Co pořídit na focení dětí?

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod reign 25. 3. 2014 07:00

na děti stejně využiješ spíše výklopný displej než hledáček no a 16-50 od Sony není objektiv, ale čistá parodie, Olympusu se Sony zrovna tak nemůže ani zdaleka rovnat ve schopnosti AF... Opravdu jedinou výhodou je mírně lepší výstup.
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod metyn 25. 3. 2014 09:23

no a vo tom to je, fšecko je kompromis, bez optikálu je to venku děs a bída, známý má 6 a to je napohodu jak u fota tak u videa, na fotku do alba može nasadit klidně aj popelník z nadsázků řečené, no třeba proti G5 na nex 5n žádný rozdíl v af při videu nepozoruju, u fotek je to o něco pomalejší ale zase jak kdy, bohužel olympáče sem žádný neměl ale pokud bych se měl řídit radou někoho tak bych určitě vzal v potaz tvoje rady páč sů zvěčiny objektivní , take vím, že ti teho tvojíma prackama prošlo habakuk, olyho bych chtěl zkusit až túto omd 10, ale s pz, né s klas základákem, testy zatím jak na dpreview tak na pb ok,

-- 25. 3. 2014 09:27 --

metyn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 25. 3. 2014 09:53

víš vono jde taky o to, co fotíš a z toho plyne, jaký objektiv potřebuješ - proto mám nakonec "směšný" kompakt s plně vyhovujícím objektivem (pro mně) a plně vyhovujícím výstupem (pro mně) s AF jakž takž - pohyb s předostřením. Ale strčím to do kapsy a kupodivu jsem zjistil, že to je můj požadavek číslo jedna.
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod emet 25. 3. 2014 10:24

Pro rodinku na focení dítěte bych vybíral tady: http://www.digimanie.cz/doporucene-foto ... 014/5502-5
Nic většího nemá smysl, kompakt můžou mít v kapse, v kabelce pořád. Jakmile z toho čumí objektiv, tak už je to neskladný. Obzvlášť když budou fotit do jpg. Ze zrcadlovky PRO NĚ bude vypadat výstup "ošklivější" než z kompaktu, jelikož u něj se primárně počítá s focením do jpg. A dneska už ty rozdíly v kvalitě výstupu nejsou ani takové, aby to oni ocenili nebo vůbec poznali.
I když je to teda zas trochu jiná kategorie, já nedávno pořídil kompakt s pevným ohniskem kvůli skladnosti a dneska už zrcadlovku skoro ani nevytahuju a to i na sport (skate, bmx..).

Se zrcadlovkou to budou mít s trochou nadsázky, jakoby si na cesty na nákupy koupili supersport. Nevyužijou ho a projeví se hlavně nevýhody. :)
emet
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pe100 25. 3. 2014 11:13

No, po přečtení jiného článku na tomto serveru (http://digiarena.e15.cz/madarsky-obcansky-zakonik-omezuje-fotografy) bych doporučoval hlavně dobrýho právníka :D :D
Pe100
Návštěvník

Odeslat příspěvekod metyn 25. 3. 2014 12:51

dyť sem postoval kompakt hneď na první straně tehoto vlákna
http://www.foto.cz/Fotoaparaty/Digitaln ... lus-1.html , 2,8 aj na 300 mm, co vjec chtět?
metyn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mas0n 25. 3. 2014 14:48

Já chápu, že je to kompakt (myslím ten Stylus), ale vůbec se mi nelíbí co z toho leze za fotky, hlavně nad ISO 1000...
Myslím, že kombinace E-M10 a 25/1.8 bude vhodnější, a zároveň se to vleze i do kabelky.

A to, že si nakonec možná i přes moje varování pořídí zrcadlovku, už neovlivním. Budou se prostě řídit heslem "čím větší fot'ák, tím lepší fotky".
mas0n
Návštěvník

Odeslat příspěvekod metyn 25. 3. 2014 16:03

Já chápu, že je to kompakt (myslím ten Stylus), ale vůbec se mi nelíbí co z toho leze za fotky, hlavně nad ISO 1000...toto može prohlásit enom znalec a né maminka s obrázkem v albu, kerá nebude hledět pix per pixl, prostě je tam menší čip 1/1,7 a tam je 800iso zpravidla strop, ale jo, gdo chce kam .....
metyn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mas0n 25. 3. 2014 17:38

To sice možná může prohlásit jen znalec (což já navíc rozhodně nejsem), ale pokud mám někomu radit, mám taky jakousi "odpovědnost" za kvalitu vybraného aparátu...
Ten Stylus stojí víc než 16000, takže to není žádná levná záležitost, a prostě se mi ten výstup nelíbí, a nepřijde mi nejvhodnější pro zamýšlené použití, což ovšem neznamená že je to šmejd.
mas0n
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 25. 3. 2014 18:17

Pokud můžu trošku přispět, tak bych byl s menším výkonem při vysokých citlivostech opatrnej. Ono i roční dítě má docela slušnou akceleraci a s věkem je to spíš horší než lepší. Kratší časy jsou tak celkem běžné a vyšší ISO taky. Na kluka, kterého fotím od necelých dvou let mám na APS-C 35mm a 50mm, a obvyklé ISO je větší než 800, zpravidla do 1600. Pak už se zadýchá i větší senzor. Co pociťuju jako problém je i schopnost těhle prcků sebou vrtět, takže i když se v prostoru moc nepřemisťují, alespoň z počátku, tak ale zase nezapózují (syn to začíná chápat teď kolem 3. roku). Ve výsledku otočí hlavou či něco podobného přesně ve chvíli, kdy to chcete zmáčknout. Rychlý AF, byť třeba kontrastní bych taky nepodceňoval. Stejně tak časy, kvůli rozmazaným hlavám apod. Výklopný displej pro focení u země doporučuju, já se zrcadlovkou pořád někde ležím, ale i to se dá, jen člověk holt nesmí všude ve svátečním :).
Lotrandor
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod metyn 25. 3. 2014 19:24

já sem tym chtěl řéct, že je ten olympáč hodně univerzální s dobrou světelností a dobrým objektivem, lotrandore chceš ně řéct, že fšecky anebbo věčinu fotek máš odfotěných v interiéru? tož temu nevěřím, pokáď sa nebývá v rušném městě na bytě tož zpravidla exteriérové fotky děcek převažujů, min od jara do podzimu neřkuli kdýž napadne habakuk sněhu a tam sa výhoda věčího čipu srovnává pak už záleží na skle ale ze seťákem téj muziky moc nenadělá, a začátečník a pevné sklo bývá kameň úrazu
metyn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 25. 3. 2014 19:59

metyn: teď je takový období, kdy je většina fotek doma, to se samozřejmě změní, ale i tak jich bude z celkového počtu velké procento. Pevná skla jsou samozřejmě lepší, byť je někdy problém se "vejít". Moje poznámka je ovšem míněna čistě jako postřeh, bez ohledu na značku či velikost snímače, tedy pokud ten snímač je aspoň m4/3.

-- 25. 3. 2014 20:00 --

ok, tak dejme tomu i palcový snímač :)
Lotrandor
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod metyn 25. 3. 2014 20:43

no já tu nejsu propagátor olyho, enom sem nabízal alternatívu, mě je jasné, že věčí čip od sonyho je lepší a důležitý bude af, bez debat akorát ňa vytáčá, že fšecí chců zrcadlo aniž by si necháli pořádně vysvětlit co to obnášá. šak sám to moc dobře víš.
metyn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 25. 3. 2014 23:39

Můj tchán se celej život hrabe v autech, ale když si jdu koupit ojetý, doporučení nedá :).

Důležitý je ujistit se, aby si dotyčný pár nevybral vyloženě blbě. Pokud si vybere sub-optimálně ale budou spokojený, účel byl splněn.
Lotrandor
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Radek71 26. 3. 2014 01:17

"Důležitý je ujistit se, aby si dotyčný pár nevybral vyloženě blbě." - toto tesat. Vzdycky si poslechnu logiku vyberu jestli tam neni fatalni problem a pak pochvalim jejich vyber.
Radek71
Návštěvník

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků