Pemar - pozor, u verze 13 jsou možnosti pro a proMax úplně stejné, ta tvoje věta "zejména pokud je to verze Max" je nesmysl!
Tohle je právě změna u 13, u 12 bys měl pravdu, tam pár věcí u foťáku bylo jen u Max, ale "třináctka" tohle srovnala. U mne to byl jeden z hlavních důvodů, proč jsem 12 vynechal, na můj vkus už je Max zbytečně velký, ale některé ty novinky by mi chyběly, u 13 si člověk může velikost u Pro verze zvolit bez jiného omezení.
Davidof - ta odezva by se musela vidět reálně, co ti vadí. Jinak ale věř tomu, že posun od verze 11 je velký - rozlišení zůstalo, ale snímač pro primární objektiv se zvětšil, přibyl mu IBIS, pro různé věci užívá Lidar (pro zjištění přesné vzdálenosti), pak ten ProRAW atd. Když se to nasčítá, tak je to dost jinde...
Proti 12 je dost rozdíl proti menšímu Pro, proti ProMax je posun také, ale přeci jen ne tak velký.
Jinak docela dobré postřehy k Iphone 13pro má J. Rybář -
https://www.fotoguru.cz/iphone-13-pro-rady-a-tipy/ , ten odkaz je vlastně rozcestník, který vede asi na 5 dalších článků a popravdě jsem tam nenarazil na nic, co bych rozporoval, podle mne to sedí.