Jaky objektiv nejvice pouzivate na sve DSLR?

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod bob222 11. 12. 2014 07:02

Sranda, ta noha mi fakt nevadí. Na tej poslednej mi skôr vadí výraz tváre kočeny. Evidentne mláďa, tvári sa ako vamp a evidentne to ešte nevie. Milý úsmev by je pristal viac.

P.S. Fakt by som chcel vedieť, či tým kočkám nevadí že ich tu takto prepierame. Asi o tom ani netušia? 8-)
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod chel 11. 12. 2014 08:45

A jeste z vyletu
Obrázek
chel
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bob222 11. 12. 2014 09:12

Tak pri takejto nádhere si môžem iba naliať pohárik Veltlínskeho a spomínať na mladosť. :tleskani
Tam už mi je TK fotografie fakt niekde u zadele...
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Callgaro 11. 12. 2014 09:28

Bobe, musíš koukat na fotku, ne slyntat nad modelkou :-)
Callgaro
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bob222 11. 12. 2014 10:05

Veď hovorím že ma zaujíma len obsah. :D
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod T-Lama 11. 12. 2014 10:25

Jen co Radek zmíní "žydli", máme tu rázem "slyntat"... :)

chel: To je prvoplánově fialový a dodatečně vymaskovaný a barevně posunutý? Vypadá to dost podivně.
T-Lama
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 11. 12. 2014 10:46

Jestli to není náhodou tak, že ty chyby z těch fotek čiší o to víc, čím je tam víc práce v postprocesu a čím víc jsou ty kočky hezčí... Tady mně do oka škrábe ruka ála pařát a těsný ořez. Až budu velký kluk a koupím si FF tak si teda dám majzla na focení lidí 35-kou...

-- 11. 12. 2014 10:47 --

Hlavně si to chele nevysvětluj jako útok typu "neumí".
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 11. 12. 2014 10:58

Souhlas s reignem, "pařát" ........navíc tady by jí ty boty slušely. Zmizel by "pařát" číslo 2. Slušná práce se pozná podle propracovaných detailů.

K té předchozí bych poznamenal, že boty se fotí jinak. :-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Callgaro 11. 12. 2014 11:18

Chele, vyndej zas 85tku :-)
Pardon, gramatika nebyla nikdy moje silná stránka
Callgaro
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pemar 11. 12. 2014 12:31

Ta z výletu je parádní, TK a kompozici nemá smysl řešit, při techto proporcích může mít barvu jako Milka. Otázka je, zda ty proporce nejsou také Photoshop :-)
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod hoax 11. 12. 2014 12:55

On to každej vidí jinak, já tam ty nepoměry proporcí u chela taky nevidím, pro mojí hlavu je to asi ještě v mezích. Je to fotka od fotky, třeba ten pařát 1 u té poslední mi vadí taky. Ale vůbec jsem si nevšim pařátu č.2, dokud to Puntík nenapsal. Je jasný kam jsem se koukal:) Tady je hlavní dekolt, jel jsem tedy odpředu, skončil u zadku a pak konec.
hoax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 11. 12. 2014 13:17

Skrátka by som to uzavrel tým, že k chelovmu originálnemu pohľadu farebnému a štrukturálnemu patrí aj svojský pohľad proporčný. A ak odmieta pravidlá u farieb a povrchov, tak je divné požadovať ich po ňom u proporcií a kompozícii.
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 11. 12. 2014 13:19

Hlavně od doby, co sem dává chel svoje práce na pomezí fotky a grafiky ( nemyslim jako výtku, jen konstatování z mého pohledu), tak jsem si uvědomil, že tohohle typu aranžovaných fotek jsem daleko náročnější a daleko víc mi vadí sebemenší chyba, než u fotek, které působí přirozeně a člověk u nich má pocit, že to na co kouká, je "skutečné". Ať už ty fotky jsou skutečně přirozené neb ne...
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod chel 11. 12. 2014 14:02

T-Lama píše:chel: To je prvoplánově fialový a dodatečně vymaskovaný a barevně posunutý? Vypadá to dost podivně.

Ja jsem si s tim hral a chtel jsem to nejak barevne udelat .. bez toho to bylo takove ploche. I kdzy to neni uplne ono me to nevadi .. ja vim ze to za pul roku, rok dotahnu a bude to super ;)

-- 11. 12. 2014 14:13 --

lukas_highenergy.cz píše:Hlavně od doby, co sem dává chel svoje práce na pomezí fotky a grafiky ( nemyslim jako výtku, jen konstatování z mého pohledu), tak jsem si uvědomil, že tohohle typu aranžovaných fotek jsem daleko náročnější a daleko víc mi vadí sebemenší chyba, než u fotek, které působí přirozeně a člověk u nich má pocit, že to na co kouká, je "skutečné". Ať už ty fotky jsou skutečně přirozené neb ne...

JJ tyhle aranzovane fotky jsou dost slozite pokud fotis kocku ktera nikdy poradne nepozovala nebo vubec nikdy nepozovala. Ja totiz jeste nikdy nefotil skutecnou modelku. Ono staci mit profi kocku ktere tu jsou (ta se ti postavi a jen mackas spoust a nemusis rikat , ruku jeste o 3cm nalevo, bradu o 1cm dolu, prsty zahni tak a tak, vystrc zadek, prohni se v boku, rozevri rty, divej se tam nebo tam, atd.), mit styling (stylista ti ohlida detaily na vlasech a hadrech doplncich), prostor a pak se dobre foti a jsou taky jine vysledky. Ale ja zatim nejsem tak zkuseny abych snadno napozoval kocku a mel to bez chyby.
Světlo, to je, oč tu běží.
chel
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lotrandor 11. 12. 2014 14:21

Tady nezbývá, než se se to učit dlouho a těžce sám, nebo si ty informace koupit formou workshopu (a teď nemyslím fotografické publicisty), případně nepřímo formou stáže (tedy času). Samozřejmě existuje ještě jedna možnost, a to formální studium třeba figurální kresby apod.

chel: mě ty tvoje starší fotky přišli orignálnější co do námětu. Tohle je taková trošku rutina. Ty víš jak fungují světla, kam je dát, znáš ten look 35mm, ale nemá to duši. Prostě kus masa cvaknutý na koberci. V momentě kdy divák odtrhne oči od křivek, je to dost průměrná fotka. U některých portrétů mě stejně jako Petra Luňáka napadá, zda se to těm holkám vůbec líbí.

Nezpochybňuju tu práci, i čas co tomu věnuješ, jen se zastav, popřemýšlej a ono to dostane dový drajv. V tuhle chvíli imho trochu stagnuješ a dost se opakuješ.
Lotrandor
Moderátor
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků