Davidof píše:Mě přijde, že pokud je to všechno pravda, tak Canon opět trochu šlápl do psího exkrementu

Opakuje se historie - s velkou slávou připravovaná R3 dostala facku zleva (A1) i zprava (Z9).
U R3 mi hlavně přijde jako extrémní malér jejich problém s dodávkami, kdy je dostupnost bídná (jen o velmi málo lepší než u Z9).
Kdyby se to na trh hrnulo hned po uvedení, tak by se jich asi prodalo docela dost, pro sportovní fotografy atd. to je hodně přímočará alternativa k 1DX atd. Jenže během té prodlevy konkurence narostla a leckdo asi začne přemýšlet ve směru, který Canon nepotěší.
Jinak mi ale R3 tak docela jako chyba nepřijde, podle mne přístroj s "normálním" rozlišením v extrarychlém pojetí pořád svůj význam má, spíš to bude chtít ještě další model k doplnění nabídky (R1?). A nepřekvapilo by mne, kdyby u R3 byl časem prostor k poklesu ceny...
S těmi objektivy to je asi horší, tady jde o přímý zásah od Nikonu, který asi moc okecat nepůjde
Fakt je, že situace v dodávkách je ale naprd zcela obecně, pořád se u něčeho objevují aviza problémů. Pro příklad nyní jsou totálně zaseklé dodávky OM-1 - zvládli skvěle náběh výroby (v tom mohou výkonu OMSys u Canonu i Nikonu jen závidět), jenže po splnění předobjednávek se to s ohledem na zájem zaseklo a nyní už nestíhají, další dodávky budou spíš až v červnu a v diskusích už také lidem slušně tečou nervy. A asi bude ještě hůře...