Jakou zrcadlovku koupit?

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Barlow 12. 2. 2015 15:04

No PENTAX s tím ostřením je na prd. Neznám co se týče ostření horší foťák. Žít se s tím dá (řešit to jako BOD a mít rychlý ruce, ale jak o něco jde tak je to mizerný) - spíš přežívat. A je to škoda, protože jinak jsou to excelentní, krásný a nadstandartně vybavený foťáky...ale nějak to PENTAXu nemůžu odpustit.
Barlow
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Fryw 12. 2. 2015 15:06

15 000 a už je tady i A7s atd. No a tak trochu mi to připomíná vtip:
Veliký, obrovský mnohopodlažní supermarket v USA, ve kterém dostanete všechno. Šéf přijímá nového prodavače s tím, že jej vezme na den na zkušební dobu, aby viděl, jak se osvědčí. Po zavírací hodině si jej zavolá do kanceláře: „Tak kolik jste dnes udělal obchodů?“ „Jeden, šéfe.“ „Cože!? Jeden? Naši prodavači udělají průměrně šedesát až sedmdesát obchodu denně! Co jste celý den dělal!? A kolik jste vlastně utržil?“ „Třísta osmdesát tisíc dolarů.“ Šéfovi došla řeč. „Tři sta osmdesát tisíc? Proboha, co jste prodal?“ „No, první jsem prodal malinký háček na ryby…“ „Háček na ryby? Za třísta osmdesát tisíc?“ „… pak jsem zákazníka přesvědčil, že by si mohl vzít ještě i střední a velký háček. Pak jsem ho přesvědčil, že by si měl vzít i nějaký vlasec, prodal jsem mu tři pruty – malý, střední a veliký. Dal jsem se s ním do řeči, zeptal jsem se, kde bude rybařit. Povídal, že na mysu dvacet mil na sever. Tak jsem mu prodal ještě pořádnou větrovku, nepromokavé kalhoty a gumáky, protože tam dost fouká. Přesvědčil jsem ho, že na pobřeží neberou, tak jsme šli vybrat motorový člun. Pak jsem se ho zeptal, co má za auto – vylezlo z něj, že dost malé, člun by na něm nemohl odvézt. Tak jsem mu prodal ještě přívěs…“ „A tohle všechno jste prodal člověku, který si přišel koupit jediný háček na ryby!?“ „Ne. On původně přišel koupit vložky pro svoji ženu. Tak jsem mu navrhnul, že když si teda o víkendu neužije, že by si mohl zajít aspoň na ryby…“
Fryw
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ka-spel 12. 2. 2015 15:28

Zajímavá debata. A jaký nový foťák se seťákem 28-105 do 15 tis.? Nikon nebo Canon?
Felicia 1,6 kombi LPG -> Octavia II 1,9 TDI kombi
Časy se mění : praskají řetězy místo řemenů a lehčí je nastartovat nafťák v mrazu než zahřátý po jízdě
ka-spel
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Puntík 12. 2. 2015 15:33

Barlow píše:No PENTAX s tím ostřením je na prd. Neznám co se týče ostření horší foťák.
No vidíš, a optzyczne je otestovalo, pravda v režimu AF-S, jako nejlépe ostřící foťáky napříč zrcadlovkami.
Takže ono záleží na tom, kdo co a jak fotí. Pohříchu začátečníci chtějí zpravidla fotit všechno a ti běhající psi a děti jsou dost na ráně. Ovšem po pár snímcích z toho vyrostou, co by s tím kdo dělal. A pak se fotí děti před Hlubokou a jak drží v ruce hříbka a jak lámou klaciky a pečou buřty a nastupují do autobusu na školní výlet.... na to skutečně vyhoví ten Olík s detekcí tváře.
No, tazatelka chce zrcadlovku, předpokládá to soustavnější práci, nejenom prvotní důvody, psíka a dítka na zahradě. Pokud se fotí předem promyšlená fotka nebo makro, stačí někdy i MF. :-) Nepovedených snímků budou spousty a zřídka kdy je na triku bude mít přístroj. :-)
Ať si tazatelka vyzkouší co ji zaujme v obchodě, já to občas na nějakých předváděčkách zkoušívám také a stále ten rozdíl nijak markantní nevidím, daleko víc pohnojí blbě zvolené umístění ostřícího bodu. Jen ať si zacpe uši před radami prodavačů, to jsou odborníci na prodávání, nikoliv na fotografování. Stačí se na něco zeptat a už listují v návodech..... ;-) :-))

Zdravím

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 12. 2. 2015 15:34

Tu by som sa tiež nepozeral po zrkadlovke - Oly E-PL7 spraví perfektnú službu a bude dlho baviť.
Ondrej Bobek
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Barlow 12. 2. 2015 15:51

Nebo EP5, ten má aspon roler :)

BODe... u mého ENTAXe jsem nejlepším ostřícím systémem bohužel já...umím to protože před AF jsem to ostřil na OMkách a Pentících taky... ale jak starnu už nemám tak rychlej zaostřovací modul :) a berlička SAFOX mi spíš nepomáhá. :)
Barlow
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vierzbowski 12. 2. 2015 16:30

Je zajímavé, že když navrhnu A7s, kvůli vynikajícímu výkonu v low-light, je to vysmíváno. Následně se tady všichni hádají co šumí víc a co méně.
Stejně tak sem dopadl při doporučení kvalitní 7D MarkII. Co se následně řešilo nejvíc? Přesnost ostření. Ale návrh na 7D MarkII je opět vysmíván.

Chápu že 15.000 je limitních, ale na druhou stranu mi přijde lepší si připlatit, a pak neřešit šum či nepřesnosti v ostření. Jinak 1DX či 4Ds jsou vynikající volby, ale zkuste v jedné ruce držet tyhle těla s nějakým tim 70-200 2.8 II apod. a druhou odhánět dítě od sporáku, nožů, ostrých rohů apod. . Proto jsem je do výběru nezařadil.

E-PL7 je určitě dobrá volba. Ale kvůli světlu je dobré doplnit třeba o Nokton 17 f.95 nebo 25 f.95. Seťák moc stíhat nebude.
Vierzbowski
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lennyl_2 12. 2. 2015 16:38

@Vierzbowski: ty tu lietas v uplne inej cenovej dimenzii + manualne objektivy

@Puntik: a ved vies, ze ja si robim srandu. teda AF-S - OK, ten pohyb obcas dalo obcas nie.

@Ondrej Bobek: E-PL7 stoji bez hladacika skoro tych 15.000.
http://www.prolaika.sk/e-shop/olympus-p ... sk-fl-lm1/
AF je hodnoteny vselijako
http://www.trustedreviews.com/olympus-p ... ict-page-2
v ramci patlania je s tym poslednym TruepicVII s m4/3 tak akurat
http://www.magezinepublishing.com/equip ... 966612.jpg

sumarum: chcelo by to ist do predajne a vyskusat si tie spominane fotaky, ako sa budu drzat a ci vadi/nevadi fotenie cez display.
Sony A7 IV + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
lennyl_2
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 12. 2. 2015 18:37

Skor sa na to pozeram z pohladu rodinneho fotenia - to s prehladom a velmi vysokou kvalitou splna aj taky Oly PM2 http://eshop.fotolab.cz/fotoaparaty/kom ... 0mm-r.html

Vychadzam len z toho, ze vacsinu ludi, co sa zaujimali o fotenie len pre zabavu zrkadlovky casom omrzeli, resp. postupne prestavali fotit. Tieto bezzrkadla na podobne situacie uplne stacia a navyse tak velmi nezatazia brasnu... a aj decka ich skor pochopia.
DSLR by som odporucal skor niekomu, kto chce fotit pracovne napr. svadby, reportaze, sport, wildlife... ale na rodinne fotky radsej nieco mensie a hrave...
Ondrej Bobek
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Radek71 12. 2. 2015 22:40

Skoro to vypada, ze tu nemaji radi polaky!

-- 12. 2. 2015 22:47 --

Ondrej Bobek píše:Vychadzam len z toho, ze vacsinu ludi, co sa zaujimali o fotenie len pre zabavu zrkadlovky casom omrzeli, resp. postupne prestavali fotit.


Tam je velky efekt post buy syndromu. Foceni neni chlast, ty prvni tydny jedou na speedu tech penez co to stalo, tech vyhajpovanejch ideich, kdyz se clovek presvedcoval ze to musi mit. Je to podobny jako kdyz se kupuje rotoped. A lidi to vidi, az kdyz ho odnesou do sklepa a z tezka si to priznaji. Fotak jde mit v policce, tam to neuvidi nikdy a k priznani nedojde nikdy.

Leta jsem se zaobiral rozkopavanim babovicek ... nekupuj to -> nekupuj to, je to zbytecne overkill -> kup si lepsi kompakt -> nebudes to nosit -> proc to nemas dneska sebou -> uz jsem te dva mesice nevidel fotit -> mas nejaky fotky z letosniho roku?
Lidi to prvni mesic nosili i do hospody, behem ale pul roku to nebrali ani do ZOO a vetsinou tvrdili, ze to foti uzasne, proto si to vezmou na svatbu bratrance, tam ale udelali 11 fotek a na promoci za rok uz fotili mobilem, ale to jenom protoze ze zapomenuli nabit baterku.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 13. 2. 2015 05:58

Jo rotoped, to je brutalita. U väčšiny ludi skončí ako nemý sluha - vešiak.
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod metyn 13. 2. 2015 13:28

radku tys obešel asi hóóóóódně domácností co? páč taková zkušenosť može byt akorát ze života, alebo si kaprfild, ináč u mňa za 1, Meta
metyn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FetesBrod 12. 3. 2015 01:38

Ano nikdo ho nemá a proto má Pentax své přístroje v top :) rozuměj nikdo ho nemá v téhle zaprděné republice. Kvalita provedení přístrojů je o dvě třídy jinde než konkurence. Dej na mě a kup si Pentax. Setový objektiv za pár korun 18-55WR je svou kvalitou a snímkama o další tři kategorie dál než základní objektivy od těch skvělých velkovýrobců (Canon atd) a je utěsněn proti prachu a vodě, včetně fotoaparátu. Stejné jako otázka, co koupit za auto, 90 procent lidí bude doporučovat český vlhký sen Škoda Octavia v turbodieselu :D

http://www.edigital.cz/SLR-fotoaparaty/ ... tner=30001

Obrázek
FetesBrod
Kolemjdoucí

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron