Lightroom 6

Všeobecná diskuze o grafických programech pro práci s fotografiemi

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Mikeczcz 21. 12. 2016 15:00

Díky
Mikeczcz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 4. 3. 2017 14:37

Koho by zaujimal vykon AMD Ryzen v Lightroome, tak tu je taky komplexnejsi test, nie jen samotny export do jpegu. Zatial nie je Lightroom velmi dobre optimalizovany pre viac jadier, nez 4 (8 s HT), skor pomoze hruba sila.

https://www.pugetsystems.com/labs/artic ... mance-910/
Ondrej Bobek
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bosonozka 4. 3. 2017 23:11

Taky jsem na tento test koukal - prostě test, který toho o praktickém využití zas tolik neřekne... ve chvíli, kdy se z lightroomu otevře photoshop, na pozadí poběží další aplikace jako prohlížeč, atd., tak 4 jádra i7-7700K prostě nemusí být dost, aby dávála plný výkon do LR (tedy nebude mí tak skvělé výsledky, co ukazují laboratorní testy) a ryzen tak může mít i navrch... počkal bych bych na testy z praxe než ty laboratorní a taky pár tejdnů na nové verze biosů než dělat nějaký závěr.
bosonozka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dolgor 4. 3. 2017 23:45

Jj, taky mě to neodradí, i když zatím čekám. Nechci kupovat v první vlně, počkám si, až se to odladí. Těžko ovšem říct, jestli Adobe udělá něco pro optimalizaci na AMD. ...Ten argument s více jádry na víc současně spuštěných aplikací chápu, zdá se mi pravděpodobný a odpovídá mému použití PC, ale stejně bych rád viděl real world srovnání, jak moc se to u tak rychlého čtyřjádra jako 7700K projeví. U dvoujádra vs čtyřjádra to znám ze své zkušenosti, rozdíl je markantní (pocitově, nejsem tester).
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hoax 5. 3. 2017 00:03

Fans AMD se ozvali :) Ten argument s jádry mě teda zase přijde divnej. Ne že by víc jader bylo horší, ale takhle to zní, jako by už na 4 jádru byl problém spustit víc aplikací, kor na 7700K? Ve chvíli kdy spustím z LR PS a v něm dělám, tak LR, když zrovna neexportuju, tak nedělá nic, zrovna tak prohlížeč, max. video v něm. V tu chvíli mě omezuje jen ram. Jinak každá konkurence dobrá, ale zrovna u LR je to asi jedno.
hoax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bosonozka 5. 3. 2017 08:10

Problém spustit víc aplikací 7700K samozřejmě nemá, na druhou stranu, např. když budu mít puštěno na youtube nějakou hudbu ve 4K (a fakt nechci řešit, jestli s nižším rozlišením to nepoběží rychlejc a pořád to přehazovat) a do toho skočí pravidelná kontrola antiviru nebo zálohování, tak to prostě vliv mít může. A jako správný fanouček AMD možná budu i čekat s upgrade počítače na další verzi procesorů od intelu :)
bosonozka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dolgor 5. 3. 2017 09:01

hoax, ono jde ale přeci hlavně o ty procesy, který využívají víc jader. To je už dnes standard u mnoha programů včetně LR. Například když spustím export v LR na svým 4jádru (bez HT) a přepnu do PS Elements nebo upravuju dál v Nik pluginech, abych dodělal nějaký drobnosti, začne se mi práce zadrhávat. LR si ty 4 jádra uzurpuje na export a dojde ke rvačce. Dtto, když si v mezidobí přepnu do prohlížeče fotek, na web, poštu apod. Ovšem nevím, jak by se to chovalo s dalšími 4 vlákny v HT. ...A u mě to určitě není ani tak fandovství jako zvyk. Začal jsem kupovat AMD v době, kdy v mojí levné cenové kategorii mělo lepší nabídku (ať už architektura nebo počet jader). Přestože mám už dost starý PC s Athlonem II X4 a byl jsem hodně limitovaný cenou, tak mě ten PC vůbec neštve. V době kdy jsem ho pořizoval, jsem mohl mít dvoujádrový Core2 duo a pravděpodobně bych už pěkných pár let skučel nebo dávno upgradoval. ...Z toho taky plyne, že i kdybych si pořídil trochu pomalejší procesor jako Ryzen, pokrok to bude velkej.

-- 5. 3. 2017 09:13 --

A ještě k té rychlosti:
http://www.hardware.fr/articles/956-15/ ... s-pro.html
Tady Ryzen porazil 7700Kčko v exportu v LR a ještě o mnoho víc v DxO optics. Realita je komplikovaná. Předpokládám, že každý tester má jinou sadu fotek a aplikuje jiné úpravy.
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Melancholický Trol 5. 3. 2017 12:28

To jsou teda zase teórie - hudba ve 4k, antivir něco kontroluje, do toho záloha... Bych předpokládal, že když někdo poslouchá hudbu, tak ho rozlišení videa nezajímá, předpokládal bych, že procesy antiviru mají nastavenou nějakou nizoučkou prioritu, zálohování jakbysmet, atd.
A nakonec pán řekne, že bude ještě radši čekat. To už je takové poznávací znamení.
Melancholický Trol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dolgor 5. 3. 2017 13:45

Poznávací znamení čeho? To je jak zeptat se na zimní gumy pro Peugeota na fóru škodovkářů.

-- 5. 3. 2017 14:10 --

...čekám na 6jádrové verze s vyšším taktem (1600x ?). 15 tis (Ryzen 7 1800X) ani 10 tis (i7 7700K) se mi opravdu dávat nechce, všechno ostatní od Intelu má nižší takty, tudíž Ryzeny můžou dopadnout zajímavě i v jednovláknovém výkonu + jádra navíc.
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod metatron 5. 3. 2017 14:39

Aj ja cakam na 6 jadrovy Ryzen. Nakolko ma Phenom x3 720 BE, a to uz by som zmenu hadam pocitil aj v LR..
metatron
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Allydamm 6. 3. 2017 10:55

Optimalizace u Adobe, nenechte se vysmát, buďme rádi, že dokáží trošku využít ty dnešní 4 jádra.

Ale asi stejně půjdu do R7 1700, moje sestava má přes 5 let a čekám, že každým okamžikem může zdechnout. Počkal jsem si na AMD a příjemně překvapilo, sice práce a výkon s pamětí není top, ale něco ještě zlepší optimalizace Windows, i ty nejnovější mají mizernou správu priorit a o tom že Ryzenu sedí rozdělování na 4/8 + 4/8 moc nevědí, a desek. Hrubý výkon Ryzen prostě má. Optimalizace SW by dokázala ještě víc, ale vývojáři celá léta dělají minimum, takže nečekám že by se to mohlo změnit. Možná za 10 let až všichni budou brát za minimum 8 jader.
Allydamm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 8. 3. 2017 17:44

Pánové, co si myslíte o této nabídce? Jak se někdo může dostat na takovou cenu a ještě z toho profitovat?

http://aukro.cz/adobe-photoshop-lightro ... 60368.html
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pampalabusek 8. 3. 2017 21:03

pampalabusek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod El Vigo 9. 3. 2017 01:45

stáhni si to z torrentu zadarmo, přece to samé nebudeš kupovat z aukra
El Vigo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Allydamm 9. 3. 2017 08:12

Ochota nakupovat kradený SW je až neuvěřitelná, u věcí to člověka nenapadne, ale Windows za 1€ to je normální výhodná nabídka. :-)
Allydamm
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků