Fotohospoda

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod NevimAVM 14. 5. 2024 13:24

Dík, to jsem potřeboval slyšet, mně se líbí neskutečně, nevím proč, hrozně mi ta fotka sedla..

Jinak tady ještě pár úlovků.. (vč. tzv. vlhovníku :))

Jinak teda musím říct, že když na to přijde, tak ta RF 100-500 dělá fotky jako prase .. všechno 800mm + poměrně velké ořezy ..

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
NevimAVM
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar. 14. 5. 2024 19:23

Fakt pěkné fotky.

Trochu závidím, já jsem na to měl tak 40 minut, chtěl jsem zachytit nějakou vlhu se včelou v zobáku, ale nepodařilo se mi takovou najít / vyfotit. Podařilo se mi vyfotit vlhu, jak se honí za včelou, ale vyšlo to tak blbě, že včela letí na jednu stranu a vlha na druhou, zrovna neměla úspěšný lov.
pemar.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod NevimAVM 14. 5. 2024 19:56

Malá rada, možná jsi tama šel, ale pro jistotu.. když přicházíš, tak většina lidí jde doleva dolů jakoby do toho pralesa ke stěně, kde mají hnízda.. za mě osobně je lepší jít doprava nahoru, podél pole to obejít a to ze třech důvodů.. zaprve k večeru máš slunce v zádech, což je samozřejmě ideální, zadruhé jsi trochu výš, což je taktéž lepší a hlavně, dají se tam najít krásná místečka, kde vidíš skrze stromy na větvičky, kde to mám nafoceno...
NevimAVM
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar. 14. 5. 2024 20:56

Byl jsem tam kolem 11h dopoledne, měl 40 minut i s cestou od zaparkovaného auta, prvních pár fotek jsem udělal z pole nahoře, pak jsem to obešel a udělal pár fotek dole, všechno zdálky, ale ke stěně jsem nešel, to mi přišlo příliš rušivé v době hnízdění.

Ale díky za tip, možná se tam ještě někdy letos dostanu.
pemar.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 15. 5. 2024 05:56

Mlynárka dlhochvostá.
Obrázek
landov
Expert

Odeslat příspěvekod Titan_66 15. 5. 2024 12:08

NevimAVM: Ty Vlhy jsou krásný, super fotky.

Kde, že to prosímtě je ? :-)
Titan_66
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar. 15. 5. 2024 19:39

Bacha na odbočení, ta odbočka, která vypadá více jako cesta, vede do pískovny. Tam se sice také dá najít nějaká vlha, ale poměr námaha / výsledek je dost tristní.

Tam jsem skončil napoprvé, bylo to o víkendu, vlezl jsem tam přes závoru a pak přijel nějaký místní borec a ptal se mně, za kolik je písek, jestli je pořád v akci za 300,- nebo už ho zase máme za 500,-. Tak jsem mu místním dialektem řekl, že je zase už za 500,- ale že má stejně smůlu, protože máme zavřeno. A on mi řekl, že jsem … a naštvaně odjel.

To je na focení to hezké, ty zážitky okolo.
pemar.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 16. 5. 2024 14:03

Bučiačik močiarny.
Obrázek
landov
Expert

Odeslat příspěvekod noxx_cz 16. 5. 2024 14:46

Gruzie - Svanetia.
Počasí sice zrovna 2x nevyšlo a kvůli množství sněhu a neprůchodnosti a neprůjezdnosti terénem jsme zvládli jen tak polovinu itineráře, ale i tak to stálo za to ;-)

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
noxx_cz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 16. 5. 2024 16:16

Pekne, pekne.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod houghs 16. 5. 2024 19:24

noxx_cz: Velmi pěkné fotky, akorát mě zaráží ta silná saturace. To u Tebe v takové míře nebývá zvykem. Tak jsem na pochybách zda to byl záměr, či je to důsledek třeba slabšího monitoru, na notebooku či v práci při PP.
houghs
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar. 16. 5. 2024 19:31

Také mne ta saturace zaujala. Více, než fotky.
pemar.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod NevimAVM 16. 5. 2024 20:02

To není monitorem, to je tak škaredé, asi tam mají nějakou radioaktivní trávu ..
NevimAVM
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cport 16. 5. 2024 22:09

Saturace je ponekud vyraznejsi i u me, ale neresim to nejak ... fotky jsou primovni!
cport
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka