Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 4. 3. 2016 12:30

Radek71 píše:Jinak PEMAR vypada uplne presne jak jsem si myslel (pokud bych prijal jeho identitu). Takto si predstavuji hlavne LHE a Boba. Proste ty korporatni hady, co nici nas, proletariat



Hele abys neměl další kulturní šok - já sem zatim níže v rámci korporátu, věku i váhy :-D A kozakm může kdyžtak potvrdit :-)
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod bob222 4. 3. 2016 12:41

pemar píše:Kolegové znalci Slovenska, řeším týden dovolené v srpnu, chtěl bych, aby to bylo i fotograficky zajímavé, doporučili byste Donovaly? Nebo spíše jiné lokality? Jaká místa jsou fotogenická? Já už na Slovensku s foťákem nebyl snad 20 let. ...


Donovaly sú dosť preflánuté, určite doporučujem Roháče alebo Liptov. A po ceste si odskočiť do Banskej Štiavnice.
(Len s jedlom je to horšie, kultúra a kvalita stolovania na SK je biednejšia ako v ČR, o Francii ani nehovoriac:-( )
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pemar 4. 3. 2016 12:46

Já vím, o čem lukas_highenergy mluví, se službami na Slovensku jsme měli špatné zkušenosti, dobrých 10 let jsme tak kvůli tomu nejezdili, je to sice pochybení jednotlivce, ale otravuje to celý pobyt.

Jasně, že jsem se díval na flickr a další, kdybych se držel jen toho, pak bych asi volil něco jiného, kromě fotek z hor jsem toho tam moc nenašel. Další pokus byl, že jsem se díval, kde se pořádají fotografické workshopy, a našel jsem spíše Toskánsko, Dolomity nebo České Švýcarsko či Šumavu, kam jezdíme často a je to pro nás tak trochu okoukané.

Já si průběžně stahuji pěkné fotky v Pinterestu, ale letos mne nic neinspirovalo, uvažoval jsem ještě o Rujáně, tam jsem nikdy nebyl, zažít na vlastní kůži to studené moře a hnusné jídlo. Jenže, vyplýtvat na to týden dovolené, to je asi škoda.

Říkal jsem si, jestli nevyrazit do nějaké pěkné stylové chaty, jednu jsem objevil v oblasti, která se jmenuje Zuberec, ale nic mi to neříká, asi jsem tu trojku ze zeměpisu měl oprávněně.

A nemám problém si dobře uvařit sám, umím to.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Melancholický Trol 4. 3. 2016 12:48

No bóže, jaká kultúra stolování. Člověk má správně přijít utahaný jak šňůra od h@jzlu po celodenním výšlapu, dá si halušky, tatranský čaj a dvě píva a víc si nemůže přát, ne? A jestli mají pivo ve várnici a na záchodě past na krysu... No a?
Melancholický Trol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod .ce. 4. 3. 2016 12:57

Doporučujem toto:

http://michal.sk/

ubytko,strava,prístup k hosťom,lokalita a jej možnosti.
S rezerváciou (ak je ešte vôbec možná) by som sa poponáhľal.
.ce.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 4. 3. 2016 13:25

pemar: ak chces trosku Slovenska a nie moc namahave, tak mozes zaskocit do Terchovej a do Vratnej doliny. Su tam hotely, lanovkou na Chleb, kratka tura dole, dalej mozes dlhsiu nenarocnu turu na Maly, ci velky Rozsutec. Ak vyjde pocasie, je to krasne :) Relativne nedaleko na Liptove je aquapark, ale Tatralandiu nedoporucujem, ked tak Besenova. Su tam inak aj termalne pramene. V dosahu su Rohace, Zapadne Tatry, pomerne blizko mas Sulov (hrad) a jeho okolie. Kusok od Terchovej je Oravsky hrad. Nad Besenovou su dve krasne doliny .. Kvacianska a Prosiecka, taka light prechadzka, v Kvacianskej je huta... skoro oproti je zas Demenovska dolina, moznost lanovka na Chopok .. atd
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cport 4. 3. 2016 13:40

Jak tip od ce, tak ltokara, doporucuju taky. Orava i Mala Fatra jsou krasne. Malou Fatru jsme prochodili s klukem, to jeste nemel ani 6 let. Je pekne rozmanita, tam hrebeny, tam soutesky, kdyz clovek nechce vyfunet nahoru, tak je tam lanovka. U Terchove se daji pronajmout chalupy na samote se saunou, takze s vyjimkou restauraci nema navstevnika kdo nas*at.

A kdyz wellness, tak v Permon v Podbanskem.
cport
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 4. 3. 2016 13:53

Banska Stiavnica je velmi fotogenicka, 3/4 dne se tam da urcite chodit.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 4. 3. 2016 15:05

Já se teda přiznám, že Evropu mam projetou křížem krážem (kromě severu a Balkánu mimo Chorvatsko), ale na Slovensku sem byl naposledy jako dítě. Vždycky si řikám, že tam pojedeme a pak objevim nějaký kout Alp nebo tak něco, kde jsem ještě nebyl a po spočtení čas/nákladů jedu radši tam... Ale aspoň ty Roháče chci letos zvládnout.
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Radek71 4. 3. 2016 15:19

Na Slovensko se jezdi v 24 letech vlakem s bandou kamaradu. Kdyz mas prachy na prodlouzenej vikend v Lisabonu nebo Londyne, malokdo vybere SK.
Navic z Prahy autem do Popradu treba, nahovno, lepsi je letet za 1800 Kc nekam typu Amsterodam. S moji jazykovou barierou a schopnosti pozitivne vnimat ty neskutecny faily v pohostinstvi je SK relativne v pohode. V 2002 jsem si u Brezove dokonce pronajal chatu a jezdil od tama hvezdicove po Slovensku, vyborna introvertni dovolena.

-- 4. 3. 2016 15:28 --

Pak mne provazel Mazo, clovek z Blavy, vzdycky mi rikal, "je cas na obed, jed za mnou"... a jeli jsme treba 60 Km, protoze restaurace jsou tam fakt problem, tam je treba mesto s 25 000 obyvateli a v zadne hospode se nevari, nebo vari nadrazka menu apod.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 4. 3. 2016 17:28

Ještě chvíli tady s moderátorem řešte takové offtopicy a přesunu vás na Smetiště :) Zpět k bezzrcadlovkám!
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Iamc00l 4. 3. 2016 17:32

z5 k bezzrcadlovkám - NIKON FM 2 - proč něudělá Nikon něco jako Fuji X100 a v retro těle, jako FM2, nějakých 35mm FF snímač v malém, retro těle, do 20ti tisíc, neublíží svému dslr segmentu, nebudou ani klasické mirrorless dělat a můžou mít tisíce zákazníků, fakt ani něco takového nepředstaví, proč ?
hned bych to koupil . . .
Iamc00l
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 4. 3. 2016 17:50

Zajímavým barometrem jsou moje pubertální děti. Ti mají jasno v tom, jestli je na focení lepší iPhone 6 nebo Samsung 7 Edge, ale ani jednou nepřišli s tím, že by chtěli bezzrcadlovku, to spíš syn by chtěl mobil s duální optikou od firmy Leica.

O můj Nikon se ale perou.

Já jsem třeba o bezzrcátku párkát uvažoval, ale ani Fuji ani Olympus ani Sonx mne nezaujaly a ani od Nikonu nic rozumného ke koupi zatím není, i když se to prý má letos změnit.

Jinak intervenci hlavního moderátora chápu, ale přesto konstatuji, že tipy na fotografickou dovolenou jsou pro mne zajímavější, než gancoviny nebo bláboly toho multinicka.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Melancholický Trol 4. 3. 2016 18:03

Kdyby nebyl cervenym fontem, tak reknu, ze si vcera koupil d3100 v alze a dneska se zacina na foru ucit "jak fotit"...
Jinak pozoruhodna neznalost aktualni situace, nebo hrana snaha o normalizaci a objektivizaci zdaleka nejz@bord€lenejsiho vlakna na vychod od Aše?
Melancholický Trol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 4. 3. 2016 18:07

Když vidím ML, tak si vzdycky vpomenu, co mu rekl deda na tu dynovou polivku. Vzdycky kdyz vidim nejakyho hipstera, co si objednava dynovou polivku za 57 Kc, tak si na to totalni nasazeni v Německu vzpomenu.
Radek71
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků