Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod qwerts 4. 9. 2013 22:37

Škoda, mě by tvoje tvorba zajímala, máš nějaký web s galerií?
qwerts
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 4. 9. 2013 22:41

Fotofanda, nejde o to, zda autorově tvrzení věříme nebo ne, ale o to, že předmětný jev má být ze snímku zřejmý. Zde není.
A divák s nehtem ? To je ten pán s (asi) kelímkem v ruce (druhá ruka svislá), čepici se pro ten velký kšilt říkává nehet.
Podle bílých čtvercových fleků se dá soudit, že jsou to spíše závodníci, ale že by pádili ? A ona rychlost běhu je pro tuto debatu velmi důležitá. :-)

Zdravím

qwerts, kdysi jsem měl cosi na jalbumu, ale příznám se, už ani nevím adresu ani přístupové heslo, sděloval jsem ho jen na požádání. Kdo ví, jestli už ji neodstranili. :-)
Jinak jsem na grafice měl za ty roky cca šest set fotek, spíš ovšem aby diskuse nebyla jen o objektivech. T.zn. byly spíš o něčem, než pro National Geografic. :-)
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ggrand 4. 9. 2013 23:01

Puntík : Vůbec si nejsem jistý, jestli vložením svojí fotografie sem na fórum máš právo s ní dále nakládat, jak požaduješ po PL.
ggrand
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 4. 9. 2013 23:09

ggrand, myslím, že se svou fotografií mohu nějak nakládat, myslím že ji mohu i smazat. Na rozdíl od druhých. A i kdyby, existuje cosi jako vědomí toho, co je moje a co už ne. ;-)

Zdravím
Ps - Zda lze smazat nevím, nezkoušel jsem.
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 4. 9. 2013 23:09

"Navíc nejde o žádnou výtečnou makrofotografii, ale o její obsah"

A ta poselstvi budoucim generacim, ta duchovni napln, to umelecke sdeleni... to je co, ze jsem tak smely?

"že předmětný jev má být ze snímku zřejmý"

Ty ses pokrytec jedna basen. Kdyby ses chtel zeptat proc, odpovim tvou druhou umeleckou fotkou.

"existuje cosi jako vědomí toho, co je moje a co už ne."

Vsak ti fotku nikdo neodcizil a jses u ni jako autor uvedeny sakum prdum. Coz je uprimne receno to, co ti vlastne vadi, heh.
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 4. 9. 2013 23:21

Vsak ti fotku nikdo neodcizil a jses u ni jako autor uvedeny sakum prdum. Coz je uprimne receno to, co ti vlastne vadi

Vadí mi to, že s mojí fotkou i přes to, že nemá můj souhlas, nakládá někdo jako se svou vlastní.
Kdybych se za ní styděl, nezveřejnil bych ji. Pokud dá někdo odkaz na příspěvek, kam jsem ji já sám vložil, prosím, beze všeho. Ale takto ne.
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 4. 9. 2013 23:34

"nakládá někdo jako se svou vlastní."

Pravnik ses stejne schopnej, jako fotograf :D
Take je zajimave, ze brecis az ted, neni to poprve, co jsem cely tvuj prispevek prekopiroval, oops^_^
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 5. 9. 2013 00:14

No právě. Myslel jsem, že tě ty klukoviny přejdou. Asi je to horší, než jsem myslel.
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 5. 9. 2013 07:28

Z vedľajšej diskusie (nechcem im to tam kaziť, tak to píšem tu lebo sa to tu viac hodí):

FotoABC píše:Pokud někdo plně využije full frame objektivy 14-24/2.8, 24/1.4, 85/1.4, 200/2, 200-400/4, 400/2.8 a budeš mu místo toho nabízet objektivy m4/3, bude to směšný trapas.
Je samozrejmé že DOF-kár a športový redaktor sa s microFourThirds neuspokojí .. ale ten sa neuspokojí ani s APS-C

FotoABC píše:Rozhodně bych byl pro, aby se bez předsudků porovnávaly třeba výsledky z zrcadlovek/bezzrcadlovek bez ohledu na typ!!!!
Hehe, lebo:
- si si istý že Nikony v DxO marku vedú
- a pri prezeraní výstupov sa neprejaví ich (pre niekoho podstatná) výhoda: veľkosť
:hmm:

FotoABC píše:Ale tahle "záhada" stále trvá. Zájem o zrcadlovky je 10x větší, než o bezzrcadlovky po 4-5 letech jejich existence. A já si stále myslím, že se to z poměru 10 : 1 jednou musí změnit na 1 : 5. Diskuze kdy to bude a proč to tak není, je stále zajímavá. Primitivní odpověď zní: "Lidi jsou úplně blbí a zmanipulovaní, jen já jsem chytrej."
Ale ľudia sú zmanipulovaní:
- muži ich vídavajú v krimiseriáloch
- ženy ich vídavajú v smotánkach a reláciách o móde
=> všetci si ich chcú vyskúšať, či sa im hodia alebo nie

A vďaka bezzrkadlovkám ich cena klesla na akceptovateľnú úroveň; a stále klesá:
=> tak je jasné že ich kupujú ako teplé rožky :-)

Myslím si že súčasný stav ešte chvíľu potrvá: kým si ich kúpia všetci čo ich vyskúšať chcú...
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 5. 9. 2013 08:00

Petr Luňák píše:"nakládá někdo jako se svou vlastní."

Pravnik ses stejne schopnej, jako fotograf :D
Take je zajimave, ze brecis az ted, neni to poprve, co jsem cely tvuj prispevek prekopiroval, oops^_^

S BoDem začíná být pomalu větší sranda, jak s Gancem. Jen houšť a větší kapky, humoru není nikdy dost!
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 5. 9. 2013 08:06

A co takato nahrada zrkadloviek :) .. naco vobec telo, staci chytry objektiv.
http://mobilmania.azet.sk/bleskovky/nov ... fault.aspx
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 5. 9. 2013 08:34

On ten chytrý objektiv je v podstatě celý fotoaparát (má to objektiv, snímač, spoušť, ovladač zoomu, slot na kartu...)
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 5. 9. 2013 08:54

Ganec píše:.. ale ten sa neuspokojí ani s APS-C

Nicim nepodlozeny blabol.
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod qwerts 5. 9. 2013 09:03

mkozak- mas nejake kolegy co foti na aps-c tela?
qwerts
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 5. 9. 2013 09:24

kozakm píše : S BoDem začíná být pomalu větší sranda, jak s Gancem. Jen houšť a větší kapky, humoru není nikdy dost!

Zas tak moc, aby ten malíček bolel, to jsem nechtěl. Vím, že i doktoři bývají nemocní, dokonce i občas nějaký i umře.... :-D

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka