Proč Pentax není oblíbenější?

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod reign 26. 1. 2015 08:15

Pánové, Petrův styl je sice už vůči Puntíkovi přímočařejší než gentlemanské standardy (na hrubý pytel ...), ale s prominutím víte kulový (to není mínus, pochopí jen trvalí účastníci) tak nedělejte ukvapené závěry. Zajímavé je, že Puntíkovy polopravdy vám proklouznou jak šedá myška, to jste fakt natolik klubisti? Kdyby náhodou někdo z vás zatoužil zjistit jak se Puntíkovi povedlo získat takovou popularitu, stačí se podívat na jeho vůbec první příspěvky na zdejším fóru. Já to udělal a mám zato, že je to právě on, kdo toto vlákno dokonale sprasil.

K tématu Pentax a FF: já byl nemile překvapen, že Pentax vloni na podzim nic nepředstavil, rummors vypadaly téměř jistojistě, podle mně tím podkopávájí svoji práci, těžko si představit lepší reklamu než uvedení plného formátu, 645 je v reálu výkřik do tmy, štve mně to, protože vzdor Puntíkovo úporným snahám o totální znemožnění marky je mi Pentax sympatický od chvíle praktické zkušenosti s ME super.
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 26. 1. 2015 09:55

645 zaujima asi 0,00000001% fotografov.... tak si popularitu urcite neziskaju, raz to pochopia, snad to vtedy nebude uz neskoro.
Ondrej Bobek
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lotrandor 26. 1. 2015 10:17

Znám pár týpků, co odešli od Nikonu (sry za OT), třeba Scott Kelby, pokud chcete někoho známého. The Nikon Guy aka Matt Granger recenzuje bezzrátka (FUJI, SONY, OLY), což je taky docela posun.

Tak asi tolik k tomu, proč není Nikon oblíbenější.

Pokud se blížíme ke dvojsetu, zrovna teď jsem tu měl známého, co dokoupil 55-300 k D3100. Asi u toho skončí většina BFU. Zřejmě tady nebudeme reprezentativní vzorek uživatelů.
Lotrandor
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ltokar 26. 1. 2015 10:19

Nechapem tieto vase zabomysie vojny .. Pentax svojho casu mal viac objektivov na FF nez Canon a Nikon dohromady a co mu to pomohlo. Dosla Hoya a bolo :)
Dnes uz Pentax neexistuje, to je dobre si uvedomit. Uz je to Ricoh a co tym Japoncom kopirovacim skrsne v hlave ani srnka netusi. Pokial uznaju za vhodne prelomit segment FF, tak to spravia .. ale ja o tom pochybujem, kedze chcu v prvom rade zarabat, takze sko CSC imho. Inak pre informaciu Ricoh je radovo vacsia firma ako Nikon, v podstate na urovni Canonu. Ale co mienia spravit so znackou Pentax ..
A diskusia o Pentaxe nestoji na tom, ci ma alebo nema skla, pretoze to je to najmenej, ostatne , ked s tym nema problem Sony, preco by mal mat problem iny vyrobca.
Diskusia je skor o tom, ci Canon a Nikon ustoja svoje pozicie .. o Canon sa neobavam, ale Nikon to ma nahnute.
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 26. 1. 2015 10:25

Pánové - vzhledem k tomu, že tohle vlákno se díky oběma stranám zvrhlo v podobnou diskuzi jako "Bezzrcadlovky", tak to tady řeším míň, než jinde. Oběma stranám to viditelně vyhovuje a nikdy jiný sem stejně nechodí. V momentě, kdy si tady začnete nadávat, tak to začnu promazávat, jako v jiných vláknech!
lukas_highenergy.cz
Moderátor


Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 26. 1. 2015 10:28

Ondrej Bobek píše:645 zaujima asi 0,00000001% fotografov.... tak si popularitu urcite neziskaju, raz to pochopia, snad to vtedy nebude uz neskoro.



Ono hlavně 645 je to samé z pohledu majitele Pentaxu K-3, Canonu 7DmII nebo třeba Nikonu D7100 - uplně nekompatibilní systém, kde přechod znamená výměnu všeho co do té doby daný člověk nakoupil. Podobně jako kdybych se rozhodnul přejít na PhaseOne. Narozdíl od toho přechod APS-C -> FF v rámci znamená výměnu jen těch skel, která nevykreslí FF a navíc i ta jdou často (dočasně) používat aspoň v crop módu.
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Kaapa 26. 1. 2015 10:38

645 je prave pro ty profiky a proto Pentax neprisel s radou FF ale kdo vi ;) Jinak prechod na FF je vzdy bolestivy, mam na mysli penezenku.
Kaapa
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 26. 1. 2015 10:48

Nie je preco plut.... Kaapa - kolko profesionalov vidis pouzivat SF? Ja poznam jedineho co ma Hasselblad - a aj ten ho ma skor pre vlastne potesenie a atelier, ako na pracu medzi ludmi v terene (tam pouziva FF).

Pokial Pentax nebude mat system, ktory ponuka plynulu moznost rastu pre fotografa (bez ohladu na to, ci to sam fotograf chce), tak nebude uspesny. Moze vyrabat aj tie najfantastickejsie fotaky ake len chce...

Pre mna nebol prechod na FF velmi bolestivy, moje jedine APSC sklo bola rybka za 200€... ale u kazdeho to moze byt ine
Ondrej Bobek
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod cport 26. 1. 2015 10:56

OB: FF prece neni podminkou rustu - Olympus, Fuji a dalsi ... tedy ne pro kazdeho ...
cport
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 26. 1. 2015 10:59

Ondrej Bobek píše:Nie je preco plut.... Kaapa - kolko profesionalov vidis pouzivat SF? Ja poznam jedineho co ma Hasselblad - a aj ten ho ma skor pre vlastne potesenie a atelier, ako na pracu medzi ludmi v terene (tam pouziva FF).

Pokial Pentax nebude mat system---------


No vida, přece pro něco je....Pentax SF.... kolik jsi prošel fotoatelierů ? Neusuzuj podle stadionů, usuzuj podle toho, že je nějaké zboží dlouhodobě na trhu, a v nějakých inovačních cyklech. Kdyby se neprodával, brzy by zkončil. Zatím ale počet pro něj určených objektivů narůstá. Jinak podobnou úvahou bychom mohli dojít k tomu, že procentuální početprodaných fotopřístrojů oproti ostatním (schopným obrazového záznamu) stále klesá, tedy nemá smysl žádný fotoaparát kupovat. :-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 26. 1. 2015 11:04

V atelieroch som videl najčastejšie základný model APSC zrkadloviek s objektívom 18-105 alebo 18-135 a k tomu pevné 50/1,8

....a to si nerobím srandu. Usudzujem podľa štadiónov, novinárskych akcii, reportáži, koncertov, svadieb,....tam je veľa fotografov, tam ich je vidieť, tam sa stretávajú s ľuďmi a budúcimi fotografmi, tam nie je Pentax.
Ondrej Bobek
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kaapa 26. 1. 2015 11:06

Ondrej Bobek: uz se moc mezi profesionaly nepohybuji, nevim. Drive jsem fotil jen produktovou a reklamni + trochu interierove foto, vetsinou business motivy. Tehdy FF kvuli financim.. Me se treba na 645z libi to, ze ho muzes pouzivat i v terene pokud na to mas zakazky.
Kaapa
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 26. 1. 2015 11:15

A ešte keď tu obhajujete Pentax s iba APSC DSLR - neriešite náhodou v susednom vlákne koľko vôbec také fotoaparáty ešte budú žiť? Áno, Oly a Fuji majú len malé snímače, no v malých, tichých a užívateľsky prívetivejších fotoaparátoch (super aj pre nefotografov).
To sú ale len moje názory k otázke, prečo nie je Pentax obľúbenejší a ani nemôže byť.
Ondrej Bobek
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bob222 26. 1. 2015 11:20

Ale je to pekná modla ten ff, že? Ja si počkám. Až bude niečo ako x100 ff ale ľudskú cenu a nie ako to sony.
bob222
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků