Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Davidof 24. 7. 2018 17:07

Hele, to kolo vypadá dobře. Vsadil bych se, že ta all mountain geometrie ti bude vyhovovat. Na ten trail se člověk musí dostat, a pak i párkrát nahoru. A ta vidle je dost položená, takže dolů to bude radost. Navíc tam máš stavitelnej úhel, zdá se
https://www.zonerama.com/Davidoff/190455
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod Radek71 24. 7. 2018 17:26

Je pravda, ze jsem si na to poprve sedl a vyjel, tak jsem mel strach abych z te vysky nespadnul a zacal jsem chapat vyhody ridicu dodavek, ze maji docela prehled o provoz a vidi i pres Berlingo co jede pred nima.
Nicmene po 100km jsem si zvykl a pokud nemam zadne dalsi umysly typu “byt krasny a elegantni”, nebo “mit prumer nad 30 kmh”, pripadne parametrove “nemit X a mit Y” tak bych to naordinoval vsem 300 000 lidem z 304000 co si koupili horskyho kolo (omluvenku ma vedouci posty na Snezce apod). Zbytek jezdi na gay silnickach, takze pro gravel toho moc nezbylo. A to jsme nekomentovali trekovy kola.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dolgor 24. 7. 2018 17:45

Imho jako silničkář potkáš MTBčkaře jen na silnici a nevíš, kde byli a kam jedou ;-)

Drtivá většina náhodných jezdců, kteří vytáhnou kolo 10x ročně, dělá sobotní výlety typu Křoví - Brno podél Bílého potoka nebo údolí Bobravy. Tam jsou úseky, kde i trekové kolo většina lidí raději převede.
Naposledy upravil Dolgor dne 24. 7. 2018 17:53, celkově upraveno 1
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 24. 7. 2018 17:49

Davidof píše:Hele, to kolo vypadá dobře. Vsadil bych se, že ta all mountain geometrie ti bude vyhovovat. Na ten trail se člověk musí dostat, a pak i párkrát nahoru. A ta vidle je dost položená, takže dolů to bude radost. Navíc tam máš stavitelnej úhel, zdá se

Jojo s tím se počítá, ale tak já to mam na relax a vyčištění hlavy, takže naložim kolo, vyrazim do bikeparku s lanovkou, děti vysadim na hřišti a půjdu jezdit na půl den a pak zase za dětma, max celej den když děti zůstanou doma. A jestli občas vyrazim na přírodní trail, tak si holt máknu víc. Ale vzhledem k mému času to vidim na ty lanovky :-D
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Davidof 24. 7. 2018 17:56

Radek71 píše:Je pravda, ze jsem si na to poprve sedl a vyjel, tak jsem mel strach abych z te vysky nespadnul a zacal jsem chapat vyhody ridicu dodavek, ze maji docela prehled o provoz a vidi i pres Berlingo co jede pred nima.
Nicmene po 100km jsem si zvykl a pokud nemam zadne dalsi umysly typu “byt krasny a elegantni”, nebo “mit prumer nad 30 kmh”, pripadne parametrove “nemit X a mit Y” tak bych to naordinoval vsem 300 000 lidem z 304000 co si koupili horskyho kolo (omluvenku ma vedouci posty na Snezce apod). Zbytek jezdi na gay silnickach, takze pro gravel toho moc nezbylo. A to jsme nekomentovali trekovy kola.

To je jak něčí tažení proti DSLR a za mirrorless svět.

Jakože - já něčemu nerozumím a tak bych chtěl, aby to všichni dělali jako já.

Ve skutečnosti si lidi, co znám, a já jakbysmet, koupili gravel / cyklokrosku prostě protože se nám líbila a dobře se nám na ní jezdí. Ani jsme nechtěli někoho popudit, nebo rozvinout něčí dlouhej komplikovanej monolog ve stylu nechápu, co na tom ti lidi vidí.

Ale jak říkám, máš myšlenkový přesahy a třeba to celý bude mít nějakej světovej význam. I když to celý vypadá jako číčovina.

Ad Dolgor

:-) přesně tak, a navíc většina jede v protisměru, není to divný ?

-- 24. 7. 2018 17:58 --

Lukáš

Ona je to stejně makačka, i s lanovkou. Mám hodně podobnou geometrii, pneu 2,5” a jezdí se s tim dobře. Akorát zdvihy 140/140

-- 24. 7. 2018 18:07 --

Btw, aby to bylo aspoň trochu k věci - co kolo a fotky, jde to někomu dohromady ?
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod pemar 24. 7. 2018 18:23

Ty bike parky, to tím myslíte takové ty lyžařské areály, co vám v létě nahoru vyvezou lanovkou kola, jako je třeba Monínec ?

Pokud jsem viděl, tak většina cyklistů řeší spíše než fotky nějaké video přes nějaký GoPro, i když výjimky se určitě najdou. Ale většinou mají asi bezzrcadlovku, se zrcadlovkou, pokud si pamatuji, jezdil na kole PL.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 24. 7. 2018 19:30

Ja chtel vyrazit zkusit fotit nejaky ten park nebo slopestyle, ale vzdycky to padlo na case/nemocnych detech/oslave kterou sem nemel v kalendari. Ale urcite mam v planu a letos zvladnu.

@pemar: No v principu jo, ale spis se mrkni treba na Schoeneck nebo u nas aspon Klinovec. Takovy letni "lyzovani" :-D
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod ltokar 24. 7. 2018 19:38

pemar: drviva vacsine pouziva mobil, gopro, alebo maly lahky kompakt. Ti, ktori potrebuju solidne fotky, vozili zrkadlo + blesk a dazdnik. Mozno aj bezzrkadlo, ale to je uplne jedno, na tom nezalezi, podstatny je objektiv a to ostatne a aby to vedelo rychlo ostrit v slabsom svetle. Bezne sa vozil napr. aj Canon 70-200 f2.8
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 24. 7. 2018 20:28

Tak to crossovy kolo jsem si koupil az po tom co jsem si v roce 1994 koupil Meridu Dakkara a prestal jsem jezdit nekdy tak 2006 a pak kdyz jsem zacal, tak jsem mel v zive pameti to jak se jezdilo a jezdi, vcetne toho Bilyho potoka, kterej jsem jezdil kazdou sobotu a to je presne trasa z Vlkova myslim, ze je to z 95% na cross, protoze ten cross se prenasi presne tam kde slizaji i MTB (samozrejme ne hardcore frajeri) a pak hlavne jsem jel pres cely Brno zase po asfaltu - kolem Veveri atd.. Takze se jezdi s velkou slavou “brody”, tedy asi 8 brodu a z toho 90% silnice nebo echt cesta.
Jinak to mam stejnej pristup jako DSLR kontra zbytek. Koupim si cokoli, mam kinofilm, polaroid, Fuji X100 (uz ne), uplne posledni bych delal nejky navod co je spravne, jenom mam silne podezreni (na zaklade drobnych traumat z pozorovani jednotlivcu) ze to vlastne neni vubec o tom jezdeni, ale takova Pemarovina. Ale treba u bab me to nevadi, tam jsem schovivavej, ale nam se to soudruzi bohuzel preklapi do te muzske populace. Musim pripravit nejaky manual, jak to napravit.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dolgor 24. 7. 2018 22:08

Kolem Veveří jezdí po asfaltu jenom sebevrazi. Já jezdím po pěšinách okolo, vrchem k Ríšově nebo přes Babu. Když je sucho, všude projedeš na krossu, ale já jezdím celoročně, i na sněhu. Na cestě přes Babu teď řádí bagry, a před 2-3 roky tam některé úseky vysypali kamením průměr 5-7cm. Na krosu se zahrabeš do hlíny a slezeš, v kamení a přes kořeny musíš opatrněji a pomaleji než na MTB. Vím to, protože když nejedu sám, pořád někde čekám na krossaře. Je věc každýho jednotlivce, jestli chce jezdit rychle a bezpečněji na rozbitých úsecích a víc si máknout na lepším povrchu nebo naopak. Mně ten vyšší energetický výdej nevadí, jezdím na rovinkách i na MTB s terénním obutím trvale kolem 30 a většinu lidí nechám za sebou.
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Anarki3 24. 7. 2018 22:21

naozastný stativ...- kam s nim na bike?

-- 24. 7. 2018 22:24 --

gancove trenky a choroby - nemyslieť :)))
Anarki3
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Davidof 24. 7. 2018 22:24

Radek71 píše:Tak to crossovy kolo jsem si koupil az po tom co jsem si v roce 1994 koupil Meridu Dakkara a prestal jsem jezdit nekdy tak 2006 a pak kdyz jsem zacal, tak jsem mel v zive pameti to jak se jezdilo a jezdi, vcetne toho Bilyho potoka, kterej jsem jezdil kazdou sobotu a to je presne trasa z Vlkova myslim, ze je to z 95% na cross, protoze ten cross se prenasi presne tam kde slizaji i MTB (samozrejme ne hardcore frajeri) a pak hlavne jsem jel pres cely Brno zase po asfaltu - kolem Veveri atd.. Takze se jezdi s velkou slavou “brody”, tedy asi 8 brodu a z toho 90% silnice nebo echt cesta.
Jinak to mam stejnej pristup jako DSLR kontra zbytek. Koupim si cokoli, mam kinofilm, polaroid, Fuji X100 (uz ne), uplne posledni bych delal nejky navod co je spravne, jenom mam silne podezreni (na zaklade drobnych traumat z pozorovani jednotlivcu) ze to vlastne neni vubec o tom jezdeni, ale takova Pemarovina. Ale treba u bab me to nevadi, tam jsem schovivavej, ale nam se to soudruzi bohuzel preklapi do te muzske populace. Musim pripravit nejaky manual, jak to napravit.

No, to mi připadá opravdu víc jako číčovina, než přesah.

Většinou ty manály, jak napravit lidstvo, přinesly násobně víc průserů, než ta pseudo-příčina. Která, jak vidíme je většinou v rovině - nechápu, tedy nemám rád.

A co je “pemarovina” je poněkud nejasné, asi záměr. Asi budu ovšem radši žít ve společnosti, kde si chlap může koupit za svý peníze, co uzná za vhodný. Bez schválení “Žít Brno”. A nějakých manuálů.

-- 24. 7. 2018 22:29 --

Ad kolo a fotky

Krajinky - to mi moc nejde, většinou jsem na kole v trochu jiném módu a taky jezdím většinou v blbou dobu.

A akce - všichni chtějí fotky ale počkat, to už ne. V nejlepším případě tě nechají sject do první zatáčky, rychle všichni projedou a zmizí v dáli ;-)

-- 24. 7. 2018 22:30 --

Dolgor

MTB je základ, o tom žádná :-)
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod Dolgor 24. 7. 2018 22:43

Mám foťák v batohu prakticky při každý vyjížďce. Když se zdá, že bude co, beru i DSLR s pevným sklem a malý stativ. Neobtěžuje mne to a ne vždy to opravdu použiju. Horší je, že když se dám do focení, vracím se pak za tmy.
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Davidof 24. 7. 2018 22:54

Hm, tak to klobouk dolů. Jakou más úspěšnost ?
Naposledy upravil Davidof dne 24. 7. 2018 23:07, celkově upraveno 1
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod Dolgor 24. 7. 2018 22:56

Použiju ho tak v 50%, ale použitelných fotek je daleko méně ;-)

-- 24. 7. 2018 23:04 --

...Stativ mám malinkej. Karbonový Sirui, 0,75 kg i s hlavou. Dostačuje i na D750ku s širšími skly (nad 105 mm jsem nezkoušel) a infra spouští.
Dolgor
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka