od milann88 19. 6. 2022 18:27
Zpetne bych mel koment k motokrossu, co postoval Davidof. Za me jsou ty fotky super, o nekolik levelu jinde od galerii komplet zmrazenych fotek, co tak ruzne vidam. Z me zkusenosti to i trochu souvisi s vyvojem schopnosti fotografa. Hromadu slusnych fotek na kratky cas, kde bude videt akce nasekas s dnesni technikou za chvili uplne bez problemu plny kybl "bez extra schopnosti fotografa" a casto tady vice uraduje stesti, pokud se objevi vyjimecnejsi fotka, nez ze by fotogral nutne musel mit nejakou vyjimecnou invenci. Tohle musi po case zacit nudit a kdo se chce posouvat, tak zacina zkouset ruzne hratky s delsimi casy, netradicnimi uhly atp. Dostat do toho trochu jiny pohled uz je mnohem vetsi kumst.
Na druhou stranu beru point od Tomase, chce to, aby vysledna galerie byla vyvazena v poctu klasictejsi fotek akce/zajimavejsich fotek, ja jsem to vetsinou delal tak, ze jsem treba ctvrtku sportovni akce fotil ze zacatku na kratkce casy, abych mel jistotu, ze budu mit fotky pro sirsi publikum a pak jsem se venoval zajimavejsim fotkam, nakonec, kdy byva treba vyhrocena atmosfera, jsem zase fotil akci na kratke casy, protoze se casto vice objevovaly emoce u hracu atp.
Primo k tem postovanym fotkam bych take trochu potahal krivky, lights nahoru by tomu pomohly, lepe bych vyladil pomer fotek na kratke casy/ostatnich a zaradil o neco vice fotek detailu, obliceju, atp., o reportazi porad plati jednoducha poucka, ze pro divaka funguje, kdyz se mu strida celek/polocelek/detail, klasictejsi fotce akce casto sedi tesnejsi orez.
To je muj pohled a zkusenost, ale jinak je to samozrejme kdyz fotis sportovni report a mas jasne zadani, nebo fotky musi navic byt pouzitelne k partnerskemu plneni, to samozrejme dost svazuje ruce a pak zbyva na blbnuti mnohem mene casu.