Vypůjčení: Sigma USB dock - Brno

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod chodec80 16. 3. 2016 19:27

Zdravím,
nevím kam jinam tuto prosbu vložit a protože to nechci zadarmo, bazar se mi zdá nejvhodnější :-).


Nenašel by se nějaký Brňák (či okolí), který by byl ochoten zapůjčit Sigma USB dock. Koupil jsem 18-35 1.8 a na blízko (do cca 0,8m) ostří super, ale pak se objevuje FF. Nekonečno je úplně mázlé. Přes liveview jsou fotky ostré.

Nechce se mi kvůli jednomu pokusu dock kupovat (a koupit přes net a do 14 dnů vrátit je dle mého prasárna), to raději zanesu do AWH.

Odměna: lepší čoko, víno...
chodec80
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ANNO2077 22. 3. 2016 19:58

no jo Sigma 18-35, nenarazil jsem na někoho komu by fungovala tak jak má, když náhodou takovej kus máte, tak to je radost jak výhra ve sportce, taková Sigma je supr, jenže na ni nenarazíte . .
udělejte to takhle - kupte v Alze, vyzvedněte a za 5 dní vraťte, bez udání důvodů v pohodě to tak jde . . a příště si nekupujte Sigma
ANNO2077
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chodec80 22. 3. 2016 21:21

Popsaný postup se mi moc aplikovat nechce, je pro tak nějak proti mým zásadám... ;-).

Zatím to hodlám řešit seřízením v AWH (bohužel za peníze, zadarmo leda v Praze a cestovní náklady se rovnají ceně seřízení).

PS: jde mi o verzi pro Canona.

edit: text upraven z důvodů nepochopení předchozího příspěvku.
chodec80
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ANNO2077 22. 3. 2016 22:00

tak to zkus, stejně tam maji několik rozbalenejch (záruka 100% se vztahuje na vše bez rozdílu)

navíc do AWH to nedávej, to jsou zloději, to si to radši reřiďte sám, anebo pošlete do Rakouska i s tělem, nejdříve to zkuste sám s tim dockem, druhý den ho vraťte (nijak jim neublížíte - kdyžtak si pak u nich kupte malou flashku, aby se neřeklo) . .
ANNO2077
Návštěvník

Odeslat příspěvekod martinkusyn 28. 3. 2016 23:30

Sigma by měla nabízet v rámci záruky servisní seřízení zdarma po celé 4 roky .. http://www.csfotografie.cz/novinky-ve-f ... -roky.html

jinak seřizování s dokinou je časově docela náročné - seřizoval jsem 20mm 1.4 A a právě zmíněnou 18-35mm 1.8 A a zabralo mi to půl dne .... na druhou stranu teď autofocus funguje perfektně i při focení ve tmě klubu ...
martinkusyn
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod chodec80 29. 3. 2016 17:29

Ano, všechno je to pravda, ale...

...v rámci servisu preferuji osobní předání, při vyzvednutí to považuji za podmínku. A tady je zakopaný pes. V Brněnské sběrně nevezmou k seřízení tělo (Canon) a objektiv. Nevím proč, ale považují to za servisní zákrok Canonu a ten nelze v Brně podat (potvrdilo mi to jak Brno, tak Praha). Takže osobní předání v Praze vyjde nejlevněji na cca 900Kč + 2x půl dne v háji. O tom, že bych si vzal dovolenou a udělal si celodenní výlet si můžu jen zdát. Cesta autem je rychlejší, ale vyjde na 2000Kč.

V Brně jde podat mimozáruční žádost o seřízení (cca 1300Kč) a nebo koupit dokinu (1200Kč).

Že budu muset platit jsem se už smířil, teď jde jen o to kolik a kde. Problém je i čas - ten mám nejvíc večer a o víkendu (servis zavřený). Proto jsem sháněl dokinu na pujčení - z pitelné odměny laskavému majiteli budu mít lepší pocit, jak platit servisu za něco, co by mělo být zdarma.

Korekce pro 35mm ohnisko už mám (od +10 k nule a pak zpět k +10).
chodec80
Návštěvník

Odeslat příspěvekod gonzo18 1. 4. 2016 11:55

Měl jsem taky Sigmu 18-35 a ostření objektivu mě vyléčilo z případné koupě další. Je fakt že parametry jsou na první pohled úžasné a spolehlivost ostření je zoufalá, zvlášt u zoomů, kde je potřeba seřídit každé ohnisko s každnou zaostřovací vzdálenosti. A u těchto světelných objektivů je špatné zaotření díky malé hloubce ostrosti hodně viditelné.

Já nakonec objektiv vrátil ve 14dení lhůtě bez udání důvodu. S dokem je to hrozná piplačka bez jistého úspěchu. A ani v servisu se s tím nepáraj. Jedenoumu známému Sigmu v rámci záruky několikrát seřizovali a celkem to trvalo asi měsíc, během kterého byl jak bez objektivu tak i bez těla foťáku.

Radsi si připlatim za dražsí objektiv od Canonu, který ale vždy spolehlivě zaostří než frustrace ze Sigmy. Canon používá totiž záměrně komplikované ostření aby podpořil prodeje svých objektivů. Proto například Zeiss používá stále manuální ostření, to není z nostalgie.

Doporučuji koupit dock na Alze a pak vrátit, oni s tim počítají a navíc dělají jeste vetsi prasárny na zákazníky :)
gonzo18
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod chodec80 10. 4. 2016 16:41

Již neaktuální. Lze zamknout.
chodec80
Návštěvník


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků