první zrcadlovka - jakou koupit

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Melancholický Trol 29. 3. 2014 12:11

Není. Na zrcadlovce bys totiž musel složitě pravou rukou držet foťák za grip a palcem té samé ruky přesunout na kruhovém ovladači ostřící bod na požadované místo, zmáčknout spoušť a vyfotit, zatímco levá ruka drží štamprlu.
Na bezzrcadlovce je to mnohem jednodušší - buď máš peklostroj a nastavíš scénu "čtyři štamprle za blbého světla", nebo držíš pravou rukou zrcadlovku za náznak gripu, zatím ještě volnou levou rukou matláš po displeji a vybereš vhodné místo pro zaostření, musíš se soustředit, abys nepohnul foťákem do tramtárie a chopíš se štamprle (nebo si ji necháš podat), nastavíš levou ruku se štamprlou na správné místo a fotíš...
Melancholický Trol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 29. 3. 2014 12:38

Jakoze zvednu fotak v prave ruce, levou rukou kliknu na LCD kam chci ostrit, pak se otocim, vezmu do leve ruky stamprli, prilozim ji k ostatnim a vyfotim?
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fryw 29. 3. 2014 12:52

Já nevím jestli jsem nepřehlídnul něco co by se tak nedalo udělat...ale přeci není problém mít v jedné ruce panáka a v druhé ruce zrcadlovku a koukat do hledáčku...

Včera jsem tak koukal na recenze canonu 600d a jeden majitel který měl předtím ultrazoom si stěžoval že by chtěl fotit na live view, ale zdá se mu to nepoužielné protože zaostřuje třeba 5 sekund...Věděl jsem že to bude pomalejší, ale to opravdu tak dlouho ostří?
Fryw
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mikeczcz 29. 3. 2014 14:42

Ganec píše:
reign píše:já myslím, že Tomáš to nemá účelově Pentax vs Nikon, prostě si děsně potrpí na ostrost
No .. on si na ňu potrpí hlavne preto, lebo JEHO foťák patrí v tomto medzi špičku.



Takže F-ABC nastavil svoje požadavky na kvalitu podle toho jaký foťák mu šoupli do rukou? :-]
Mikeczcz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 29. 3. 2014 16:37

Já snad ani neřeším, jestli by to zrcadlovkou šlo nebo ne, ale nějakým lehkým bezzrcátme či přímo kompatkem, nedej bože mobilem taková fotka vznikne přirozeně. Zatímco je zrcadlovka na stole nebo v báglu. Jestli ta fotka vůbec musela vzniknout nechám na ostatních.
Lotrandor
Moderátor
Uživatelský avatar

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků