Davidof - S1RII jsem přirozeně zatím detailně netestoval, ale viděl jsem Dpreview testy pro S5II, který znám už dovolím si říct perfektně. A mně přijde, že to místy děsně přehánějí, v reálu to prostě namířím a ostří, včetně rychlé reakce na pohyb, tady nemůže být o trápení řeč. Sice to pořád nemám primárně na WL a tak, tam spíš pořád beru OM-1, nicméně testů z této oblasti jsem udělal taky hodně a skutečně mne nic moc nedeptá. Spíš je AF naopak v rovině, že o něm vlastně ani nevím (což je asi správně).
U S1RII by určitě měl přijít jeden upgrade, který napraví to, co u S5II taky přišlo až s updatem, totiž řekněme "fallback" z AI detekce na obecný tracking, ale jinak je to zjevně dost podobné.
Navíc u toho jejich testu s cyklistou mi přijde, že měli blbě nastavené citlivosti AF - má to pár předvoleb přímo popsaných podle určení (plus custom), z toho, že o tom v textu není ani řádek, soudím, že to hodně míjeli. Mimochodem tohle není žádná nekomfortní divočina, reálně to jednou přidáš do patřičné předvolby a vypustíš z hlavy
Porovnávat to s G9 je blbost - mám tu i starší S5, který je fakticky podobný v principech jako G9 (byť dost vylepšený), ale to je proti S5II opravdu veliký rozdíl (mám přímé srovnání). Jo, tady bych se výroku zahrnujícím pojem "trápení" nebránil, ale současné modely jsou opravdu hodně jinde.
Je pravděpodobné, že vedle R1 by tě místy něco deptalo i u nich, ale přiznejme si, že to už je hodně extrémní porovnání