Fotohospoda

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod landov 5. 1. 2025 11:10

Dnes som bol po dlhej dobe prevetrat Z600/6,3. Isli sme na Bukovec, kedze mrzne a cele jazero okrem par miest je zamrznute, takze ocakaval som Rybarika.
Bohuzial, boli tam stehliky, volavka, ale rybarik nie. Tak som co-to pofotil a pobrali sme sa domov. Uz sme boli skoro mimo jazera, ked rybarik pristal na konari cca 20m od nas. Takze opatrne naspat a uloha splnena :-)
Obrázek
landov
Expert

Odeslat příspěvekod Davidof 5. 1. 2025 12:39

To snad neni možný :-)

:tleskani
https://www.zonerama.com/Davidoff/190455
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod rodri 5. 1. 2025 22:45

Pěkná práce :tleskani :tleskani
rodri
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 6. 1. 2025 07:54

Diky páni...este pridam 2 zo vcerajska.
Obrázek

Obrázek
landov
Expert

Odeslat příspěvekod noxx_cz 8. 1. 2025 16:40

Malý fotoreport z vánočního tripu přes Chorvatské pobřeží do Černé hory a zpět.

Začátek na Plitvičkách byl zajímavý a čerstvě napadných cca 50-60cm sněhu docela výzva :-)
Obrázek

Stačilo ale přejet hory a člověk se ocitnul v úplně jiném světě.
Obrázek
Obrázek

Na Makarské bylo příjemných cca 15st. ve stínu, takže na kávičku a zákusek na promenádě ideál ;-)
Obrázek
Obrázek

I čerstvou ryby si bylo možné koupit. Jen tedy místní tu teplotu holt berou trochu jinak, než my ze serveru ...)
Obrázek

Pak stačilo ujet pár kilometrů a ocitli jsme se úplně sami na jedné z desíti nejkrásnějších pláží světa (Punta Rata) - samozřejmě s koupačkou. Moře mělo 15st., což byla překvapivě velmi snesitelná teplota po prvotním šoku :-)
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Silvestrovský a novoroční Dubrovnik byl tak akorát obsazen turisty, kteří se koncentrovali na hlavní ulici starého města a stačilo uhnout do bočních uliček a člověk měl opět město jen sám pro sebe.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Chorvati jsou jeden z mála národů, kteří ani drony moc neřeší, takže nebyl problém si bezpečně zalétat téměř kdekoliv.
Obrázek

Směrem na jih se počasí malinko zhoršovalo, ale večer v Boce Kotorske i Kotoru samotném byl kouzelný.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

I po cestě zpátky se daly najít nádherné a zcela prázdné pláže na novoroční koupačku v Jadranu.
Obrázek

Poslední den se počasí zhoršilo a nejedoucí trajekt z Pagu nás donutil se otočit a vrátit do Zadaru a jet po dálnici rovnou zpět do ČR.
Obrázek

Ale i dálnice za Zadarem byla výzva :-)
Obrázek

Pokud někdo o podobném výletu přes Vánoce uvažuje, tak doporučuji všema 10!
noxx_cz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Davidof 8. 1. 2025 18:31

Tak to je pěkné a inspirativní
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod bob222 9. 1. 2025 10:15

15 stupňov, dakedy pohoda, dnes už je to pre mňa kategória ľadový medveď.
Asi mám nejaké južanské gény. :D
Ale fotečky paráda, konečne Chorvátsko bez davov.
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod foto1977 9. 1. 2025 16:12

noxx_cz: paráda!!!!! A upřímně silná závist :)
foto1977
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 9. 1. 2025 17:01

Jj, pekne fotecky, super trip.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod Davidof 9. 1. 2025 18:08

Mohu jen závidět ...

moje předvčírem
Obrázek

včera ...
Obrázek

dnes ...
Obrázek

Někdy to s těmi předsevzetími není lehké :-)
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod landov 9. 1. 2025 18:33

Ja toho tyzdna zatial nic...pocasie otrasne.
Zato min.tyzden bola parada.

GRIIIx minimal
Obrázek
landov
Expert

Odeslat příspěvekod Davidof 9. 1. 2025 19:30

Jo, tak to jste měli krásné
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod pemar. 9. 1. 2025 19:35

Ty fotky z toho vánočního tripu do Chorvatska vypadají moc pěkně, mám podobný úmysl příští rok v listopadu, ale spíše asi zvolím Bari.
pemar.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod foto1977 9. 1. 2025 21:19

noxx_cz píše:Malý fotoreport z vánočního tripu přes Chorvatské pobřeží do Černé hory a zpět.

Ahoj s dovolením jsem si všechny fotky postahoval a doma na velkém monitoru prohlédl detailně a musím uznat, že tu XF18-55 máš parádně ostrou!!!
Původně když jsem na to koukal na pracovním notebooku tak jsem myslel, že jsi to fotil Z5 + 24-200...
Také mám XF18-55 Japan verzi a myslel jsem, že mám extra povedenou, ale ta tvoje mi přijde v krajích ještě lepší...
Dotaz, ty krajinky jsi fotil ze stativu a s vypnutou stabilizací nebo normálně z ruky a se stabilizací (z exifu jsem nevyčetl)?
Já porovnávám se svými cvaky vždy z ruky a se stabilizací, možná i to může hrát roli...
Předem díky za info a ještě jednou veliká gratulace...
p.s. ještě obdivuji, že jsi tak pěkně komponoval a nemáš nic "zachráněno" ořezem...
foto1977
Návštěvník

Odeslat příspěvekod noxx_cz 10. 1. 2025 09:22

Díky všem za komentáře, fakt to byl dobrý nápad a nelituji, protože přes léto bych se na ta místa rozhodně nepodíval - nesnáším davy turistů.

foto1977: všechno (až na tu jednu dlouho expozici) foceno z ruky bez stativu. Pokud jde o tu 18-55 fakt jsem rád, že jsem ji vyměnil a měl na tu japonskou verzi štěstí i na kus.

pemar: díky po pochvalu ;-). Pokud jde o Bari, tak samotné město a okolí, ani pobřeží mě moc neoslovilo. Ale stačí to vzít kousek do vnitrozemí a pak už je to o něčem jiném - Alberobello, Locorotondo, Matera, Craco ... ty jsou parádní. A ideálně to protáhnout až na Amalfské pobřeží, to je super. A v ten pozdní podzim nebo zimu tam bude taky minimum turistů a bude to mít své kouzlo.
noxx_cz
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka