Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Radek71 9. 6. 2016 15:17

Dobre, tak komunalni.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 9. 6. 2016 15:44

Puntík píše:Každá reportáž (a svatba pro fotografa není nic jiného) má své zákonitosti. Pokud je fotograf nezná, plácá cosi o atmosféře, emocích a originalitě. Při čemž se ani jedno ani druhé vzájemně nevylučuje. Hodně záleží na požadavcích (i solventnosti) zákazníka. Ono to totiž není o fotografovi, jak se může i někdo mylně domnívat, ale svatebčanech. Že je podobný styl (focení) svateb spíše výjimečný (nikoliv ojedinělý), se nemusíme ujišťovat. :-)

Zdravím
Petr Luňák píše:Takhle to presne dopadne vzdycky, kdyz petapadesatiletej kuchar, vyucenej v hluboke totalite, pracujici pres 30 let v malomestskem bufetu, zacne vypravet o moderni gastronomii.
kozakm píše: :D :tleskani Válím se smíchy :D


Moderní gastronomie, co to je ? Nudle s balzamikovým dipem v papírové krabičce s plastovou vidličkou a colou v kelímku s brčkem ? Z okýnka od hošana, co ani neumí našpikovat hovězí ? Hned vedle krámku s girosem, nebo suši od ťamanů..... taky se válím smíchy. :tleskani :-D

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 9. 6. 2016 16:10

Melancholický Trol píše:Tak si pronajme limuzínu, ne? Stáhne okýnko a fotí. Křoví je zbytečně low-tech.


Tohle je zajímavá myšlenka. V Londýně je sice spousta arabů a "limuzína" tam nepůsobí tak strašně výjimečně jako v Praze, ale mohla by to být zajímavá metoda focení pro pemara. Pronajme/koupí si nějakou limuzínu, nasadí Zeisse a může spojit pobyt v luxusním prostředí Bentley (pokud teda bude mít obšití kožených sedaček zrovna dostatečnou kvalitu) a focení mladých studentek. A pokud je bude fotit z Bentley, tak nejen že jim to asi nebude vadit a spíš se mu možná budou i nastavovat... A klidně počkají i než tím Zeissem zaostří.

-- 9. 6. 2016 17:12 --

Puntík píše:Moderní gastronomie, co to je ? Nudle s balzamikovým dipem v papírové krabičce s plastovou vidličkou a colou v kelímku s brčkem ?


Proboha Puntíku, jako chápu tvůj akademicko-oldschool postoj k fotografii, ale tohle už snad nemáš zapotřebí ani ty....
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Puntík 9. 6. 2016 16:26

Když mě to připadá, jako když se tu pár lidí zbláznilo. Fotit svatbu v pohodě není až tak když můj akademicko-oldschool postoj k fotografii říká nikoliv jako Hurych nebo Wagenknech, ale jak si přejí snoubenci. Pak tedy ano, jako Hurych, nebo Wagenknech. Ne jim říct - tak to si dojděte k panu Hurychovi nebo Wagenknechtovi, tohle já nefotím (neumím).
Ostatně fotit svatby, když moje zkušenosti říkají, že ty fotky většinou jdou za dva, tři roky do kontejneru (rozvod jsem ještě nefotil....) ale téma to je. :-)

Zdravím
Naposledy upravil Puntík dne 9. 6. 2016 17:06, celkově upraveno 2
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 9. 6. 2016 16:36

Je otazka, jestli PL neni Puntik v roce 1978. Skola neskola. Ony nejsou jenom absolutni vysledky, ale i relativni. PL v Puntikove soucasnem veku uz nemusi fotit vubec a Puntik ve veku PL mohl byt progresivista. I kdyz spis ne :)
Ale zrovna PL neni hypermodeni gastro, to je normalni hotelovy 4* gastro z Spindlerova Mlyna. Ma to vodladeny, ale kostka ve skluzu to jeste neni.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dadajax 9. 6. 2016 16:46

Obrázek

Je to marné, už i ty bezzrcadlovky patří do koše jako pozůstatek z minulosti. Tohle jsem vyfotil tím Huaweiem P9 :) Co mě ale zaujalo je, jak to zvládá oddělit ten objekt od pozadí. Oproti třeba tomu Honoru6+ co jsem testoval loni je to mnohem spolehlivější a poradí si to i s nějakými těmi rozlítanými vlasy. Tady ujelo třeba jen kousek v levé části vlasů kde je tam vidět nějaký artefakt. I ty okraje vypadají relativně přirozeně - při bližším zkoumání si člověk všimne že to není ono. Ale při zběžném pohledu si podle mě většina lidí ničeho nevšimne a ani je nenapadne že to bylo pořízené mobilem :)

Docela jsem zvědavý jak se tohle posune za takové dva-tři roky. S rostoucím výkonem těch strojů už je více možností jak ty data ze dvou foťáků zpracovávat.
dadajax
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod rodri 9. 6. 2016 16:54

reign píše:Ty fotky jsou parádní, ovšem když jsem koukl na to portfolio Vojty tak z toho najednou trčí uniforma,nemám problém s autenticitou fotek, ale snad poprvé v životě cítím generační propast ( i když generací to není, toto není vzorec pro všechny do 30-ti) - ti lidi mi přijdou povinně šťastní, samokontrolně cool, tak za každou cenu originální až jsou všichni na jedno brdo. Kecám tady s váma, ale nějak mi ten trend online okamžitě share nesmírně leze krkem.


Přesně takhle to cítím taky.
rodri
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 9. 6. 2016 18:01

Hipster svatbu jsem viděl v nějakém článku, http://letsgetweddy.com/hipster-wedding/ kde přímo dávali rady, jak na to:

Obrázek

Jinak svatba od pana Wagenknechta má ode mne palec nahoru, svatba od pana Hurycha mne nijak neujala, ani v pozitivním, ani v negativním. To mne spíše zaujalo, jak je Dajadax raněn (doufám že jen dočasnou) slepotou :-)

Londýn se chystáme doslova prožít, tentokrát žádný pětihvězdičkový hotel, dokonce ani čtyřhvězdičkový (i když mám jeden v Kensingtonu docela oblíbený), pronajali jsme byt přes Airbnb, budeme hodně chodit pěšky, jezdit Hop-on Hop-off autobusy a dokonce chceme zkusit vlak do Oxfordu, když to stihneme. Ušetřil jsem 2 dny dovolené a chci dětem vynahradit to, že je škola vyřadila ze zájezdu do Londýna, protože se přihlásili na gymnázium.

Chystám se fotit něco tradičního:

Obrázek

nebo jako tohle:

Obrázek

a možná nějaké lidi, inspiraci mám.

(Mimochodem, tyhle fotky jsem dělal v roce 2009).
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Roman_Skamene 9. 6. 2016 18:37

Radek71 píše:...ale kostka ve skluzu to jeste neni.


:lol: Tak toto som nepočul/nevidel/nečítal poriadne dlho. Válím se smíchy :-)
Roman_Skamene
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 9. 6. 2016 19:17

Pemar bude spat v Londyne pres RBnB.... Kam ten svet speje. Ty pemarovi petihvezdy byla takova jistota v dnesni dobe.

Btw. zrovna nedavno sem otevrel nejake noviny v hotelu na recepci a psalo se tam, jak by spravny nemecky alternativni hipster. A jedna z rad, co me zaujala, byla, ze si mam doma nechat udelat na zed nejaky specielni cerny nater, co pripomina tabuly a da se na nej psat kridou a pak na nej zacit tvorit umelecky ToDo's nebo nakupni seznam.... Jo a pokud je clovek treba v najmu a nema tu moznost, tak se pry akceptuje i posledni model lednice Miele, co ma tu samou plochu na dverich (EUR 2.500). Neni sranda, kdyz to maji brat vazne.
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod pemar 9. 6. 2016 19:55

V sobotu udělám malý test, dám do fotobrašny 14-24, 40mm a 85mm zkusím nasimulovat londýnský režim. Podle mne to bude chtít ten větší jednopopruhový batůžek, asi bych využil Sigmu Art, ale nebudu se s ní po Londýně tahat. Možná pak vyměním 14-24 za 20/1,8G. Nakonec to asi narvu do Lowepro 180 AW.

S Airbnb mám výbornou zkušenost, podobně jako s booking.com, když je člověk ochoten si trochu připlatit, dá se najít velmi dobře ubytování.

Jeden příklad:

Londýn, Leicester square

Leicester street.JPG


Leicester Square & Piccadilly tube stations jsou kousíček pěšky.

A chce to trochu štěstí. Podobně je to s objektivy.
Naposledy upravil pemar dne 9. 6. 2016 20:12, celkově upraveno 2
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Amalary 9. 6. 2016 19:59

Rád bych se Vás zkušených zeptal, co byste doporučily za M42 skla. Potřeboval bych něco na portréty a taky na makro snímky. Zajímalo by mne, jak je to s bokehem. Např. když budu mít objektiv s ohniskem 100 mm f 5,6 a s minimální zaostřovací vzdáleností 50 cm. A potom např. objektiv 50 mm f 2,8 s minimální zaostřovací vzdáleností 25 cm. Budu fotit stejnou věc a za ní bude ve stejné vzdálenosti např. 1 metr nějaký předmět. Který objektiv bude mít více rozmazané pozadí? Je přímo úměrná světelnost a min. ostřící vzdálenost a to stejné je i s ohniskovou vzdáleností samozřejmě při stejných podmínkách?
Amalary
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 9. 6. 2016 20:24

Tema vlivu ohniska a ostrici vzdalenosti na HO se tady probiralo nedavno a melo i svoje vlakno. Podivej se tam, je to tam vcetne spousty ukazek.
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Amalary 9. 6. 2016 20:26

Nějak to nemůžu najít. Dáš mi prosím link? Díky.
Amalary
Návštěvník

Odeslat příspěvekod CA.. 9. 6. 2016 20:33

Radek71 píše:Je otazka, jestli PL neni Puntik v roce 1978. Skola neskola. Ony nejsou jenom absolutni vysledky, ale i relativni. PL v Puntikove soucasnem veku uz nemusi fotit vubec a Puntik ve veku PL mohl byt progresivista. I kdyz spis ne :)
Ale zrovna PL neni hypermodeni gastro, to je normalni hotelovy 4* gastro z Spindlerova Mlyna. Ma to vodladeny, ale kostka ve skluzu to jeste neni.


On Puntík především Petra vychovává, s citovou spoluúčastí. A mladý rebel bojuje seč může svým “nepoužitelným šmejdem“ proti impériu konvenčnosti, jenže skrze své komerčně laděné tvořivé úsilí již s úzkostí cítí, co se nakonec od starého komunálního zloducha doví: "Luke, I am your father....

;-)

______________

Tady taky někdo nešetří kreativitou a zprostředkováním emocí a atmosféry:
http://www.thephoblographer.com/2016/06/09/nick-collingwood-instant-film-wedding-photography/
CA..
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků