Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 29. 8. 2017 13:15

Radek: Jasny, myslel sem to jako ze opoustim chatu pred snidani a vracim se po veceri. Autem/pesky dle toho, co chci fotit. Tzn. super nabidky polopenze s wellness jdou mimo me. Naopak presne to shanim na ten dalsi vikend. Jinal na Prasily mrkni, zkousel sem idealne primo Filipovu Hut nebo Modravu.
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Radek71 29. 8. 2017 13:38

Hlavne tam musi byt krb a trouba v lince.

-- 29. 8. 2017 14:39 --

Bez trouby nic nenafotis. Hlady se neda fotit.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 29. 8. 2017 13:56

Šumava je hodně profláknutá, zejména cyklistů je tam na můj vkus až moc. Skvělá místa na focení jsou podle mne mezi Prášily a hlavní cestou na Železnou Rudu, nepamatuji si jméno té oblasti, taková ta klasická syrová Šumava, nejlepší podle mne brzy a ráno a večer, bez turistů.

Mezi Kvildou a Bučinou jezdí tzv. Zelený autobus, ta část od Kvildy nahoru se mi velmi líbila, tu je nejlepší vzít pěšky.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod ForeignerOnEarth 29. 8. 2017 14:43

Já jsem šel chvilku zkoumat přístupnost Křemelné aspoň za blbého počasí jako výzkum pro příště. A je to tam sympaticky málo dotčené a to jsem byl pár metrů od silnice:

Kremelna.jpg


Modrava je hezká, ale fůra lidí.
Přílohy
Modrava.jpg
ForeignerOnEarth
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pavelmeli 29. 8. 2017 15:05

před třemi lety, jsem bydlel ve Filipově Huti, penzionu Dáša - první barák po pravé straně, kousek za Modravou. Přes silnici je taky nějaký penzion, ale už si název nepamatuji... Žádný luxus, ale v pohodě na přespání, čisto, majitelé se docela starali a jídlo také v pohodě. Autem vše dostupné během pár minut a pak kousek pěšky k výjevům, jaké postnul Tomáš... Je to fakt o štěsí na počasí, které se rychle mění.
P.
pavelmeli
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ForeignerOnEarth 29. 8. 2017 15:10

Nad Modravou je Tříjezerní slať, která ovšem - viz obrázek - není zdaleka tak fotogenická jako Chalupská slať, nejatraktivnější je ten sešup od Tříjezerní zpět na Modravu.

Trijezerni.jpg


No a ještě něco z Modravy:
Přílohy
Modrava2.jpg
ForeignerOnEarth
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 29. 8. 2017 15:42

Radek71 píše:Hlavne tam musi byt krb a trouba v lince.

-- 29. 8. 2017 14:39 --

Bez trouby nic nenafotis. Hlady se neda fotit.


Na obed zajdu behem dne do U Vsech Kukacek, snidane a vecere nekde u stativu. Naopak ten vikend s rodinnou bych bral tu pec, kde mi budou pect cerstve pecivo a rumovy bar u krbu na vecerni degustace.
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod ForeignerOnEarth 29. 8. 2017 15:51

A poslední ukázky - i tohle je Šumava:

TakySumava.jpg
ForeignerOnEarth
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pemar 29. 8. 2017 16:28

Tohle je pro mne klasická Šumava:

Obrázek

Obrázek
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 29. 8. 2017 18:32

Na me to mate moc pozitivni - pro me je Sumava podzimni les, vlhko, mlhy, promocenej mech kam se bori boty, blato a kaluze na lesnich cestach, strouchnively parezy event. neco podobnyho na jare. To si tam uzivam nejvic. Kdyz je hezky a sviti slunicko, tak je to "takovy vetsi les". I kdyz s setma u Vydry je to letni pocasi urcite lepsi ma rekreaci.
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod pemar 29. 8. 2017 19:07

Jak kdy.

To vlhké počasí bývá docela sychravé, na fotografiích to vypadá hezky, ale ne vždy je to příjemná vycházka, hlavně když prší a fouká, Šumava umí být i docela surová a nevlídná.

Takové fotograficky zajímavé počasí jsem měl na poslední dovolené, nějaký fotograf to dokonce komentoval, že udělal prakticky stejnou fotku. Ona mlha většinou vypadá na fotce dobře, ale tohle bylo už moc do vlhka:

Obrázek

to už bylo lepší zůstat doma a zapálit v krbu.

Ty mlhy na Šumavě jsou spíše brzy ráno, párkrát jsem je viděl málokdy jsem měl připravený fotoaparát. Moc pěkné jsou i šumavské trávy, vypadají jinak, než jinde.

Krásné byly i mlhy v Irsku v Maynoothu, ale chtělo to vylézt dříve, než golfisti.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod pavelmeli 29. 8. 2017 19:08

C 7D + Samyang 14mm, a nějaký přítok Vydry, pár metů od silnice
IMGM2483_vydra2.jpg


C 5D + 70-200/2.8 nějakých 300 m od Prášil...
IMG_2580_po ránu.jpg


P.
pavelmeli
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 29. 8. 2017 19:09

Ty ovce jsou parádní.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Flor.cz 30. 8. 2017 22:57

lukas_highenergy.cz píše:Na me to mate moc pozitivni - pro me je Sumava podzimni les, vlhko, mlhy, promocenej mech kam se bori boty, blato a kaluze na lesnich cestach, strouchnively parezy event. neco podobnyho na jare. To si tam uzivam nejvic. Kdyz je hezky a sviti slunicko, tak je to "takovy vetsi les". I kdyz s setma u Vydry je to letni pocasi urcite lepsi ma rekreaci.


Souhlas. Když už sluníčko tak aspoň ranní s trochou mlhy, ať to nejsou úplně turistický fotky. Řekl bych, že Šumavu musí mít člověk hodně nachozenou, aby znal ty fotogenická zákoutí. U Českého Švýcarska je to jednodušší, tam stačí na svítání vylézt na vyhlídku a pokud je slunko, tak výhled je parádní. Ovce jsou super.
✔️ Galerie pro fotografy zdarma:.. http://_Story_Show_Gallery_.flor.cz
Flor.cz
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bob222 31. 8. 2017 07:32

Romane, Na digineffe sám najvyšší rozoberá v článku Tvoje webovky a niektoré tvrdenia ohľadne korekcií objektívov v kompaktoch. :D

-- 31. 8. 2017 08:36 --

Ono pokiaľ ide o lokácie a fotenie, tak sledujem na sebe a podľa príspevkov aj na okolí problém časový a rodinný. Kto máme capartov alebo teen sebranku, tak máme problém sa urvať, o časovej dotácii ani nehovoriac.
On ten fotokoník je celkom fajn, ale chce čas. Ak sa prispôsobujeme, tak len cvakáme. A bohužiaľ (alebo bohudík) máme zväčša prácu čo nás živí lepšie ako fotenie.
Samozrejme vyjma Radka, ktorý je proste fotením naprosto znechutený! :D :D
bob222
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků