Fujifilm X a GFX

Diskuse o přístrojích s výměnnými objektivy bez zrcátka

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Sakini 16. 2. 2016 10:28

Samozřejmě v rámci rozumných představ a limitů, že série s AF-C neobsahuje ani jednu fotku co by byla úplně mimo, pokud tedy nemá člověk úplně volšové ruce, a pohyb je přímý, nepřerušovaný. Ale samozřejmě se dalo čekat, jak už je tady dobrým zvykem, že se někdo posměšně vyrajtuje na každé maličkosti, hlavně ten kdo si to ani nevyzkoušel. Zrcadlovka to není, ale na rozdíl od čistě kontrastního ostření je to aspoň dobře použitelné. Šestapadesátka je pomalostí při AF-C dost známá, devadesátka je v tom o dost lepší.
Sakini
Návštěvník

Odeslat příspěvekod miple 16. 2. 2016 10:43

kamik99 píše:X-E2 nemá oproti X-T10 výklopný displej.

Výklopný displej není priorita. Preferuji schopnosti fotoaparátu. Takže xe2 by to ostření měla zvládat?
miple
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 16. 2. 2016 12:36

Sakini: píšeš tedy o XT-10? Je pravda, že 18-55 je povedený objektiv, který je ale poměrně dost drahý, to opravdu nemá cenu srovnávat se seťákem na té tebou zmíněné zrcadlovce s jednodušší AF. U FUJI je celkem zajímavé, že tenhle objektiv dává do kitu, kde je výsledná cena asi poloviční (a nebo se to dělí mezi tělo a objektiv, ale ve výsledku je to fajn). Za dobrého světla to může fungovat docela dobře, rozdíl bude znát hlavně ve chvíli, kdy světla začne být nedostatek. Tam bych viděl hlavní rozdíl mezi jakýmkoliv foťákem s PDAF na snímači oproti klasice s dedikovaným senzorem pro fázi.

P.S: mimochodem, v daleko dražším kitu D500+16-80 dává Nikon slevu, ale zdaleka ne tak zajímavou. takže bod pro FUJI
Lotrandor
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Radek71 16. 2. 2016 12:42

Tak obcas je nekdo ozeni jakoze dynamicky, nebo z lasky nebo tak nejak s laskou na prvni pohled. Tak jak mam tu X100T. O vikendu jsem dal 45 fotek, tak bylo jasny, ze baterka je napokraji smrti, takze jsem to ze soboty na nedeli dobil. Dnes rano jsem mel cestu do mesta, tak jsem si to vzal a bylo krasny slunko doprotivky, nizko, tak jsem to vytahl na namesti a blika mi baterka jakoze kaput. Ja jsem to nechal v poloze ON od te nedele rano.
Asi od roku 1994 je na trhu beznej vyladenej powermanagment, uz nebylo nutno pakovym prepinacem vypinat máslosotroj, clovek si zvykl, i ten budík jede na AA 5 let... vyvoj nezastavis.
Jenom FUJI to ma trochu jinak. Hlavne ze mam kozeny obal, ktery musim pokazde zcela delaborovat, abych se dostal k konektoru na nabijeni.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dolgor 16. 2. 2016 12:56

X-E1 mě taky občas vypeče ze stejnýho důvodu. Kožený obal nemám, zato kvůli baterii a kartě odšroubovávám úchopový grip. "...Ale právě ty drobné nedokonalosti máme my muži na Fujinách rádi."
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Radek71 16. 2. 2016 13:01

No aktualne nejsem takto spartansky uplne naladen a s vekem jsem zacal pozadovat, aby se hovna po dopadu do misy neodrazely zpet.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dadajax 16. 2. 2016 13:08

Radek71: nepoužíváš nějaké to šroubovací tlačítko na spoušť? Kdysi jsem zahlédl diskuzi kde někdo řešil podobný problém a ukázalo se, že to způsobuje to tlačítko na spoušti, kvůli kterému se v brašně spoušť neustále namačkávala a foťák se pořád probouzel.

Jinak já už ani nevím jak funguje to uspávání na fujině. Kdysi ještě jak jsem je testoval, tak mi přišlo to probouzení ze spánku delší než zapínání, tak jsem se nějak přenaučil na neustále zapínání a vypínání foťáků.
dadajax
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dolgor 16. 2. 2016 13:33

Nikona můžu hodit do brašny zapnutého, vytáhnout ho za měsíc a na baterce se to prakticky neprojeví. Vypnout X-E1 je naopak nutné, protože se v uspaném režimu vybije do druhého dne. ...Měl jsem za to, že u novějších modelů už taková chyba není.
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dadajax 16. 2. 2016 13:45

Ještě jsem to nezkoušel, asi někdy provedu test na X-E2. Jen s tím ukazatelem který rozeznává stavy: "nabito", "hledej druhou baterku", "vybito" se to bude blbě testovat :D
dadajax
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Puntík 16. 2. 2016 13:52

Dolgor píše:Nikona můžu hodit do brašny zapnutého, vytáhnout ho za měsíc a na baterce se to prakticky neprojeví...

To je pravda a nejen u Nikona. Vypínač by tam patrně ani nemusel být což bych docela i uvítal. V kvaltu se plete s rolerem. :-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 16. 2. 2016 13:56

Vsechno co pisete je pravda, mam sroubovaci tlacitko, ale sorry, na policce na to nemuze mit vliv, Canona jsem hodil do brasny a rok s tim fotil a pamatoval si, ze uz to ma posledni dilek a tedy uz to vydrzi max den foceni. A to mam baterky z roku 2009.
A posledni pravda, je ze z uspornyho rezimu se to da probudit leda dvousekundovym stiskem, takze je lepsi to vypinat. Problem je, clovek nikdy nevi, jestli bude fotit za 35s nebo az zitra.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod .ce. 16. 2. 2016 14:01

Vždy,keď sa hovorí o pohotovostnom režime spomeniem si na Minoltu 9,ktorá sa prebúdza zo spánku púhym uchopením za grip,kde je dotykový senzor (bolo možné to vypnúť a používať klasické namáčknutie spúšte,alebo merania expozície etc.)
.ce.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 16. 2. 2016 14:01

Clovek by rekl, ze kdyz nekdo zacne neco vyrabet, rekneme jako Olympus m4/3 nebo FUJI ty svoje retrolinie, tak jako prvni bude mit v cajku, marketing, navody, krabice, praci s kartama, baterkama, protoze JDE Z NULY A MUZE ZACIT STAVET PODLE POSLEDNI SPECIFIKACE, NEOMEZUJE HO ZPETNA KOMPATIBILITA a ty nejdulezitejsi veci jako skla a AF bude dohanet 10 let.
Misto toho ma uplne v hajzlu AF, praci s kartou, powermanagment, navody apod. zato skla ma prvotridni. NEUVERITELNE.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dadajax 16. 2. 2016 14:04

Radek71: tady jsem našel tu diskuzi: http://www.dpreview.com/forums/thread/3822749

Z toho co jsem v rychlosti pochytil lidem pomohlo když vypnuli v menu high performance mode.

Ještě mě napadlo... na polici to máš v tom koženém pouzdře i s tím horním víkem pouzdra? To by taky mohlo tu spoušť mačkat...

-- 16. 2. 2016 14:08 --

Jinak já teď řeším docela krizi, že po aktualizaci FW trvá neuvěřitelně dlouho, než se zobrazí po vyfocení náhled poslední fotky. Čekat třeba 3s při focení portrétů, abych si ověřil jestli je to nasvícení s blesky správně, to je na zabití. Musím zjistit co s tím...
dadajax
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Radek71 16. 2. 2016 14:11

Ne, pouzdro nemuzu mit, protoze se nedostanu ke konektoru. High performance jsem ted vypnul, nicmene cokoli co byl mel udelat nema reseni, proste kdyz ten fotak lezi na policce, tak se nesmi za 2 tydny vybit, ani kdybych mel nastaveno vsechno blbe.
Radek71
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků