Hodnoceni fotografii v galerii

Diskuze o výstavách a fotoakcích, pozvánky, doporučení, nejlepší weby

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Puntík 29. 11. 2017 23:10

I k tomu jsou DISKUSNÍ fóra. ;-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Vlastimil Pibil 29. 11. 2017 23:53

Chele.., já Tě nebloknul kvůli té jedné fotce, jak si se zde holedbal , že "další neunesl Tvou kritiku"(tomuto komentáři a většině Tvých ostatních, Ty říkáš "objektivní" kritika?), ale podobný více méně nesmyslný komentář, jsi u mých fotek poředvedl cca 4x a především nejen u mých fotek. S většinou Tvých komentářů a především hodnocení, prostě nesouhlasím(nejen u svých fotek, abys to nepochopil, že jde jen o moje fotky). A prostě nemám zapotřebí, se s Tebou dál přít u svých fotek. Tobě nejde o objektivní hodnocení fotek s cílem pomoci, či poradit, ale potřeboval sis zchladit žáhu, či se jen ukázat, jakej že seš borec a jak to na DA všem nandáš!? Tak se pak nediv, že se takovému "arogantnímu" přístupu, mnozí brání tím, že Tě zablokují. Je to každého právo! A to, že to někdo nezkousnul a oplatil Ti Tvůj přístup, je vcelku logické, byť já to nedělám. Ono jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá..., to platí stále a nesváděj to na to, že jen komentuješ a boduješ fotky, jak to cítíš, to je "dle svého nejlepšího vědomí a svědomí"(?), tomu sám nevěříš!
V.P.
Vlastimil Pibil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod chel 30. 11. 2017 08:55

Verim.

-- 30. 11. 2017 09:45 --

Vtipne smutne video o dnesni dobe. https://www.youtube.com/watch?v=ANA8SI_KvqI
Světlo, to je, oč tu běží.
chel
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bob222 30. 11. 2017 10:08

Tak Watsona odoberám, keď nič iné, tak pobaví chalan vždy.

A k ostatnému som už svoje napísal, myslím že to všetci majú pre seba už uzavreté.
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod wikxzen 30. 11. 2017 18:23

Já bych fotky v té galerii rád komentoval, ale nemám tam nic ze svého, protože zkrátka není nic zajímavého v archivu. Študovaný taky nejsem, praxi mám slabou... a tak to ignoruju. To už by mě zablokovali všude. :-(
wikxzen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Grimjaur 30. 11. 2017 19:14

chel píše:Verim.

-- 30. 11. 2017 09:45 --

Vtipne smutne video o dnesni dobe. https://www.youtube.com/watch?v=ANA8SI_KvqI


Watson se s tím nepáře, dá se podepsat každé slovo. Jsem rád, že v názoru na tzv. konceptuální umnjenjí nejsem sám.
Jinak ta TojeVono ječí jak Viktorka. Hrůza třepe kurníkem.
Technika : Furt se to mění
http://fotomobil.blog.mobilmania.cz/
Grimjaur
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Flor.cz 30. 11. 2017 20:12

Watson nechápe podstatu problému. Konceptuální umění je tu proto, že klasické umění se dostalo do slepé uličky. Dneska jsou technologie tak daleko, že napodobit klasické umění je dost jednoduchý. Toto umí nejnovější soft od Adobe - https://www.youtube.com/watch?v=UYZMyV6bqKo - stačí pár kliknutí a jste umělcem. Těžko se pak něco takového dá vystavovat v galeriích.

S fotkama je to podobný. Technologie pokročila tak daleko, že focení a postprocess fotek je v zásadě dost jednoduchý. Díky tomu fotí mnohonásobně víc lidí než dřív. Co se dřív pracně dělalo v temné komoře a všichni na to koukali s otevřenou pusou, je dneska otázka pár kliknutí. Fotografové od sebe navzájem kopírují, na všechno jsou tutorialy. Ve výsledku mají nakonec všichni podobné fotky a takových fotografů jsou mraky.

Takže se není čemu divit, když se do galerii dostávají divné věci. Dostávají se tam proto, že jsou JINÉ. To se dneska cení nejvíc.
✔️ Galerie pro fotografy zdarma:.. http://_Story_Show_Gallery_.flor.cz
Flor.cz
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod chel 30. 11. 2017 20:31

S tim nemuzu souhlasit. Fotka je na par kliknuti? (obrazek, nebo cvak je na par kliknuti) Ve vsem co lidstvo dela, vzdy nekdo v dane oblasti vynika, jak svou praci tak svou propagaci, protoze umi neco vic a nejak jinak. Takze to co rikas je podle me hloupost. Pokud by to bylo tak jednoduche proc nemas tak spickove fotky jako nejlepsi svetovi fotografove? Nepocitam mezi ne samozrejme ty, o cem mluvil paul joseph watson.
Světlo, to je, oč tu běží.
chel
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Flor.cz 30. 11. 2017 20:41

chel píše:Fotka je na par kliknuti?

Flor.cz píše:Co se dřív pracně dělalo v temné komoře a všichni na to koukali s otevřenou pusou, je dneska otázka pár kliknutí.


A kdo jsou ti nejlepší světový fotografové? Protože takto vypadají nejdražší fotky světa - http://g.cz/10-nejdrazsich-fotek-na-svete/ Myslím, že ve zdejší galerii by nijak velký úspěch neslavili.

Hádám, že velká část těch fotek, má takovou cenu právě proto, že se jim podařilo dostat se do těch nejprestižnějších galerií (tzn. přesvědčit o svých kvalitách uměleckou kritiku). Druhá a šestá nejdražší fotka je právě od konceptuální fotografky :)

Představ si, že jednu až dvě takové fotky mám. Resp. se mi povedlo dostat do výběru Sony World Photography Awards 2017 - https://magazin.aktualne.cz/foto/ocenen ... 5900fea04/ A je to právě taková ta divnější fotka.
✔️ Galerie pro fotografy zdarma:.. http://_Story_Show_Gallery_.flor.cz
Flor.cz
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Flor.cz 30. 11. 2017 21:42

chel: Jinak jak si linkoval ty nejlepší fotky z 500px, tak to jsou ukázkové "líbivky". Tady je i návod, co dávat na 500px, aby měl fotograf úspěch - http://www.dbrenton.com/929/photography ... lar-500px/ - hlavně barevné krajinky :). Z Lofot pár takových taky mám.

Obrázek

A opravdu to není zas tak těžký vyfotit, ty místa už jsou notoricky známá, na postprocess stačí pár posuvníků v Lightroomu. Akorát se mi nechce hnát se za lajkama na 500px.
Naposledy upravil Flor.cz dne 30. 11. 2017 21:48, celkově upraveno 2
✔️ Galerie pro fotografy zdarma:.. http://_Story_Show_Gallery_.flor.cz
Flor.cz
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Grimjaur 30. 11. 2017 21:47

Flor, zažil jsem pár konceptuálních umnjelců a co si tak nějak pamatuju, je že neznali ani základ řemesla, konkrétně nauku o materiálu se kterým pracovali. Takže jsem se docela za břicho popadal, když jsem sledoval jejich pinožení. Tihle zoufalci pak byly kingové, ale to je fuk. Namrskat ružovou barvu na tank IS2, uříznout roh "řopíku" nebo zakopat do země stíhačku MiGG 21 je z mého pohledu na upravení fasády umnjelcovy, páč je to sfinstvo. Někdy v 90 letech jsem navštěvoval pana fotografa Jindřicha Štreita u něj doma, jeho paní nás hostila mezi natáčením v blízkém kostele tu bábovkou, tu štrůdlem s čajem či kafem, dle libosti. Mimo hudbu jsme pokecali i o fotkách a výtvarném umění. V patře mě takovu malou výstavu nějakých fotografií. A na dotaz, co na to říkám, jsem mu řekl ani horko ani zima, ale že to je pěkně zapaspartované. Docela ho to pobavilo a nijak to neřešil, sluší se dodat, že nebyl autorem. Ukázal mi spoustu svých fotek, i těch co jsem neviděl publikované a tam šlo na každé vidět, že je to mistr. Prostě má svůj rukopis, umí a není to žádné nařvané ego. Z těch konceptuálních umnjelců to bohužel cáká na všechny světové strany, to paušalizuju, páč za tím je osobní zkušenost.
Naposledy upravil Grimjaur dne 1. 12. 2017 10:49, celkově upraveno 1
Technika : Furt se to mění
http://fotomobil.blog.mobilmania.cz/
Grimjaur
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Flor.cz 30. 11. 2017 22:33

Grimjaur: však já taky neříkám, že veškeré konceptuální umění je super. To ani zdaleka. Spousta těch "děl" je skutečně o ničem a člověk na to jen něvěřícně zírá. Ale to je přeci v každém oboru. Ve fotografii (krajiny, portréty, zátiší, zvířata..) je nedouků asi tak milionkrát víc.

Fotky Jindřicha Štreita se mi taky líbí. A je to přesně to, o čem píšu. Jeho fotky nezapadají do šedého průměru - jsou tam emoce, příběhy, má specifické vidění světa. Má JINÉ fotky než ostatní. A o tom to je.
✔️ Galerie pro fotografy zdarma:.. http://_Story_Show_Gallery_.flor.cz
Flor.cz
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Grimjaur 1. 12. 2017 00:11

Technika : Furt se to mění
http://fotomobil.blog.mobilmania.cz/
Grimjaur
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hoax 1. 12. 2017 07:09

To už je zajímavější debata. Chel má pravdu v tom, že stručně, ti co na sobě makají (nejen umělci ale i specialisti ve svém oboru atd.) jsou (většinou) cenění, i historie to ukazuje. Prostě kvalita je kvalita.

Flor má zase pravdu v tom, že dneska je spousta věcí jednodušších. O to víc je třeba na sobě makat :) Ten příklad s fotkou mně vlastně přijde logický. Je to prostě příroda a hezká scenérie, takže to se člověku nějak přirozeně líbí.
hoax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ondrasheq 1. 12. 2017 14:02

Konceptuální umění, joo. Vždycky si vzpomenu na časopis Foto a rozhovor s I. Pinkavou. Čekal jsem pěkné portréty, jak je umí, místo toho čtyři strany fotek koberce pohozeného u zdi. Připadalo mi to jak fotografický trolling. Nebo jestli se jedná o umělecký snobství, kdy dotyčný je už tak slavný a vyhlášený, že si může dovolit vyfotit sebevětší nesmysl a ten bude adorován.
Zajímalo by mě, zcela vážně, jakou váhu by měla ta fotka šedivýho koberce u šedivé zdi, kdyby to vyfotil někdo z nás.

Tento molitan je ale taky petelice. Ten vypráví příběhy jen jak na něj dosedne zrak.
Obrázek
ondrasheq
Návštěvník
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků