Milan - k tomu lagu EVF… Já taky nechápu, v čem je problém pro street a travel, tohle mi od pemara přijde jako lehká obsese

Ale u sportu či WL to problém je, mám plně ověřeno mezi generacemi Olympusu. Když fotíš ptáka v letu, tak jsem třeba u E-M1III občas měl problém sledovat - jel jsem s ptákem, pustil sekvenci a po chvíli ho ztratil, ač v minulosti s DSLR to byla pohoda. Prostě to trochu “courá za realitou” i samo o sobě a při expozici se to ještě o něco zhorší. Dalo se to nacvičit, ale tohle prostě bylo proti DSLR zhoršení, nelze okecat.
Naproti tomu u OM-1 (což je opravdu i dnes topclass EVF i bez rozdílu ceny, nejen u OM) jsem najednou byl zpět u plného komfortu - lag minimální i při expozici s “mrkáním”, navíc s jistými omezeními i plně “flicker free” režim, kdy už není blikání žádné (tam už je to proti DSLR dokonce vyloženě lepší).
Takže asi tak - lag se často přehání a při většině oborů bych fakt neřešil, ale zase není pravda, že to je jen teorie, dají se reálně najít situace, kdy člověku u méně dobrých MILC EVF vadil doopravdy.
Rozlišení je na jinou diskusi, možná nějaké své postřehy napíšu, ale teď už nestíhám