Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod pemar 10. 1. 2018 21:01

Když si to člověk ale neplánuje předem, tak to většinou nefunguje, třeba zrovna u masáže se mockrát podařilo promarnit čas a peníze. Totéž při lyžování, předposlední lyžařská akce měla minimální sportovní hodnotu.

Aktuálně v naší kuchyni 3 pubertačky pečou v troubě funkcionalistickou budovu z perníku a mají z toho druhé Vánoce.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod ForeignerOnEarth 10. 1. 2018 21:20

A z perníku nebo z perníku?
ForeignerOnEarth
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dolgor 10. 1. 2018 21:32

FoE, já tě chápu a mám to tak taky, ale nemyslím si, že to je klíč, protože na začátku lidských konfliktů nebývá záměr někomu ublížit, ale získat zdroje. Planeta je malá, lidi všude, dělat si svoje a neovlivnit ostatní nelze. Na úrovni jedince snad, ale na úrovni velkých firem nebo států určitě ne.
...a ten Inkvizitor, to je odkaz na postavu v jednom bristkém sitcomu, kde ostatní postavy musely Inkvizitorovi dokázat, že žijí smyslupný život, jinak je vymaže z historie a nahradí někým jiným. Inkvizitor před soudem získá charakter souzeného, takže se souzený zpovídá sám sobě. A kdo vymyslí nejlepší báchorku o svojí užitečnosti a pak jí uvěří? Taky to tak dopadlo a postavy se schopností sebereflexe vymazal ;-)
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ForeignerOnEarth 10. 1. 2018 21:39

Dolgor: pak nutně docházíme k tomu, že buď musíš být sám moudrý jako Bůh anebo toho Boha potřebuješ, aby Tvůj život založený na svobodné vůli měl smysl. Pak Bůh přestává být víra a je to rozhodnutí. Svobodné rozhodnutí místo víry, to je důstojnější pro Tebe i pro toho Boha. A jestli jseš si moudrým neobelhatelným Bohem sám sobě nebo je Bůh vně Tebe, to nakonec na tom principu nic nemění, to dovedeno do extrému ani nemusíš zjišťovat. ;-) Stačí, když si ho vážíš a miluješ ho.
ForeignerOnEarth
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dolgor 10. 1. 2018 21:57

Život žádný smysl nemá, ten prostě je. Smysl může získat tím, že si ho myslící bytost vymyslí, což by bylo fajn, kdyby nebylo tolik myslících bytostí choromyslných a nebo zacyklených v domněnce, že jejich výmysl není výmyslem nýbrž zjevenou pravdou.

Žádné lidské nebe není. To si lidi vymysleli, aby se z toho všichni nezbláznili. (Kryton) ;-)
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ForeignerOnEarth 10. 1. 2018 22:01

Vono smysl života si musíš najít sám, tak nějak hromadně to moc nefunguje.
Jedna parta tvrdí, že lidstvo se zachránilo tím, že zavraždilo toho nejlepšího a že on to sám chtěl.
Druhá parta tvrdí, že se zachráníš když zabiješ každýho, kdo nežije podle návodu jednoho lupiče, kterému pak hráblo.
Třetí parta tvrdí, že ti, co nic neumí a závidí všem okolo, mají právo srovnat všechny na svou úroveň.
Čtvrtá parta tvrdí, že ti, co mají blond vlasy a modrý oči má vést ten, co modrý oči a blond vlasy nemá a že mají zdecimovat všechny, co nemají blond vlasy a modré oči, pochopitelně kromě něho.
Pátá parta tvrdí, že ten, kdo nastoupil slepou cestu ke konzumní společnosti, ji má šířit po celé Zeměkouli, i k těm, co se konzumní společnosti úspěšně vyhnuli, protože jsou určitě nešťastní, že v té zavrženíhodné konzumní společnosti nežijí.
Šestá parta tvrdila, že ten, kdo umí číst a psát, má být umlácen motykou.
... atd.

Fakt není moc z čeho vybírat co se rozšířených návodů na život týče.
ForeignerOnEarth
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dolgor 10. 1. 2018 22:10

Já myslím, že jsme tak nějak biologicky evolucí naprogramováni všichni celkem shodně, abychom smysl života a štěstí viděli ve svém údělu - reprodukci, utírání dětských p-r-d-ýlek, pokecu s kamarády a rybolovu. Ty hromadný smysly jsou tu od toho, aby si splnili sen deviantní jedinci toužící ovládat masy, nebo když budeme při zemi, tak to docela pomáhá stmelit lidi proti sousedovic alfa-samci ovládájícímu masy. Divocí lidé mívají přírodní božstva a používají je jen jako odpovědi, morální oporu a na strašení dětí, ne proti jiným lidem. ...Na druhou stranu bez mocipánů nezbudujeme civilizaci. Takže co.
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 10. 1. 2018 22:35

ForeignerOnEarth píše:Zdaleka nejvíce lidských tragédií a zla vzniklo tím, že lidi přesně věděli co je dobré pro ty ostatní, ale tak nějak při tom šíření své vůle do životů ostatních se pravidelně zapomínali podívat do zrcadla a řešit v první řadě sebe. Představ si ten ráj na Zemi, kdyby se každý podíval ráno do zrcadla a zeptal se sám sebe, jak se má stát lepším člověkem, jak smysluplněji prožít svůj vlastní život, jak naplnit dar svobodné vůle a jak nevtíravě svým osobním příkladem ukázat těm pár lidem okolo sebe, že lze žít tak, aby na sebe mohl být člověk hrdý, jak ukázat těm lidem okolo sebe, že si jich vážím a že jim fandím, aby taky podle své vlastní svobodné vůle dali smysl svému životu. A pokud možno jim do toho nekecat. Vychovat děti do dospělosti a pak už do toho nikomu nekecat. Nevraždit svobodnou vůli těch ostatních, nesoudit a nešířit o nikom hodnocení a dát každému možnost se znemožnit sám v přímém přenosu.
Pomáhat těm, co o pomoc požádají a vyžadovat jako samozřejmost poděkování a vděk.
Obyčejný soucit místo státní solidarity a oprášit si prach z obuvi po odchodu z těch míst, kam vás nezvali. Respektovat absolutní rovnost lidí, která znamená, že každý má plné právo žít tak, jak si zaslouží. Vymýšlet pro jiného člověka správný život považovat za zločin srovnatelný s vraždou.


Ty jo a to vazne nevidis, ze to co si sahodlouze sepsal je presne pravy opak toho, co usa jiz nekolik dekad delaji???! Neverim, ze si az tak slepy. Jenze oni bez toho jejich sireni "demokracie" nemuzou fungovat. Jiste si natolik gramotny, aby sis dohledal, kolik miliard strkaji kazdy rok do zbrojniho prumyslu. A take si zajiste natolik gramotny, aby sis zjistil, kolik valek v historii bylo v usa a kolik na jinem kontinentu, kde se usa angazovaly. Ptat se te, zdali pak vis, co bylo zaminkou pro pocatek valky ve Vietnamu asi nema smysl, protoze to nepochybne nevis. Take hadam nevis, jak moc se usa libi v avghanistanu kvuli loziskam lithia.
Btw, od te doby, co Obama, ktery nekompromisne a zbabele hazel bomby z dronu na civilisty (nerikam ze umyslne), dostal Nobelovu cenu miru, povazuji soucasnou civilizaci za totalne moralne v p*rdeli. A je to i prave diky takovym Tomasum, jako si ty.
Petr Luňák
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pavelmeli 10. 1. 2018 23:17

Mikeczcz 8. 1. 2018 09:08 napsal >>> Pavle dej vědět co sezení, docela koketuju jestli něco podobného nekoupit za den toho nasedim fakt hodně.

Po pár dnech několik postřehů... Křeslo jsem objednal v Jysku: https://jysk.cz/pracovna/kancelarske-zi ... rna-zelena TTD tam jsou, tak ke zkušenostem
Sestavení bez problémů, cca 40 min. vše komplet. Posed je trochu tvrdší, než co jsem měl předtím, ale sedák je tvarován jako sedačka v autě, takže chlapskou pr**l (nebo menší ženskou) dobře drží. Líbí se mi bederní polštářek, který jsem předtím neměl a je skvělý, že se dá výškově nastavit. To samé podpěra šíje a výškově nastavitelné područky. Trochu se mi pravá područka viklá a nějak nejde víc dotahnout :eh . Houpačka je taky fajn a už se mi v něm včera poařilo usnout - bez následků mravenčení v rukou či nohou. Kolečka mají měkčí obvod než jsem měl předtím, což také hodnotím kladně. Potah je prodyšná pevná látka, po předešlých zkušenostech, jsem eurokůži zavrhl. Celkový dojem je kladný a myslím že nějaký ten rok vydrží. Není to nic moc, ale s ohledem na cenu, se dá :)

P.
pavelmeli
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 10. 1. 2018 23:36

ForeignerOnEarth píše:Ten kdo chápe smysl života ve zkoušce co zvládne svobodná vůle, ji logicky musí dopřát i těm ostatním. No a pokud mám smysl života a žebříček hodnot s někým jiným zcela neslučitelný, tak jediné, co mám s ním do činění, je striktní požadavek, aby mě nechal být. Rozhodně se neužírám jeho zoufalým stavem mysli, protože to je fakt jeho problém, nikoliv můj a z toho, že nad ním nepláču a nezlepšuju mu násilím život, fakt nemám ani trošku černé svědomí. A hlavně to nepotřebuju ke své seberealizaci.
No pekne .. takže ten, kto nezdieľa tvoj rebríček hodnôt a zmysel života, má "zoufalý stav mysli"? :hm

Keď si stretol niekoho takého .. nezamýšľal si sa ešte nad tým, či to náhodou nie je naopak?
(veď na jeho mieste by si si to - o tej "zúfalej mysli" - myslel o sebe!)
Nenapadlo ťa niekedy, že to čo robí "ten zúfalec", je naozaj aj správnejšie a mohlo by sa hodiť aj tebe?

Lebo ja sa už snažím pochopiť aj tých, čo sú na prvý pohľad so mnou absolútne nekompatibilný.
Alebo tých, čo popierajú moje doterajšie skúsenosti (už len preto, lebo im funguje, čo by im "logicky" fungovať nemalo).

Ja som si to začal všímať, keď sa mi po chorobe znova začal zhoršovať zdravotný stav.
Prestal som sa "spoliehať na autority" (v tomto prípade na mamu, ktorá mi varila nevhodnú diétu).
No a začal som si všímať "aj tých ostatných". Akurát vtedy našim robili pečeňové testy. A výsledky?
- mama - hoci sa stará urputne snaží zdravo stravovať => má nadváhu a mala aj zlé pečeňové testy
- oco - ktorý sa o zdravie nestará, fajčí a ani alkoholu sa nevyhýba => mal tie pečeňové testy perfektné
(od neho mám napríklad ten tip s pitím pred jedlom a nie po ňom; na ten článok čo to vysvetľuje som narazil až po rokoch)
=> odvtedy už nemám také predsudky pri posudzovaní ľudí .. ako máš ty... :-]
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Radek71 10. 1. 2018 23:41

Muzes prosim TX rozvinout tu cas “moci jak koroptev”. Nejak lidsky na 4 radky.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dolgor 10. 1. 2018 23:46

Koroptve močí bílou čepičku. Každej venkovan pamatuje, jak se vyjímá slepičinec mezi prsty u nohy, když se ráno protahuje na zápraží.
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Radek71 10. 1. 2018 23:46

Na to co si mysli v Jemenu o USA jsem expert ja. Prosim o dotazy. A ted vazne. Kamarad jemenec je velky sprimar, takze me na checkpointu, kde byli dva 16. let kluci s kalachama predstavil jako “zidovskeho obchodnika z USA”. Udelal to arabsky, takze jsem nevedel co jim rika, nicmene v tu chvili jsem ocenil hru jejich mimickych svalu a celkovou choreografii pri pokusu se odpoutat a zavolat nekoho starsiho.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dolgor 10. 1. 2018 23:48

Kdybys, Ganče, nepovažoval Toma za zoufalce, možná bys pochopil, že to myslel jinak.
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Radek71 10. 1. 2018 23:58

Jinak pokud letite do vesmiru a udelali vam sedacku na miru a vy jste pribrali 10kg a nevejdete se tam.. prosim, nasadme “dietu”.
Ale hra na dva odstavce, s osmi zkratkama ktera konci informaci jak pracuje mozek s glukosou a vysledna rada “dieta profesora Hotchisse” = sorry jako, ale to je jako specialni folie, co ti ucpe pory, aby jsi se nepotil. Muzes se pet let bavit o jejim slozeni, zpusobu strihani, po jake dobe jde menit apod, ale fakt pak mas v podpazdi prilepenou folii.
Aby jste me rozumeli, stridmy jidelnicek ma svuj smysl, ve chvili kdy je to ale dieta s “pravidly” na osmi stranach, to uz si clovek strka spunt do zadku “aby nekadil”.
A nejlepsi je fakt to zlo co se podarilo vymytit. Organismus uz nikdy nepozna peklo 100g jasminove ryze nebo hoveziho s kapustou a bramborem.
Radek71
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků