Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod pemar 6. 1. 2018 21:46

Za aktuální situace trochu černý humor. Já jsem kvůli lavinám skoro nelyžoval ve Švýcarsku a aktuálně je v Tyrolsku stupeň lavinového nebezpečí 4 skoro všude, takže žádná sranda. Bohužel.

Obrázek

A takhle to vypadalo v Ga-Pa.
Naposledy upravil pemar dne 6. 1. 2018 21:49, celkově upraveno 2
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Dolgor 6. 1. 2018 21:48

Myslím, že je to efekt věku. Dokud regenerace funguje na plný obrátky, můžeš dělat psí kusy a ráno jsi čerstvej na další. ...Mě to tehdy hodně překvapilo, byl jsem ve fázi nesmrtelnosti, nic se mi nemohlo stát.
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod reign 6. 1. 2018 23:27

Já to poprvé zažil když mi bylo 28 a to bych teda neřekl, že je člověk za zenitem.
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 7. 1. 2018 08:15

Nejčastější příčinou této bolesti je svalová únava. Pokud jste nebyli zvyklí chodit do kopců, po náročných terénech nebo zdolávat dlouhé trasy, stehenní svaly dostávají znenadání zabrat a přirozeně po určité době povolí. Veškerá tíha tak padne na kolena, která se po čase namůžou a začnou se projevovat známou bodavou bolestí.

Obdobné je to i s vysokou zátěží. Můžete být zvyklí chodit, ale dvacetikilogramový batoh na zádech udělá své. Kolena se opět dostávají do nepřirozeného stavu a bolest je na světě.

Další příčinou mohou být špatné boty. Když už stojíte s bolestí v horách a prevenci jste zanedbali, nezbývá nic jiného než rychlý zásah. Ze všeho nejlepší je túru ukončit a pořádně si odpočinout, ale ne vždy je to možné. Obvykle mi pomohlo koleno zpevnit nejlépe ortézou či obinadlem. Doporučenou pomůckou jsou trekingové hole, které výrazně uleví namáhanému koleni. Do kopce taháte zátěž za pomoci rukou a z kopce hole pomáhají jako opora. Když nezapomenu, mívám s sebou (kvůli mým zádům) mazání na bolest svalů a kloubů (Voltaren), tu ortézu nebo obinadlo většinou s sebou preventivně neberu, jen když mám potíže už před výjezdem.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Alešak 7. 1. 2018 09:20

Já na kolena používám asi 5 let Alavis Triple Blend, je to určeno pro koně
ale funguje to dobře i na lidi...
Alešak
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 7. 1. 2018 09:50

Tohle bere i můj podstatně mladší kolega, funguje to a je to snad o něco málo levnější. Místo přípravků, které obsahují koncentrovaný umělý kolagen si také občas člověk může dát kůži a kližky, třeba z vepřového kolena, můj problém je, že kližky nesnáším už od mládí a vepřové koleno také nejím. Přitom žádný velký nedostatek kolagenu zatím nepociťuji a u kolegy jsem vypozoroval, že jak ten umělý kolagen, tak už si na něj to jeho tělo nějak navyklo, nedoplňuje z jiných zdrojů a on už to musí brát pořád. Údajně pomáhá vitamin B-3, ale nesmíte mít rozjedou artritidu. Já jím docela často lososa, ten ho obsahuje, totéž třeba listová zelenina.

V tomhle je moje výhoda i v tom, že mám problém se zády a netahám s sebou nikdy více, než nějakých 6 kg.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Radek71 7. 1. 2018 13:38

Jak jde ten svet kupredu. V roce 1920 musel vasnosta v salonu z stribrny lzicky kazdy den v 18:00 pred veceri 3 kapky specialni tinktury na posileni organismu a v 22:00 mast na rust vlasu, dneska se na toto nachytaji jenom lidi, kteri stejne nemaj prachy (to je stejna sorta co kupuje pilulky na zvetseni penisu), takze je to lip propracovany aby si svoje tinkury mohli koupit lidi, kterym nevadi nechat v lekarne co tyden 1500 Kc. Pak tam musi byt ale nejaky pribeh, ktery to vysvetluje. Neco jako "hele ja bych to nekupoval, ale ...."

-- 7. 1. 2018 13:45 --

Nejhorsi je, ze lidi jako je LHE je malo, dost lidi je v nejake krizi a jsou nachylni. Nejvic se zasmeju s doktorama, ti do hospody uz moc nechodi, ale dva maji chalupu vedle, jeden dermatolog, druhy onkologie, tak ty pribehy lidi sbiraji.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 7. 1. 2018 15:35

Zaujímavé, za mojich mladých čias sa chalani v posilke cpali anabolikami, tiež pre kone. Jak tá doba pokročila.

Inak na bolesť kĺbov doporučujem thajský counterpain. Kamoš to dováža, a nechal to testovať. Je tam 12x viac účinných látok ako v najsilnejšom voltarene.
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pemar 7. 1. 2018 16:32

Ono je to pořád o stejné pohádce, jak se bez práce zázračným způsobem efektu dosáhne. V praxi buď není efekt nebo to není tak jednoduché, je za tím třeba spousta cvičení nebo jiného úsilí. To správně vynaložené úsilí bývá důležitější než ten zázračný produkt, oni o tom jsou i ty bezzrcadlovky, jak všechno bude najednou lehčí, menší a jak to bez úsilí pokoří ty, kteří to dělali pracně a postaru. Někdy to i částečně funguje, třeba světelným objektivem se vytvoří profi look, ale pro další posun je třeba kus talentu a spousta úsilí, Subaru WRC také z nikoho neudělalo automaticky rallyového šampióna a nože Zdeňka Polreicha nestačí k získání Michelonské hvězdy.

Ty veterinární varianty doplňků stravy s kolagenem mají vesměs stejně složení a jsou relativně na jednotku levnější, ty přes lékárny bývají hodně předražené. Co se Voltarenu týče, jeho efekt je pro mne tak akorát, aby se to dalo přežít, ale nechci to používat často a nechci ztratit cit, kdyby bolest signalizovala nějaký vážnější problém.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Radek71 7. 1. 2018 16:49

To je jedna vec, druha je to ze lidi vubec nechapou jak to funguje i s casovyho pohledu. Vysokoskolak, normalni clovek, zadnej sociopat, ma pul dne rozjetou nejakou chripku, zacina se trepat a boli ho ocima a on si koupi 5 citronu, aby vitaminama vyhnal tu chripku (rychle to nakapat co caje, nez se ta chripka poradne rozjede - treba to stihne).
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tajnik 7. 1. 2018 17:12

pemar píše:Ty veterinární varianty doplňků stravy s kolagenem mají vesměs stejně složení a jsou relativně na jednotku levnější, ty přes lékárny bývají hodně předražené. Co se Voltarenu týče, jeho efekt je pro mne tak akorát, aby se to dalo přežít, ale nechci to používat často a nechci ztratit cit, kdyby bolest signalizovala nějaký vážnější problém.

To slozeni urcite stejne neni. Dnes to neni vtip, ale TIP: https://www.kloubovna.cz/rubrika/kolagenni-peptidy/.
tajnik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 7. 1. 2018 17:29

Ten Alavis (Blend a jiné) je obecně užívaný nejen koňmi, ale ke zlosti lekárníků i lidmi (a pro lidi ho ta firema i má). Vyjde to samozřejmě levněji, takže se dá užívat (dík i protizánětlivým účinkům) celoročně a nedá se jím předávkovat (přebytek se vyčůrá). Ostatně, mívají ho pro borce i v posilovnách. :-) Samozřejmě, kdo už na kloubech nemá žádnou chrupavku, tomu pomůže jen generálka kulových a jiných čepů. :-) Takže zavčas..... :-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 7. 1. 2018 17:34

Kolega zatím neřehtá, snad si nebere koňské dávky :-)
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Radek71 7. 1. 2018 17:46

Me v roce 1991 rekli, ze mam artrozu v chopardove kloubu a musel jsem si koupit plechovku gelandrinku. Tu jsem vypotreboval asi z pulky a tech 25 let jsem na to zapomenul. Stejne tak me v roce 2002 rekli, ze mam krecovy zily, kdyz jsem protestoval, ze je nevidim, tak mi rekli, ze teprve vylezou. Doted nic, jenom mam ruce samou zilu, ale na tech nohach nic, jako emeritni baletka.
Kdybych to mel vsechno resit, tak spis beru krabicku lexaurinu.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 7. 1. 2018 18:39

Radku, ale zas jak hovoril môj profák na finančnej matematike, jeden je na houno vzorka.
bob222
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků