Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod reign 31. 12. 2017 07:18

Proč na něj reaguješ, koukni na jeho příspěvky - čistý troll.
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 31. 12. 2017 08:41

Jen proto, aby bylo jasno a nereagovali jiní. Přecejenom téma diet na hubnutí je tady celkem novinka :-D Ale tak všichni stárneme. Za pár desítek tisíc stránek tady budeme řešit naslouchátka a zimní násady na hole proti klouzání a třeba i zapomeneme, že to bývalo o focení :-D

Jinak jsem si dneska ráno během simulování, že sleduju 5. řadu Tlapkové patroly, koupila CaptureOne 11 a vypadá to velmi pěkně. Teda za plný peníze je to kravina, ale ta zlevněná verze pro Sony za půlku dává smysl. Navíc sem starou licenci dostal k foťáku, takže už jen upgraduju.
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod pemar 31. 12. 2017 09:33

Co se týče toho notebooku, tak bych se na ten Apple na tvém místě zkusil podívat. Já patřím spíše k odpůrcům Applu a jejich obchodní filozofie, vždy jsem více preferoval možnost si zvolit vše podle svých představ, ale aktuálně mám pocit, že není z čeho vybrat a vše, co jsem zkoušel jako alternativu k Apple řešení, mělo nějakou docela zásadní chybu. Buď to bylo těžké, nebo se to přehřívalo, nebo to pod zatížením drasticky snížilo výkon. Úplně nejhorší byl v tom jeden notebook s i7, který neměl větráček, takže jeho reálný výkon byl hluboko pod i5. Druhé největší zklamání byly displeje a věrnost barev, hlavně jinak dobré Lenovo. Kdybych byl býval dal na Lotrandora a koupil MacBook Air, tak bych asi byl udělal lépe, odradil mne tehdy papírově nízký výkon a pocit předraženosti.

Capture One se mi také líbí, ale zůstanu u DxO, nemám rád práci s vrstvami, více mi vyhovuje Nik Software a U-pointy. Mám k tomu ještě dokoupené samostatné retušovací programy Portrait Pro a Landscape Pro.

Já už jsem druhý týden ve stavu, kdy mne nebaví vytáhnout foťák z brašny. Může za to zejména počasí venku, déšť a nedostatek slunečního svitu. Mohl jsem udělat pár pěkných fotek v Ga-Pa z curlingu, ale měl jsem s sebou jen 20mm objektiv, hodil by se mi býval spíše 105/1.4, který bohužel zůstal doma. Dneska je také hnusně, tak pojedu spíše koupit nějaké vino a něco dobrého k jídlu.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 31. 12. 2017 10:12

Hele ja bych i do toho Maca sel, ale prijde mi, ze momentalne je to celkem hruza z hlediska pomeru cena/vykon. Jakoby zapomeli ty "levnejsi" modely upgradovat a vychazeji z toho, ze to lidi stejne kupuji kvuli statusu/designu. Na Air sem koukal, ale displej na dnesni dobu uz takovy zazrak neni (s Retinou by to bylo neco jineho) a ty streva se starym orezanym i5 1.8 to je za ty penize tragedie. Jinak zpracovani vypada super, rozmery luxusni. Ale tak nemam to na ukazovani na stolr v kavarne a ani baleni studentek... Ty levnejsi 12tky s m3 procesorama, to je za ty pe ize taky vysmech no a pak uz jsme cenove v kategorii, kde jsem to ani nezkousel porovnavat (slusny i5, vetsi SSD a rozumna RAM za 55+ je mimo). Zas na druhou stranu u Asusu se da vybrat za 25t s vykonem uplne nekde jinde, ale otazka je, jakou to bude mit zivotnost (case, displej, hardware). Navic ty ultrabooky maji napajenou pamet na desce bez moznosti rozsireni a rozumna cena konci na 8GB tzn. pri teoretickem nakupu nejakeho tela s vysokym poctem MPx, leda notebook vyhodit a koupit jiny :-(

Jinak ja si dneska vzal na venceni se psy do mokreho lesa po dlouhe dobe Sonara 135tku, tak snad udelam aspon jednu fotku.
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Grimjaur 31. 12. 2017 11:43

Obrázek
Technika : Furt se to mění
http://fotomobil.blog.mobilmania.cz/
Grimjaur
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bob222 31. 12. 2017 12:04

Tož chlapi, všecko dobré v tom 2018. Nech nám spadnú banderá a nech sa nám násobia rozpočty na fototechniku aby bolo o čem tlachať. A občas aj peknú modelku pre tých čo vedia čo s ňou!
A o pol noci hurá na ohňostroj.
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Grimjaur 31. 12. 2017 12:30

Během svátků jsem skoro na foťák nešáhl, rozšířený kytarový park měl přednost i s ohledem na ten hnus co byl venku. Takže jsem na do PC nahrnul další demo. https://www.youtube.com/watch?v=Hfr8AGlVMzk
Technika : Furt se to mění
http://fotomobil.blog.mobilmania.cz/
Grimjaur
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pemar 31. 12. 2017 12:32

Také Vám přeji vše nejlepší do Nového roku, hodně zdraví a štěstí, ať Vás focení baví a vše jde podle Vašich představ. Méně stresu a hádek, o to více toho správného světla a momentů, které stojí za to zachytit.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod BigglesO27 31. 12. 2017 12:33

Jako papírově je jablko k ničemu, v reálu stojí za zkoušku.
BigglesO27
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Grimjaur 31. 12. 2017 12:56

Na stole mám jednoho macka, starší kousek jen s dvoujádrem a 4 GB ramkou, OS tam je ještě starý Maverick, ale vše šlape jak má. Postupně se z toho stalo takové záložní PC, občas na tom dělám ještě hudbu, nebo fotky. PC je pořád hlavní stroj. iPad je jasný, lepší tablet pro mé potřeby nikdo nevymyslel. iOS a pro mobilní použítí dle mého nejvhodnější. Androida používám spíš jen se skřípěním chrupu, nový iPhone X je jasný favorit za Nota.
Technika : Furt se to mění
http://fotomobil.blog.mobilmania.cz/
Grimjaur
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pemar 31. 12. 2017 13:11

BigglesO27 píše:Jako papírově je jablko k ničemu, v reálu stojí za zkoušku.


Tohle je přesně to, co bych na místě LHE zkusil. Upravit pár fotek v Lightroomu a zkusit pár aplikací, které používá. Cenově je to jablko dražší než Asus nebo Acer, ale levnější, než třeba ThinkPad nebo ty různé Bamboo či Carbon verze. Odlišil bych výpočetní a grafický výkon, výpočetní je tak na kódování filmů, u grafiky jde spíše o ten grafický, ve kterém málokterý stroj má v notebooku něco jiné, než vestavěnou Intel grafiku. Nepodceňoval bych rozdíl ve prospěch jablka díky OS a optimalizovaným aplikacím. Proti desktopu to bude ale je všechno hodně pomalé, DxO na i5 v notebooku mi běží zoufale pomalu.

Zvážil bych nahrazení notebooku tabletem, pokud člověk nějak extra moc nepíše, navíc může s iPadem i diktovat, rozměrově a hmotnostně je to o něčem jiném a výkonově je iPad Pro v pohodě, navíc se tam dal koupit ta skvělá tužka, u mne rozhodlo, jak mi to pasuje do fotobatohu.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod kozakm 31. 12. 2017 13:15

Přidávám se k blahopřání všeho nej do roku 2018. Ať je tu stále stejná sranda jako ve 2017 :)
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 31. 12. 2017 13:33

Ja jsem pres ruzne Dancally, Erricsony dostal na Nokie, kde nebylo co resit az k N71, kde se furt neco resilo, protoze tam bylo Office od Eurotelu a byla snaha to pouzivat. Porad jsem neco restartoval, porad mizel adresar, maily, nekdo z kolegu prisel o maily. Pak jsem dostal prvni Blackberry jeste s koleckem na boku. To me uchvatilo, normalne to fungovalo, byly na to 3 aplikace na dohrani, vsechno myslim “hry” jakoze skladani kulicek, ale nikdy jsem tam nic neinstaloval.
Pak to zacalo byt neunosne a presel jsem na WIndows, tehdy HTC radar, to bylo takove kontroverzni, ale pak Nokie 920 nebo co to bylo, to byla vyledana vec. Clovek do toho obcas stoural, ale jenom proto, ze byl zvedavej. Nikdy jsem z toho nemel sutr v zaludku.
Pak to zacalo byt zase neunosny a v 2015 jsem koupi na vanoce G4 LG a na to jsem nemel nervy, pritom to byl TOPmodel srovnatelnej s tim nejlepsim co existovalo. Po pul roce pouzivani jsem v Breclavi na parkovisti pustil Waze a vyjel jsem, asi po minute jizdy to zatuhlo. Tak jsem to restartoval ale mezitim jsem se musel rozhodnout, jestli vpravo nebo vlevo, rozhodl jsem se blbe a stal jsem hodinu v Breclavi mezi kamionama. Mel jsme cas, takze jsem 20 minut mlatil pesti do volantu, ale nakonec jsem otvrel browser a koupil 6s v tom mensim rozmeru a dve hodiny po tom co jsem se naposledy s Androidem *****, jsem uz v Alze vyzvedl novej jabko (rovnou z D2, meli to skladem). O te doby jsme myslim v nastaveni nebyl, jenom to pouzivam.
Bohuzel stale delam support poslednim dvoum kolegum v kanclu, kteri maji Android, mam i jednoho co ma porad Blackberry. Ti dva lidi to maji proto, ze jsou S8 a koupili si to sami a stalo je to polovinu mesicni mzdy, tak maji tendeci to vydrzet. Naposledy kolegyne mela rano v 10:00 asi 60% baterky a dve hodiny se resilo, jak je to mozny, musel jsem smazat mailovy ucet a znovu to nastavit. Pamatuju, ze kdyz jsme mel to blackberry, tak kolegove meli novou Samsung G2, udelali nejaky update a prestal jim vsem fungovat mic. To resili asi 3 dny, cural jsem smichy. Jo a jeste jsem zepomenul na velky, velky fail. Koupil jsem nejake slide HTS s staryma windowsama a stylusem. To jsem vyhodil asi za tyden. Totalni omyl.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod DUDISKO 31. 12. 2017 13:55

Všetkým veľa zdravia, rodinnej pohody a úspechov prajem.. Tým čo fotia dobré svetlo a pevnú ruku a tým čo nie.. nech im to dobre aspoň kecá O:-) .. že Janči :twisted:
pridám obsh môho ruksáku o<:)
DUDISKO
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 31. 12. 2017 14:42

Tak pánové, rovněž přeji všem vydařeného Silvestra (upřímnou soustrast všem pejskařům) a dobrý nadcházející rok 2018.
reign
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků