Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 4. 9. 2013 15:05

Ganec píše:1) všetky aktuálne teleobjektívy majú menšie HO ako FF so svetelným tele, takže by s tým mali menej problémov :-)
2) rodri tu linkoval bežiacich psov z OMD, ktorí sa isto pohybovali rýchlejšie

ad 1) asi si chtel napsat vetsi, ze?

ad 2) jeden vycvak nic neresi, uz jsem tu identickou fotku hazel i z Fuji X10 pri AF-S:

Obrázek

Chci videt serii korektne zaostrenych fotek, napr. jako:

Obrázek
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod qwerts 4. 9. 2013 15:07

A jak ganec vi kdo pouziva a nepouziva af-c? Ja treba nepouzivam vubec af-s
qwerts
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 4. 9. 2013 15:09

F-ABC, já tam žádné běžce nevidím, diváka s nehtem a jednou pokrčenou rukou, paní co drží v ruce nějakou mikinu.... :-)
Snímek, má-li dokládat rychlý běh, je nevhodně zvolený. A nejen tento. Například poslední pes vypadá jako vyjmutý z jiného snímku a špatně naplácnutý do jiného.
Ony ty "demonstrační" příklady bývají častokrát k ničemu.

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 4. 9. 2013 15:22

Vzdycky, kdyz se tu objevi nejake mudro, co je vsechno spatne, musim si pripomenout autorovu tvorbu:

Obrázek

Kam se hrabe National Geographic :lol:
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rodri 4. 9. 2013 15:23

PL, večer (ted nemám čas)zkusím zbastlit pohyblivej gif se serií jako to máš ty.
Nejde mi o to dokázat, že C-AF u CDAF je na stejný úrovni, jako u PDAF, vím, že není a možná nikdy nebude. Jen reaguju na nesmysly od FABC, že s CDAF se nedají fotit ani lidi při chůzi atd.
rodri
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 4. 9. 2013 15:26

PL, jistě máš na svých stránkách upozornění, že s tvými fotkami nelze bez tvého svolení nakládat podle libosti. Pokud to chceš od jiných, a všem je to zcela zřejmé, zacházej s fotkami druhých také tak.
Děkuji.
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod T-Lama 4. 9. 2013 17:25

Puntík píše:F-ABC, já tam žádné běžce nevidím, diváka s nehtem a jednou pokrčenou rukou, paní co drží v ruce nějakou mikinu.... :-)
Snímek, má-li dokládat rychlý běh, je nevhodně zvolený. A nejen tento. Například poslední pes vypadá jako vyjmutý z jiného snímku a špatně naplácnutý do jiného.

Zdravím

Já osobně si myslim, že to Kozák udělal blbě. Navíc tam má hrozně tmavý stíny, s HDR by to bylo hned lepší. To jsou holt ti profíci...
Pojďme mu na úpravě jeho fotky ukázat, jak to má být správně. Už to tu nějaký pátek nebylo a tohle jasně dokládá, že to má zapotřebí. :nenapadne
T-Lama
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 4. 9. 2013 18:14

rodri: 100% souhlas. Ganec má své tiskové zprávy, FotoABC zase vědecké dokazování nefunkčnosti jinak běžných jevů. Nechápu to, Martin Kozák napíše, že AF-C na OM-D byl s nějakým omezením použitelný na sport (kdo chce, jistě si to může tady na fótu najít) a o pár měsíců si přečteme disputaci na téma "nechytne to chodce". Míra zaujetí je značná.
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fotofanda 4. 9. 2013 18:48

Puntík píše:F-ABC, já tam žádné běžce nevidím, diváka s nehtem a jednou pokrčenou rukou, paní co drží v ruce nějakou mikinu.... :-)

Pokud se bavíme o stejném snímku snímku ženy v růžovém, pak snímek neměl dokazovat běh, ale schopnost fotoaparátu zaostřit a podle fotografa prý v běhu. Já fotografovu tvrzení, o focení běhu věřím, a proto snímek považuji za důkaz tvrzení fotografa o zaostřování AF-C.
Co ale nevidím je divák s nehtem. :-)
Sony a7III + Sony FE 28-70/3.5-5.6 OSS + Sony FE 70-200/4.0 OSS + Sony FE 35/1.8 + Samyang FE 45/1.8
fotofanda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 4. 9. 2013 19:08

qwerts píše:A jak ganec vi kdo pouziva a nepouziva af-c? Ja treba nepouzivam vubec af-s

Já vlastně téměř také ne :-) V 95 % mám AF-C a AF-S jen simuluji krátkým stiskem AF-ON (což je mimochodem něco, co u OM-D absolutně nefunguje)
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod qwerts 4. 9. 2013 19:33

My vlastne nezaostrujeme, my preostrujeme :D
qwerts
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 4. 9. 2013 20:09

Puntík píše:PL, jistě máš na svých stránkách upozornění, že s tvými fotkami nelze bez tvého svolení nakládat podle libosti. Pokud to chceš od jiných, a všem je to zcela zřejmé, zacházej s fotkami druhých také tak.
Děkuji.

Vkladam cast verejneho diskusniho fora, kde je autor fotografie uveden. Copak te trapi, snad se za tu vytecnou makrofotografii v prvotridni kvalite nestydis?
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Umbrella 4. 9. 2013 21:19

No takze kdo pro tento vecer vyhral a ktere stroje hodime pro nefunkcnost do hnoje? :)
Umbrella
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 4. 9. 2013 22:23

fotofanda píše:Pokud se bavíme o stejném snímku snímku ženy v růžovém, pak snímek neměl dokazovat běh, ale schopnost fotoaparátu zaostřit a podle fotografa prý v běhu. Já fotografovu tvrzení, o focení běhu věřím, a proto snímek považuji za důkaz tvrzení fotografa o zaostřování AF-C.

Ja som to pochopil inak ... MK tym chcel ukazat potrebu AF-C pri nahodnom vybere atleta, kedy je AF-S nepouzitelne /kedze fotograf nevie ani kde ani kedy/, nie schopnost preostrovat pri behu (ta samozrejme tam je tiez).
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 4. 9. 2013 22:33

PL, vkládej si kam chceš co chceš, ale pokud je toho součástí i moje fotka, tak to, prosím, vlož bez ní.
Mimochodem, nejde z dnešního hlediska o technicky dokonalou fotku. Je stará cca 7 let a v té době ta kvalita byla normou. Navíc nejde o žádnou výtečnou makrofotografii, ale o její obsah, který by byl zřejmý i vyveden třaba akvarelem. Ale protože pár jednotlivců zde to není schopno pochopit, nebo je vůbec žádný obsah nezajímá, byla to poslední fotka, kterou jsem diky jim sem vložil.
Ještě jednou děkuji za zdrženlivost.

-- 4. 9. 2013 23:35 --

Puntík
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka