Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
Keďže "Olympus neponuka fotak, s ktorym by si bol spokojny" tak s ním - logicky - nie si spokojný=nespokojný.ltokar píše:laskavo ma neber do huby , pretoze len prekrucas a klames. Neviem odkial si vydedukoval, ze som nespokojny... len pre tvoju informaciu, Olympus neponuka ziaden fotak, s ktorym by som bol ja spokojny
No a spomenul som vás dvoch, lebo na nikoho iného, kto by tu pravidelne "kopal do Olympusu" som si nespomenul.Ganec píše:Keby som sa riadil len podľa "pomer cena-výkon", tak by som si nikdy nekúpil foťáky čo mám.
- nikdy by mi z toho nevyšiel PEN-F alebo by som si nekupoval E-P radu
- ale len radu E-PL, prípadne E-M10, s ktorými by som síce mal "podobný výkon za nižšiu cenu"
=> vo výsledku bol by som bol asi podobne nespokojný ako je ltokar, alebo Dolgor
Petr Luňák píše:Allydamm píše:Mimochodem, co to znamena, "jestli je ok"?
Jen pro informace, jak ty fotky vychází (na papír si poznačím co se mi nejvíce líbí) a pak DXO. LR mi fakt dlouho sloužil ke spokojenosti, ale z DXO vytáhnu více a podle mě i lépe. COž je opět jen subjektivní názor. Ale pár let zpět jsem pro kluk yz Olympusu uděla srovnání fotky Jpeg z fotáku, RAW z LR a RAW z DXO na obdobném nastavení, tak tam kde pod hradební zdí jpeg malé větve stormů neviděl, LR je tušil, tak DXO je krásně zobrazil. Při vědomí menšího senzoru opraoti APS-C a FF a možností současné generace DXO s možností vrstev úprav mě už k LR nic netáhne.Davidof píše:Grimjaur
A v tom Faststone už ty povedený nějak označuješ ? Nebo je to čistě jen náhled pro info a skutečný třídění děláš až v tom DXO ?
Allydamm píše:Petr Luňák píše:Allydamm píše:Mimochodem, co to znamena, "jestli je ok"?
Ostrost, když máš full res posoudíš, ale histogram je jiný a ideální je ho vidět s vyvážení bílé.
Vybírám tak přeživší snímky, to znamená co se nepovedlo a nemá ideální expozici mažu a na to rozhodnutí potřebuji info ze skutečných dat. Kdo si nechává všechno, je to asi jedno, vždycky se může vrátit k tomu o 1/3 jinak exponovanému snímku.
Robím presne to isté, čo ostatní, ktorí majú nejaký názor: prezentujem ho ostatným.FXE1 píše:No a Ty si jediný kto tu tak fanaticky kope "za Olympus". Ak je niekto s niečím spokojný, nepotrebuje to predsa každú chvíľu deklarovať, ako to robíš Ty. Teba by mal Oly pokutovať za kontraproduktívnu reklamu.
Ja len diskutujemFXE1 píše:Vážne Ti to stále nedochádza , čo robíš ?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků