Produktová fotografia

Fotografové radí fotografům: kompozice, použití filtrů, příklady

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod DUDISKO 24. 3. 2018 19:58

Hmm.. Ja sa fotografiou bavím a bral som to ako vyzvu..aspon ma to nakoplo trochu.. Po dlhšom čase ;-)
DUDISKO
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hoax 24. 3. 2018 20:30

Když na to koukám, zaostřeno je ok, malinko možná předek u paprik, ale je to úplně v pohodě, do očí mi to nepraští a na letáku to taky nikdo řešit nebude. Česnek přepaly taky nemá (aspoň já vidím kresbu všude) Pokud už to chci takhle zdrchat Moli, tak se na to napřed podívej na normálním monitoru. Jestli je tam pár vypálených pixelů je úplně bezvýznamné. Já bych akorát lehce stáhnul saturaci, ale to je věc zadání a vkusu.
hoax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mikeczcz 24. 3. 2018 21:03

Těm vášním fakt nerozumím, tohle bude na leták víc než dobré. Ty věci vypadají chutně, čerstvě a jsou nasvícené ok, netáhne to ani do modra, ani do žluta, pozadí neruší. Za mě palec nahoru a dopadlo to mnohem líp než jsem po těch párcích v igelitu tušil.
Mikeczcz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Moli75 24. 3. 2018 21:56

Dudisko: tak já to pochopil jako placenou zakázku, takže sory. Mě prostě sere to uvažování toho, nejen, tvýho kámoše. Vybudovat ten podnik ho muselo stát miliony, ale na vizuálech musím co nejvíc ušetřit - nejlíp zadarmo. Kdyby to zadal někomu, kdo to dělá na nějaký úrovni, bude ho to stát pár tisíc, to by ho položilo?
A zadarmo klidně něco udělám - když to umím:). A pokud se chceš učit, tak ještě jedna, nevyžádaná :), rada: fakt zkus ty fotobanky, máš zpětnou vazbu - editoři schvalují a fotky se prodávají - dělám to asi dobře, neprodávám - tak je něco asi špatně. Kámoš, který tomu kulový rozumí, tě dál neposune

-- 24. 3. 2018 22:05 --

Petr Luňák: neřek bych, že mám nouzy o zakázky, spíš bych to shrnul jako : je stále těžší shánět zakázky za slušnou cenu, aspoň pro mě :). A slušnou cenou myslím, u produktovek, výdělek, po odečtení nákladů, 200-300/hod. K těm bistrům to jaksi sedí, hnusný jídlo-hnusný fotky :)

-- 24. 3. 2018 22:12 --

Oldbas: souhlas a jenom dodám k.....í ceny. Kdekdo si potom myslí, že foťák to dělá proto, že ho to baví a když mu nabídnou nějakou almužnu, tak může být ještě rád. A najde se spousta troubů, kteří tuto hru hrají. Nemám vůbec nic proti hobíkovi, který fotí za paníze, ale řekne si férovou cenu.

-- 24. 3. 2018 22:19 --

hoax: tak, že je pravý dolní roh mimo HO mě praštilo přes oči na první pohled, i na noťasu. Kua, toto není reportáž, co mě brání si to zkontrolovat a přeostřit nebo přiclonit? U česneku na pixel ser pes, ale na hotelu fakt nemám zkalibrovanej monitor, a tak jsem to taky uvedl. Takže jestli tam ta kresba v reálu je, tak sory
Moli75
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hoax 24. 3. 2018 22:26

Zase čemu vadí malinko rozostřená paprika v rohu na fotce, kde je hlavní motiv ta uzenina, že jo.
hoax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mikeczcz 24. 3. 2018 22:27

Nevím no Moli, ale jaképak *****í ceny? Dudisko si zafotil něco o čem neměl ani páru a kámoš dostal fotky, které potřeboval. Takže normální win:win, kdyby ty fotky nestačily, tak kámoš vyběhne na trh a koupí fotky jaké potřebuje. Pokud jsem profík a reálně mě ohrožují lidi, kteří to dělají zadarmo, tak asi dělám něco špatně.

Něco jako když si taxikáři stěžují na Uber.
Mikeczcz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Devil007cz 24. 3. 2018 22:30

Dudisko,
Kdyz jsem videl tu prvni fotku parku na tom stole, tak jsem si rikal ze to bude pruser.Aranzma zvladnuto a babka si hloubku ostrosti na letaku fakt nevsimne :))
To nejsou fotky do hi-res katalogu :))

Mikecz,
Jan HO chapu. Jde o to, ze dneska nekteri podstreluji ceny,hlavne diky tomu, ze vybaveni je pristupnejsi a pak muze byt problem se zakazkami. Doba se bohuzel trosku zmenila.
Devil007cz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Moli75 24. 3. 2018 22:42

hoax: hele, mě jako řemeslníkovi to vadí, možná jsem ze staré školy, ale vadí. Kdyby mě zedník postavil komín trochu našikmo, tak to třeba reálně nemá na nic vliv, ale bude mě to vadit taky :)

-- 24. 3. 2018 23:08 --

Mikecz: hele, co ti mám na to říct? Tady se lidi do krve hádaj nad testovacíma cvakama nazvětšovanýma na 200%, kterej foťák líp fotí. A u reálný fotky se většinově shodnete, že to tak vlastně stačí. A znovu opakuju, že ty Dudiskovy fotky nejsou vysloveně pr..er, ale není to kvalitně odvedená řemeslná práce. A to že to zadavateli stačí, není omluva pro Dudiska-fotografa. Chápeš co tím chci říct? Hele, že někdo fotí pro firmu zadara, je extrém, takových případů je minimum, to nikoho neohrožuje. Pr..ser je, když zadavatel pošle poptávku 20 foťákům, tak se najde několik hobíků, co to maj jako přívidělek, a daj cenu 100/fotka, protože počítaj, 100x100 fotek po stovce a mám na novej objektiv. Ty jako profík na fulltime, dáš 200/fotka, protože musíš pořídit jak objektiv, tak uživit rodinu. Jako furt se to ještě dá, ale mám, přibližně, 50% zakázek pro stálé zákazníky, 40% zakázek kdy mě oslovili jako jedínýho foťáka a o těch 10% se nějak prostě musím porvat :)
Moli75
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 24. 3. 2018 23:43

Je moc prima mit foceni jen jako melouch. Clovek si muze rict cenu jakou chce a kdyz to zakaznik neakceptuje, tak mu to zily netrha. Kdyz si vemu, kolik nad tema fotkama pak stravim jeste casu (ano, upravuju kazdou zvlast), tak bych dnes uz reportazni zakazku pod 500/hodinu nevzal. To se radsi budu tech rekneme 5h (co bych nekde pobihal) kopat do zadele, nebo cumet na film, ktery jsem uz dvakrat videl.

A ze to nekdo odfoti za mene penez, nebo dokonce zadarmo? No tak prosim, at si to uzije, respektive uziji - obe strany. A asi teda nejsem tak dobry, abych zakaznikovi stal za ty penize, ktere pozaduji, nebo zakaznikovi jde proste jen o to, aby to nejak vyfocene mel. A o takoveho zakaznika, uprimne receno, ja ani nestojim ;)

Ted jsem naposled fotil ples mistni Nemocnice na zamku a pripadal jsem si jak cvicena opice. Pozadavek byl mit vyfocene vsechny hosty + hlavni udalosti vecera. No a reknu vam, ze stat u vstupu do salu a min. padesatkrat zdvorile s usmevem nabidnou fotku, o kterou tretina lidi nema zajem, byl uzasny test asertivity :) Z fotek sice panuje nadseni ze strany marketingu a asi bude nasledovat dalsi spoluprace, ale fakt si rikam, ze mi to za to ani nestoji, kdyz si to nemuzu odfotit jen podle sebe. Takhle to mam sice dobre zaplacene, ale kdybych opici nastavil patricne svuj fotak a naucil komponovat, tak to odfoti zrovna tak :)
Petr Luňák
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DUDISKO 26. 3. 2018 17:33

ahojte.. som bol trochu mimo..
dnes som to dokončil..
je to len amatérske ale a som spokojný..
ponuka 1.jpg

ponuka 2.jpg


-- 26. 3. 2018 18:48 --

majiteľ má world a úpravy zvládne.. ceny a tak :-)
Naposledy upravil DUDISKO dne 26. 3. 2018 19:16, celkově upraveno 1
DUDISKO
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Alešak 26. 3. 2018 18:25

Dobrá práce, až jsem z toho dostal hlad... :-P
Alešak
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pelkam 26. 3. 2018 20:45

Já ani ne, ve mě to evokuje to, že bych si to díky zpracování nekoupil a to i kdybych ten hlad opravdu měl. Nic proti autorovi, ale tady ti prodejci svými letáky dokáží zabít cokoliv.
Dudisko po přečtení vlákna dobrý, žes to nevzdal, ale se učit, se učit a hlavně vědět pro koho fotit ;-)
pelkam
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod DUDISKO 26. 3. 2018 20:52

Niečo konkrétne?
DUDISKO
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pelkam 26. 3. 2018 21:08

Nemám právo cokoliv konkretizovat, protože jsem ještě pro nikoho nic nefotil a asi jsem i rád. Ale na mě to působí moc lacině a nejen ty, ale i kdokoliv jiný, kdo by to udělal tímto devalvuje poctivou práci. Ale já vím, bylo to pro kámoše...
Já osobně fotím pro radost, hodně toho čtu o focení a za těch skoro 12 let co se o to zajímám jsem i na základě jiných došel k názoru, že fotograf se jen svým okolím nechá ukecat, aby svoji práci znehodnotil na banálních záměrech zákazníků. Viz fotobanky, krásné fotky se prodávají za pár šupů, tady to focení na reklamu, pokud možno za mrzký peníz. Já jich na shutterstocku a dremastime mám několik, ale již tam nepřispívám několik let. je mi to proti srsti tak nějak.
Tím učit se myslím brát svou práci vážně i když je pro radost. Nespokojit se s podprůměrem a průměrem.

-- 26. 3. 2018 22:11 --

Tady ty letáky zi zaslouží max. někoho s kompaktem, i když tu je to s dslr.
pelkam
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod DUDISKO 26. 3. 2018 21:51

Ty bláho.. Som asik natvrdlý.. Čo chceš vlastne povedať..
Nepáči sa ti to.. Ale nemôžeš povedať čo lebo si to nefitil ešte.. A čím to je fotené/alebo malo by byť/ to je o čom?.. Čím to devalvuje poctivú prácu a čo je v tomto prípade poctivá práca?
Nejako som sa stratil.. Kurňa.. Slovám rozumiem ale významu nie.. Skús ako pre 12ročného to napísať.. Nech mám jasno..
Priklad: odfotil si to blbo, lebo ti chýba..
Aranžovanie je .....
Výrobky mali byť...
Spracovanie fotiek je ...
Leták je ...
Chýba tam...
Technická kvalita je..
Nepáči sa mi...
A podobne.. Jasne..
Inak sú to len prázdne slová..
Som jednoduchý a asi tomu neroziem. Tak sa nehnevaj..
DUDISKO
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků