od pemar 24. 11. 2019 09:42
Aktuálně mám v hledáčku Serre-Chevalier, konkrétně Le Monêtier-les-Bains v Provence, ale v té horské části, protože nejvyšší bod je položen 3 659 m n. m. a nejnižší bod 1 397 m n. m. Charakterem je to blízké švýcarským Alpám, ale je to taková klasická menší francouzská lyžařská oblast, kde v zimě je na sjezdovkách oraniště a v létě tam skoro nikdo nejezdí, s výjimkou cyklistů, jezdí se tam i Tour de France, treky jsou tam hodně kamenité.
Druhé místo, které mám v hledáčku, je Chateauneuf de Gadagne, opět v Provence, blízko je Gigondas, Chateauneuf du Pape a krásná vesnička Maussane les Alpilles, pak mám v hledáčku Formenteru, kde ale není letiště, nezbývá tedy nic jiného než se napřed dopravit buď letecky nebo lodí na nedaleký ostrov Ibiza a odtud pokračovat lodí na Formenteru, půjčovat si auto ... zbytečně složitá logistika.
O mnoho jednodušší logistika by byla v případě Barcelony, létá tam přímé spojení. Ubytování pak někde blízko Rambla nebo si přímo pronajmout loď nebo třeba Kiwi Boat - Botel, taková malá jachta vyjde finančně jako pronájem bytu, ale ne každý akceptuje, že je tam oproti bytu hodně stísněný prostor (zato je to romantika). Uvažoval jsem i o Řecku nebo Skandinávii, ale mimo turistické pasti, je to ale daleko, chci jet v létě jen na týden.
Kvůli tomu nemá cenu řešit příliš daleké destinace, ale ani v Evropě třeba jinak pěkné Cotes des Basques v Biarritzu ve Francii, nebo Foz do Lizandro, v Ericeiri v Portugalsku nebo La Zurriolu v San Sebastianu ve Španělsku. Na auto je daleko už je i Normandie nebo Bretaň, jedině letadlem a auto si půjčit. Vynechám i destinace, kam jezdí všichni.