Proč Pentax není oblíbenější?

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Daemonius 15. 1. 2015 01:55

https://www.flickr.com/cameras

Proč není oblíbenější? No protože prostě není..
Daemonius
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod T-Lama 15. 1. 2015 03:46

Lotrandor píše:Já bych utek

Asi by nás utíkalo víc...

Petr Luňák píše:Snad kazdy jeho prispevek, vyjadrujici subjektivni nazor (ackoliv se blahove domniva, ze tu prednasi celosvetove platna fakta), ma neucelene vety a on doplni zrovna to, co se mu hodi a predsevsim neni tercem me pripominky. Typicky internetovy troll.

Zemek je sice zoufalec, ale aspon se pod sve nazory nestydi podepsat.

A to si představ, že někteří internetoví trollové lezou (zřejmě z nudy) třeba na Facebookové stránky Olympusu, jen aby tam prudili s Nikonem D700 a jak že prý je to skvělá volba. Hmm, doba už je asi taková. :hm
T-Lama
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 15. 1. 2015 04:05

T-Lama: evidentne neznas vyznam slova, ktere uzivas. O tve demagogii, coz je prave jeden z poznavacich znaku internetoveho trolla, ani nemluve.
Petr Luňák
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod T-Lama 15. 1. 2015 04:58

PL: Takže Tvoje příspěvky tam nebyly jen provokace a jednalo se o osvětu nevzdělaného stáda? A ta tvrzení se opírala o vlastní zkušenost, nebo jen o DxO a podobné zdroje?
Nemluvě o tom, že když tam napíšeš "Měřítka kvality mám evidentně jinde" několik hodin poté, co tady vložíš technicky bídnou fotku skoro bez barev, s bandingem, ale hlavně že na ISO 25600 (nutno tučně zvýraznit, protože to je asi přednost či co), řežeš si pod sebou větev a je dost těžké pak brát Tvá tvrzení vážně...
T-Lama
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 15. 1. 2015 06:05

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tohle osobní napadání je fakt trapné pro ten zbytek lidí, které to nezajímá. Ale když musíš, tak musíš, říká slogan v jedné reklamě.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Proč není Pentax oblíbenější?

Nedalo mi to, a prošel jsem svoje oblíbené, a Pentax tam nebyl zastoupen. Je to statisticky nelogické, protože nevěřím, že s Pentaxem nefotografují dobří fotografové.

A tak jsem to nevzdal, zadal ve flickru "Pentax" a "Pentax life" a pokračoval v zábavě. Výsledek mne překvapil. Je to subjektivní, výsledek po cca 800 prohlédnutých fotografiích, ale v tomto vzorku bylo nečekaně nízké procento fotografií, které se mi líbí. Nakonec jsem si do favoritů asi 4 fotografie přidal, ale když jsem se pak díval, čím to bylo fotografované, až na výjimku to bylo Pentaxem 645Z.

Nemá z toho smysl dělat nějaký závěr, ale ohledně tohoto vzorku bych řekl, že Pentaxu v něm chyběli nadaní fotografové a FF. Ale to asi není nic nového.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod bob222 15. 1. 2015 07:07

Tak, v gréckej tragédii myslím nasleduje katarzia. ;-)
Alebo - Fraška života se žene kupředu jako splašená herka a diváky pranic nezajímá zápletka prvního dějství. :D
Naposledy upravil bob222 dne 15. 1. 2015 08:43, celkově upraveno 1
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod T-Lama 15. 1. 2015 07:29

pemar: v případě flickru je problém ten, že je pro mnoho lidí jako Instagram, prostě tam narvou co zrovna cvakli. Někteří tam toho narvou tuny, takže při prohlížení galerie není problém narazit na 150 fotek z jedné akce focené z jednoho místa jedním ohniskem (tady chybí možnost skrýt fotky autora, nebo o ní prostě nevím), případně fotky jídla typu "tohle mi zrovna přinesli na stůl v restauraci" (chybí možnost autora zastřelit).
Ze vzorku se tak dá vyvodit například:
- Dobří fotografové nepoužívají Pentax
- Pentax má dobré fotografy, kteří nepoužívají flickr
- Fotografové s Pentaxem nefotí to, co se Ti líbí
- Neprošel jsi dostatek fotek, abys našel ty dobré v záplavě toho ... ostatního materiálu

Existence či neexistence FF nemá na přítomnost dobrých fotek vliv, dalo by se pak tvrdit, že dobrá fotka může vzniknout jen pomocí FF (či většího formátu) a přestože to tu někteří zabedněnci budou obhajovat, není to pravda.
T-Lama
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 15. 1. 2015 08:33

Že je to jen taková náhodná sonda, to je mi jasné, nedělal jsem z toho žádné velké závěry. Když udělám totéž s Nikonem nebo Canonem, dostanu na 800 fotek také spoustu balastu.

V té skupině Pentax jsem našel málo fotografií, kde se pracuje se světlem, hloubkou ostrosti, kde je nějaký záměr. Když to srovnám se skupinami, které se věnují Sigmě Art nebo Zeissu nebo Nikonu 70-200/4 apod., našel jsem málo dobře prokreslených krajin nebo zajímavých portrétů lidí nebo zvířat, skoro žádný wildlife, pár makro snímků. Objektivy byly 150/2,8, 55/2,8, makro 90mm, 28-45/4,5.

Snad jeden nebo dva snímky z K-3, K-5, které se vymykaly z celkové bídy.

Jeden low-key portrét, jedna fotografie hnědého psa, jedno makro a jedna nějaká pagoda byly podle mých očekávání. Všechny jsou shodou okolností z 645Z.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod lennyl_2 15. 1. 2015 08:40

brat odpad flickr ako meritko poctu fotografov ktori robia pekne fotky s pentaxom? :-D

toto moze urobit iba ..... :tleskani

https://500px.com/search?category=&lice ... =%E2%9C%93
Sony A7 IV + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
lennyl_2
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Melancholický Trol 15. 1. 2015 08:57

Tak jsem si kliknul hnedka na první fotku a co nevidím:
Camera NIKON D800
Docela trapas.
Jestli to filtrování podle slova "pentax" náhodou nebere v potaz i textové popisky místo pouze značky kamery.
edit: jinak některé fotky jsou tam nádherné, to jo. Škoda ale, že velká většina z nich je zbytečně přesaturovaná, až to tahá za oči.
Melancholický Trol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 15. 1. 2015 09:08

Pemare, jestli chceš vidět dobré fotky z Pentaxe, tak lenyl tady postoval svoji galerii z hor, to bylo naprosto bez výtky.
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 15. 1. 2015 09:12

Že se fotograf bude zaobírat podobnými statistikami, to mi rozum nebere. Stejně jako jsem nechápal, když kdysi F-ABC vítězoslavně napsal že o dovolené v Barceloně před Chrámem matky Boží napočítal tolik a tolik Nikonů, Canonů, o něco méně Sony..... a žádného Pentaxe. A zajímavou fotku z toho prostředí tehdy nedodal žádnou. Neuvěřitelné. A teď zase pemar...... ;-)

Proč není Pentax oblíbenější ? No to přece žádný konkurent být ani nemůže, proč nad tím dumat. :-)

Zdravím

PS, T-Lama tady uhodil hřebík na hlavičku, že... :-D
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 15. 1. 2015 09:41

T-LAMO, PL ma svoje mouchy, ono vymahani "pravdy" je problem i kdyz ma pravdu, lidi chteji potvrzvat svoje idee a ne aby se jim v tom rypal PL a jeste uplne neslunickove, ale to jak ho ted jakoby nicis, to je zbytecny, napostovat fotku na ISO 25000, to je normalni disciplina, i clovek co je kazdy den v TV s poradem o masterfotografii muze fotit babu skoro ve tme. Najdi nejaky jiny priklad jak ho dostanes, vypada to hodne ucelove.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 15. 1. 2015 09:49

Radek71: no nebylo to poprvé, už se nám to tu minimálně jednou objevilo, takže ne, nebylo to účelové, bylo to velmi trefné. Že se to nehodí do krámu, to je zřejmé. O to divočejší byla samozřejmě reakce, která tomu dává validitu. Co že si to vlastně ten t-lama dovolil. Ještě tu chybí zbytek smečky, co začne buď srdíčkovat, nebo přímo osobně napadat.

Držím místo v první řadě.
Lotrandor
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bob222 15. 1. 2015 09:57

Na fotky kálí pes, ale estli sa mi tu niekto obuje do Led Zeppelin, tak budem kúsať!!!
bob222
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků