Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Radek71 25. 7. 2018 16:46

“This is a camera with new sensor format”.... ?
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fidko 25. 7. 2018 17:36

Dost pochybujem aj ked ma napadlo, ze mozno by sa rozhodli pre kompromis a urobili by nejaky 4/3 FF, alebo APS-H. To by sa ale na Gancovkach brali nadcasy.
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 25. 7. 2018 17:49

pemar píše:Kolo pod 8kg není žádné sci-fi, baterie od Cytronexu váží 1,5 kg a vydrží 90 minut (takže řekněme 20-30 kilometrů normálního terénu). Standardní motor váží 2kg, k tomu nějaký senzor a nabíječka, celkem by se mělo vejít do cca 3,5 kg komplet.

No pemare psal si, že to elektrokolo bylo pod devět. I kdy vemu tuhle light variantu, tak mi to vychází
9 - 1,5 (malá baterka, málokdo chce dojezd 90 minut) - 2 kg motor - 0,5-1 kg věci okolo, co na běžném kol nejsou, tak by ti na to vlastní kolo vycházelo 4,5-5kg. Nehledě na to, že i crossové kolo s 8kg je někde v kategorii 10.000 EUR...
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Radek71 25. 7. 2018 18:03

Ten rumor je FT5. To neni FT3.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Davidof 25. 7. 2018 18:07

lukas_highenergy.cz píše:
pemar píše:Kolo pod 8kg není žádné sci-fi, baterie od Cytronexu váží 1,5 kg a vydrží 90 minut (takže řekněme 20-30 kilometrů normálního terénu). Standardní motor váží 2kg, k tomu nějaký senzor a nabíječka, celkem by se mělo vejít do cca 3,5 kg komplet.

No pemare psal si, že to elektrokolo bylo pod devět. I kdy vemu tuhle light variantu, tak mi to vychází
9 - 1,5 (malá baterka, málokdo chce dojezd 90 minut) - 2 kg motor - 0,5-1 kg věci okolo, co na běžném kol nejsou, tak by ti na to vlastní kolo vycházelo 4,5-5kg. Nehledě na to, že i crossové kolo s 8kg je někde v kategorii 10.000 EUR...

Tam mělo bejt "je ale úplná" namísto "není žádné" a byla to pravda jak řemen ;-)
https://www.zonerama.com/Davidoff/190455
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod pemar 25. 7. 2018 18:38

To kolo pod 9 kg jsem viděl ve Švýcarsku za výlohou včetně cenovky, ale nijak blíž jsem to nezkoumal, nevím co to mělo za rám, vidlici, brzdy atd., za ty peníze to asi žádný zázrak nebyl, ale zaujala mne ta hmotnost a cenovka a dále to, jak byly baterka a motor schované, ale nedělal jsem si iluzi o výkonu toho elektropohonu.

To druhé kolo je jiná nabídka, to je sada jednoho z výrobců, co se na tyhle věci specializoval, na de facto standardním kole Cannondale, ten standardní kit najdete tady: https://www.cytronex.com/shop/kit-selector, cena cca 1,100 GBP, pokud vím tak existovaly ještě nějaké nadstandardní možnosti, odlehčený motor a rychlonabíječka.

Jak jsem psal, nikdy jsem tyhle nabídka moc nezkoumal, protože na těch pár kilometrů si kolo raději na místě půjčím, to samé plánuji s lyžema, ty co mám budou asi poslední, co jsem koupil.

Mimochodem, kdybych se mohl spolehnout na půjčovnu fototechniky třeba někde v Denpassaru nebo Colombu nebo na Male a měli tam solidní sortiment od Nikonu za normální ceny půjčovného, tak se do těchto destinací nebudu tahat se svojí výbavou a půjčil bych si to na letišti nebo si to nechal poslat do hotelu.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod AwwA 25. 7. 2018 18:44

Nikon hlavne nechce, aby se vytvoril dojem, ze F mount je neperspektivni tak jako A mount. Urcite na to pujdou velice opatrne. Proste to tak nesmi vypadat. Jenze dopadne to stejne jako u Sony. Je to nevyhnutelny vyvoj.
AwwA
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 25. 7. 2018 18:46

To mně štve, protože mám všechny skla s F-bajonetem.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Dolgor 25. 7. 2018 18:50

Je to pravděpodobný. Dvě řady těl (FX DSLR s F a FX mirrorrless se "Z" bajonetem) by ještě klidně zvládli, ale dvě řady objektivů k tomu už těžko. A to tu máme ještě otevřenou otázku APS-C mirrorrless, což je taky nutnost.
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ltokar 25. 7. 2018 18:50

Fidko píše:Dost pochybujem aj ked ma napadlo, ze mozno by sa rozhodli pre kompromis a urobili by nejaky 4/3 FF, alebo APS-H. To by sa ale na Gancovkach brali nadcasy.

Ked Sony moze na 400/f2.8 usetrit 2kg ci kolko, tak Olympus ich prekona a vtesna FF do m4/3 :D .. som zvedavy, ci pojdu do 3:2, alebo 16:9

-- 25. 7. 2018 18:53 --

lukas_highenergy.cz píše:Teď na mě na FCB vyskočila pozvánka na workshop na téma "Foť a běhej" o tom, jak fotit při běhání ultra po horách apod. . Téma, jestli někdo běhá se zrcadlovkou a 70-200/2.8 tady ještě nebylo, ne? :-D :-D :-D Ale jako upřímě, já bych nechtlě běhat ani s A7 a maly stativem :-D

:D :D .. nebehal som, ale nejake 2 roky som chodieval obcas na turistiku s 2.5kg 400tkou .. moc som toho nenafotil, ale bavilo ma to. Nebolo to zas tak hrozne, ale neboli to nejake velke vylety, do 25km.

-- 25. 7. 2018 18:56 --

pemar: 8kg elektrobajk do terenu zabudni :) .. a co sa tyka nabijania, ak do tej hospody pride 10 takych, tak toho vela nenabijes :)
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod AwwA 25. 7. 2018 19:55

Dolgor píše:Je to pravděpodobný. Dvě řady těl (FX DSLR s F a FX mirrorrless se "Z" bajonetem) by ještě klidně zvládli, ale dvě řady objektivů k tomu už těžko. A to tu máme ještě otevřenou otázku APS-C mirrorrless, což je taky nutnost.

A99III s cipem a hledackem z A9 nebo lepsim by byla taky zajimava moznost, ale dva bajonety jsou dnes neekonomicke. Je to skoda, protoze kdyby opravdu Sony chtelo tak z A99III mohla byt super masina.
AwwA
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 26. 7. 2018 06:11

No, u toho olympusu sa o dokonalom čtverečku bájilo už za čias 4/3 a diskusií na grafice. "Vrcholom úvah" bol formát dokonalého kruhu, z ktorého si vyrežeš čo len chceš. Niečo ako evolúcia toho zubatého panasonic čipu. :D
V každom prípade oly je nútený vymýšľať, pretože čierny peter najmenšieho čipu tam stále je (viem, nikon jedna a pentax, ale to je skôr taký underground :))
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Radek71 26. 7. 2018 07:09

Ze ma Olympus jiny pomer stran nevi nikdo, takze to marketing neovlivnuje, mensi cip uz obcas nekdo postrehne, ale ja z toho mam pocit, ze to nemusi byt zadnad prekazka, jasne odradi to par zrcadlove prevracenejch Gancu, kteri budou opakovat nejakou mantru (opakuji mantru ale prakticky si mysli ze rikaji nejaka cisla a fakta), ale takoveto “handicapy” nikdy nejsou smrtici. To je jako ctyrvalec, 1,4. Jakoze sestivalec, 2,2 vyborny, ale stoji nejake penize, je to vetsinou parnik a kdyz si lidi kupuji ty ctyrvalce s 1,2 obsahem, tak jim u hlav pistoli nedrzi. Proste sdeleni “toto je fakt prdacky fotak s optimalizovanou velikosti a maximnim vykonem po poloprofi a pofi foceni s totalnim designem a nabitej modernima funkcama” musi fungovat. Stejne jako fungoval nabidka kinofilmu proti stredoformatu a pak v USA APSC, jenom half format to nedal. Nefunguje jenom proto ze ten obor je celkove v riti, le hlavne, ze firmy umoruji vyvoj a ten ctyrvalec 1,4 stoji vic jak vetsi kara a na to parkovaci misto se nakonec vejde uplne stejne jako A6.
Olympus je pro kazdyho, ja jsem ho mel a i v te dobe jsem uspel/neuspel podle jinych kriterii, s CSC APSS foti Dadajax (kdyby mel 4/3 tak to taky nebude nikdo resit) a mraky lidi, krome te nejvyssi ligy typu sport nebo nejaka top fashion si ani nikdo nevsimne, ze mas v ruce “malej cip”. Klasicky Eugen Kukla, foti 16 hodin dene Olympusem, podle me nepotkal kokota co by mu neco rekl. Vsechny ty diskuze tady a i na Dpreview apod jsou totalni, ale totalni marginalie. Kdyby to alespon trochu davalo smysl, tak ma Canon v CZ 1000 brand ambasadoru. 100 da vybaveni zdarma, 900 pulku slevu. Nefunguje to, nedelaji to. Sere pes na technologicko komunitni marketing. Celej obor je brand marketing jako u fotbalu. Mas z nejakyho duvodu rad Arsenal, nikdo neresi kolik drepu daji hraci a jak maj velky satny. Proste fandi Arsenalu a az pak vymysli ruzne pribehy a temata, kteryma se presvedcuji ze fandi dobre. Vsichni dobre nakoupili. Jde o to aby si z nejakeho duvodu pri pristi koupi zvolili neco jineho. Vsichni kdo se me ptaji co koupit tak maji rozhodnuto a jenom hledaji nekoho kdo jim to posveti. A ten podvedomej zpusob rozhodnuti (pojedeme na dovolenou do Skandinavie, to je nejpeknejsi misto na planete) je to jadro marketingu, ktery je neuchopitelny. Lidi to musi chtit a velikost cipu je nepresvedci.

-- 26. 7. 2018 07:10 --

Sorry preklepy, sedim od sesti na balkone a snidam a je tu jeste zima :)
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 26. 7. 2018 08:28

Zima, to si kde, v Helsinkách? Ja som o štvrtej premeriaval ladničku, či sa tam nevleziem...
bob222
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka