Vymenit Panasonic FZ-1000 za mirrorless ???

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod bob222 1. 3. 2017 12:21

Musel by si asi dať viac údajov, kde robíš (alebo nerobíš) chybku. čas, clona, nastavenia...
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod FXE1 1. 3. 2017 13:08

martin0134 píše:Ano toci sice bieli dron ,ale ide o to ,ze mne sa to ostrenie sprava rovnako ako na videu a to tocim maleho synovca ,ktory prave zacina stvornozkovat a kazde video mam pri pohybe neostre.



Teraz už len založ vlákno " vymeniť mirrorles za FZ 1000 ??? " ;-)

No a k tomu synovcovi, skús nastaviť detektciu tváre, prípadne jeho tvár uložiť do pamäte, zrejme to ide rovnako ako u FZ 1000.
FXE1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Grimjaur 1. 3. 2017 14:10

´Tak znova, ostřit na bílou na dron je kravina, víc o tom jak s tím pracoval nevíme, ale dělal to blbě. I ten dron se dá uostřit na AF, jen vědět jak. Nemluvě o tom, že manuálně to jde i bez bočního ostření vcelku hladce, stačí zapnout focus peaking a trošku nezmatkovat.
Znova opakuju, ostření na G80 je jedno z těch povedených u CSC. S takovým sajrajtem jsem se prostě nesetkal ani u starých panasů snad u prvních Oly.(i to je minulost OMD 5 MKII a novější už jsou v poho) Ale pro normální práci se ostří MANUÁLNĚ. Dělá se to tak v Tv, při natáčení klipů, i při přenosech kdy jsme na kabelech v přenosáku a do sluchátek dává pokyny režisér. Víc nemám co dodat. Jde o to mít praxi.
Jinak rada na detekci tváře by ti mohla pomoci, ale malé děcka z rodiny dělám zásadně na manuál.

Jinak pro upřesnění, píšu o G80, ale u GX80 je podle spousty jiných to ostření dost podobné, či spíš stejné. Takže jde o to se stím naučit a u 25 skla je třeba někdy i zaclonit a mít světlo. I když to je světlé sklo.
Technika : Furt se to mění
http://fotomobil.blog.mobilmania.cz/
Grimjaur
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod martin0134 1. 3. 2017 16:56

Tak ono moze byt , ze to bude chyba v mojom kuse . Skusal som vsetky rezimy ostrenia a hlavne ten s detekciou oci a tvare a nic proste . Mal som fz-1000 a nastavenia su rovnake ....
Asi by bolo fajn ho vratit do 14 dni a skusit dalsi kus kupit .
martin0134
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Grimjaur 1. 3. 2017 19:50

Ukázka v rychlosti jsem udělal tenhle klip, kde jsem přeostřoval jen změnou pozice fotáku. Běžné podmínky v interieru(dal jsem i protisvětlo), použil jsem AFS (tedy ani ne AFC) a tak jak to je jsem nahodil na YT. Což jsem ještě dokumentoval záběrem na pansem G80 i se sklem. Z rigu jsem sundal boční ostření aby to byla fakt na "japonce"
https://www.youtube.com/watch?v=rQRrtZagqA4
Naposledy upravil Grimjaur dne 1. 3. 2017 20:47, celkově upraveno 1
Technika : Furt se to mění
http://fotomobil.blog.mobilmania.cz/
Grimjaur
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod martin0134 1. 3. 2017 20:36

Co som sa tak dohladal , tak som zistil , ze Panasonic G80 ma v nastaveniach moznost urovne rychlosti preostrovania , ale GX80 takuto moznost nema ...

Spozoroval som este , ze pokial tocim vo full hd tak je ostrenie o trochu rychlejsie ako 4K >:-(
martin0134
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Grimjaur 1. 3. 2017 20:46

Točil jsem na tovární nastavení, tedy +- stejné jako na GX80. Já furt nevím, jestli rozumíš tomu o čem píšu, takhle na dálku spíš vidím problém mezi hledáčkem a podrážkama bot. To neber ve zlém, ale stím se setkávám dost čast. Tohle forum prostě nevyřeším, pokud je tělo rozhašené, tak s tím chvátej do krámu a ber něco jiného. Ale obávám se, že pokud se fakt nenaučíš základy, tak budeš pořád hledat problém někde jinde a to ti pak nevyhoví nic. Praxe s kompaktem moc nepočítej, protože tam o je o dost menší čip.

Že je to na HD rychlejší než na UHD je panasonicem přímo zmíněno.
Technika : Furt se to mění
http://fotomobil.blog.mobilmania.cz/
Grimjaur
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod martin0134 1. 3. 2017 20:51

:-D Tak ale to co si tocil na videu dokaze aj moj fotak s rovnakym objektivom . Co tak svetelny objektiv a aspo nieco malo sa pohybujuce pred objektivom ?

Ten fotak ostri rychlo , ale nechce sa mu ostrit , ked sa nieco pohybuje a to aj minimalne . Tak neviem ci ma teda ty nechapes o co mi ide ;-) .
martin0134
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Grimjaur 1. 3. 2017 22:29

Poslouchej ogare, asi moc nerozumíš co ti píšu mě kamera živí. Takže mě laskavě přestaň cvičit, chtěl jsem ti ukázat jak jede jedno konkrétní sklo při přeostřování a že opravdu funguje. Při používání světelných skel používám boční ostření a manuálně ostřím. Už jsi to pochopil? Jinak nevím proč bych tady prezentoval světlá skla na AF? Když jsou manuální. Dobře chápu že do teď to nestačilo, tak ještě jednou a naposled zopakuji M A N U A L N Í. Jinak mám ještě starší verzi 20/1,7 a sigmu 30/1,4, ale sorry, v tomhle tě teď nechám, at si to vyřeší sám. Jedno vím jistě ty kamaráde spokojený nebudeš nikdy. Tvoje poslední odpověď mi řekla víc, než si myslíš.
To je moje poslední psaní, a ty zvaž, jestli bys neměl zlusit Zpovědnici, tvoje problémy tu nikdo nevyřeší a útěchu fakt neposkytne.
Technika : Furt se to mění
http://fotomobil.blog.mobilmania.cz/
Grimjaur
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod martin0134 2. 3. 2017 06:46

Myslim ,ze si strasne domyslavi ja som sa ta tu nepokusal ani raz o nicom poucovat . Som amater a ty to s tocenim vies a to myslim bez ironie . Ono zalezi pri pisanej forme aj ako si to clovek precita a pochopi to . Jedine co som ti chcel povedat je to ,ze gx80 dokaze preostrovat tak ako si ty ukazoval na videu , problem nastava u mna vtedy , ked sa nieco pred objektivom pohybuje ,ale to uz som pisal . To ze mas svetelne skla manualne bez moznosti af som nevedel . Proste a jednoducho ,ano manualne ostrit je asi najlepsie ,ale ja mam v plane tocit len domace videa z ruky a bez prislusenstva ako je dodatocny displej a podobne . Preto by som od techniky v takejto cenovej kategorie ocakaval ze dokaze preostrit ked leziace dieta pohne hlavou a som sklamani ked sa rozostri cely obraz a ako by nevedel na co ma ostrit az kym sa dieta neprestane hybat . Tak to som potom asi fakt az taky narocny . Nechapem fakt preco ti moje naroky pridu take prehnane a ze nebudem nikdy spokojny ...
martin0134
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FXE1 2. 3. 2017 12:55

Máš asi veľké očakávania, Sony 6500 na tom s ostrením vo videu patrí medzi tie lepšie prístroje, ale niektoré situácie sú aj nad jeho možnosti.
https://www.youtube.com/watch?v=iOUtRfpqJp8
FXE1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martin0134 2. 3. 2017 16:48

Ten sony ostri na toho pana bez problemov . Na obrazku je vyrez z videa . Ako synovec pohol s hlavou, fotak zaostril na to co sa nehybe ( na pohyb odmieta ostrit ) . Nastavena bolo ostrenie na detekciu tvare a oci .
Přílohy
1.JPG
martin0134
Návštěvník

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků