 90-250/2,8, nebo klidně i 3,5 tak bych po ní skočil hned, tak třeba někdy někdo.


V podstate si mi potvrdil to co som uz cital. 100-300 II je na plnu dieru asi kusok ostrejsi, ale pri pricloneny na uroven Olympusu bude rozdiel asi este vacsi. Navyse ten AF ktory sice pri sucasnej E-M1 nevyuzijem, ale pri pripadnej zmene by uz tu rychlost asi bolo citit. Asi ma zmysel zobrat skor ten Panasonic. Dakujem :-)

Ono moznost je asi aj 50-200 s TC, ale to by som sa musel vzdat 40-150 s TC a to sa mi popravde velmi nechce :D
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pemar 10. 4. 2018 10:23

U Nikonu se spekuluje o tom Z-bajonetu a o jeho spojení s novou konstrukcí AF.

U nativní redukce od Nikonu bych se bál problémů méně, než u redukcí od výrobců třetích stran, Nikon zná svoje protokoly a není omezen žádnými patenty, ale stejně bych preferoval verzi se stávajícím F bajonetem, protože výhody toho nového bajonetu vidím hlavně pro široká skla, která mne zase tak moc nezajímají, nechystám se ani žádné nové kupovat.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Devil007cz 10. 4. 2018 10:34

Dolgor píše:Takových úvah jsem viděl stohy a vždycky si říkám, kam ten člověk dal rozum, nebo kdo ho platí. Změnit bajonet a zabít tak svůj těžce a dlouhé roky budovaný systém objektivů je velké riziko. Přejít na objektivy někoho jiného, kdo navíc je proti mně trpaslík a zdaleka nemá pokryto (například teleobjektivy), to je sebevražda. Pro Sony dokonce ani neexistuje uspokojivě funkční redukce na Nikkory, dvojitá sebevražda. ...Takže nejlepší je zůstat na F, nebo si dát hodně záležet na vývoji redukce pro svoje objektivy na svůj nový bajonet.

Me to prijde taky jako blbost, ale je tady par veci pro:

- Nikon by mel naskok na Canon, protoze by molh vyuzit stavajici radu Sony skel + 3rd party
- Nikon by si vyrabel svoje opticke navrhy dal s E protokolem a bajonetem
- pro Sony by to znamenalo rychlejsi development skel a jejich pokryti

Wilde uvaha to je, ale vyhody pro obe strany tam jsou, ale nemyslim, ze se to stane.
Naposledy upravil Devil007cz dne 10. 4. 2018 10:35, celkově upraveno 1
Devil007cz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Melancholický Trol 10. 4. 2018 10:35

Nerad ruším, ale viděli jste nové logo Megapixelu? No tywoe...
Melancholický Trol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dolgor 10. 4. 2018 11:00

Má formát 3:2 a ne 4:3, takže dobrý, ne?
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 10. 4. 2018 11:55

Tak přemýšlím, když vidím, co tady v posledních týdnech Ganec předvádí, jestli to brát ještě jako, že si vydržujeme zábavného šaška na odreagování a aby diskuze nestála a nebo už to přešlo do fáze, kdy je to dohadování se s ním otravné a spíš to tady ruší...

-- 10. 4. 2018 13:03 --

Melancholický Trol píše:Nerad ruším, ale viděli jste nové logo Megapixelu? No tywoe...


Sem otevřel jejich web a trvalo mi asi 15 vteřin, než jsem našel kde a co to logo je... Neni to jen nějaká chyba, že se jim načetl blbý obrázek?
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Ganec 10. 4. 2018 13:01

lukas_highenergy.cz: čím som ti "stúpil na otlak", keď to berieš tak osobne?

Dolgor píše:Takových úvah jsem viděl stohy a vždycky si říkám, kam ten člověk dal rozum, nebo kdo ho platí.
Teba niekto platí? :--
(keď si to myslíš o iných)
Lebo mňa nie .. ani nikoho nepoznám, kto by bol za to platený.
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hoax 10. 4. 2018 13:12

Tím hůř.
hoax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 10. 4. 2018 13:20

pemar píše:
BigglesO27 píše:Já bych jen připomenul jednoduchou otázku. Jak je to, Ganče, s tím kolimátorem? Tedy k čemu se dle tvých praktických zkušeností hodí? A kdybys měl mimořádně plodnej den, mohl bys odpovědět na ještě jednu nezodpovězenou otázku. Je kolimátor optický hledáček/zaměřovač?


To je ta otázka, ze které se Ganec snaží vyvléknout, stejně jako z těch dalších technických nepřesností (de facto bludů), které tady k našemu pobavení hlásá. Ale muž s brašnou nesmí projet a černí musí vyhrát, ne?
A zase je to tu: vraj hlásam bludy, no zase žiaden nie je zacitovaný!!! :-\

Na ktorú otázku z tých 3 viet s otáznikmi chceš odpoveď? :--
Musíš byť konkrétny .. keď cituješ človeka, čo pripomína "otázku" a pritom napíše "otázky", tak sám seba znevierohodňuješ.

-- 10. 4. 2018 14:21 --

Ale keď už tak chceš odpoveď na otázku .. tak ti odpoviem: Je kolimátotor zaměřovač?
Odpoveď: Áno
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pemar 10. 4. 2018 13:36

To, že nevidí, v čem je mimo jen potvrzuje, jak je mimo. Proto asi tu obecnou poznámku o těch inženýrech vzal tak osobně ... fakt je, že se těch titulů v minulosti rozdalo hodně - na strojařině, na ekonomii podniku, na báňských školách, na některých IT oborech, na plzeňských právech - tím ale nechci říci, že je situace ve školství dnes nějak lepší, asi spíše naopak.

Soudobé (a i minulé) školství produkuje studenty, kteří neumí počítat („matematika mě votravuje a je to vopruz, úča jen prudí a zasedla si na mě“), neumí mateřštinu („čeština mě votravuje a je to jen grammar nazi, úča jen prudí a zasedla si na mě“), neumí ani fyziku („ji nepotřebuju, né“), ani přírodopis („ho nepotřebuju, né“), ani chemii („ji nepotřebuju, né“), ani zeměpis. Studenti ale nepotřebuji izolované informace, ale hlavně pomoc při vyhledávání, ověřování, posouzení důležitosti a relevance, při analyzovaní informací, potřebují podporu při uvádění znalostí do kontextu, jejich propojování, při syntéze informací. Hlavně však potřebují naučit se to vše dělat sami bez pomoci, a to je to, co Gance zjevně minulo, ač on to sám nevnímá.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Devil007cz 10. 4. 2018 13:44

Ja nechapu, ze je potreba stale timto zasirat tento topic. At z jedne nebo druhe strany.
Devil007cz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Melancholický Trol 10. 4. 2018 14:04

Tady v tomto tématu přece nikdo nic nevyřeší. Tady se jenom čeká, až ona vytoužená náhrada nastane. No a než to nastane, tak se tu střídavě žvaní, střídavě řeší nesouvisející problémy, střídavě mlčí.
Jako když si v šedesáti koupíš cestu kolem světa na záoceánské lodi a potom zjistíš, že se vlastně jenom jede, čeká se, až se tam dojede a mezitím se udržuje nějaká konverzace.
Melancholický Trol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 10. 4. 2018 14:17

smikoto píše:
Ganec píše:2) 5-smerová stabilizácia umožňuje zároveň zaostriť vrchom snímača viac do diaľky a spodkom snímača bližšie
=> teda foťák s takouto stabilizáciou sa hodí viac na krajinky ako bez nej



Hele a co se stane s rovinou ostrosti když nahnu svoje C 5D čočkou k zemi?
Většinou mám horní stranu snímače zaostřenou dál a spodní blíž ne? Jenže nemám 5smerovou stabilizacui :-)

To moc predbiehas, Olympus toto este neriesil v press releasoch a je to narocna tema. Musis pockat, asi tak strane 3800 najskor, ak teda bude novy firmware :D

-- 10. 4. 2018 15:19 --

Ganec píše:Ale keď už tak chceš odpoveď na otázku .. tak ti odpoviem: Je kolimátotor zaměřovač?
Odpoveď: Áno

Otazka ale znela inak, takze zle.
Spravna odpoved /wikipedia/ totiz v sebe nesie informaciu, ktora len potvrdzuje , ze pises hluposti :) .. viz. par postoch niekolko stran dozadu. Na to Bigless narazal a velmi dobre to vies. Nevykluckujes z toho, neboj :)
Naposledy upravil ltokar dne 10. 4. 2018 14:20, celkově upraveno 1
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 10. 4. 2018 14:19

Melancholický Trol píše:Tady v tomto tématu přece nikdo nic nevyřeší. Tady se jenom čeká, až ona vytoužená náhrada nastane. No a než to nastane, tak se tu střídavě žvaní, střídavě řeší nesouvisející problémy, střídavě mlčí.
Jako když si v šedesáti koupíš cestu kolem světa na záoceánské lodi a potom zjistíš, že se vlastně jenom jede, čeká se, až se tam dojede a mezitím se udržuje nějaká konverzace.


Tak tak. :-))


Zdravím
Puntík
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků