Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
Cenu v súčasnom systéme tvorí hlavne dopyt-ponuka.pemar píše:jsem tak trochu chtěl poukázat na fakt, že ta cena za to je fakt dost vysoká
Nie si žiadna výnimka:pemar píše:Osvědčilo se mi pravidlo koupit to nejdražší, co mne ještě nezruinuje, s tím bývá nejvíce zábavy a nejméně problémů.
pemar píše:Landov: rozhodl jsem se nečekat na CSC D750, protože to cílí do nižšího segmentu, než já. Kdyby to byla D850 CSC nebo D5 CSC nebo hybrid, tak čekám, ale i kdyby to byla ideální bezzcadlovka v těle D750, bude to mít to malé tělo, které už nechci. Já ale nechci ani to velké tělo D5, kvůli falešné naději, že s tím budu chodit hodiny po městě nebo po horách. V principu je to ale blbost, protože půl kila navíc nic neznamená. Takže ten grip bych u D5 asi zkousnul, ale tu absenci SnapBridge v kombinaci se dvěma XQD sloty ne, ta komplikace s přenosem dat do tabletu mi vadí. D850 se zase ale D5 nevyrovná při foceni akce, ale zadupe D5 do země při focení portrétu nebo krajiny. Řešení je koupit D5+D850, úplně jsem tu možnost ještě nezavrhl, ale už to hodně hraničí s plýtváním. Na druhou stranu, peníze na účtu na to mám nachystané už přes 2 roky, letos k nim přibudou další a manželku už se ptala, jestli už tedy něco koupím, když ne, tak že ona by nějaké uplatnění pro ty peníze našla ...
Ganec píše:Cenu v súčasnom systéme tvorí hlavne dopyt-ponuka.pemar píše:jsem tak trochu chtěl poukázat na fakt, že ta cena za to je fakt dost vysoká
Existuje niečo papierovo lepšie?
- ak nie, tak to môže kľudne byť aj najdrahšie (hoci výrobné náklady najdrahšie byť nemusia)
- ak áno, tak musí cenovo konkurovať ostatnýmNie si žiadna výnimka:pemar píše:Osvědčilo se mi pravidlo koupit to nejdražší, co mne ještě nezruinuje, s tím bývá nejvíce zábavy a nejméně problémů.
- väčšina ľudí nemá znalosti alebo odhodlanie zistiť ako veci fungujú
=> no a keďže sa kvôli tomu nevyznajú, tak sa potom orientujú hlavne podľa ceny
(alebo sa fixujú na jeden jediný prevládajúci parameter)
Je to jednoduché: ľudia majú v náture prisudzovať drahšej veci aj vyššie kvality (hoci ich nemusí mať)
(že je to častokrát len pasca predajcov sa už ale nikdy nedozvedia)
No a kvôli tomu si priplácajú aj za to čo nemusia![]()
Pekne je to popísané v knihe "Jak drahé je zdarma".
Naopak, keď je ťažisko viac na objektíve, tak to len znamená že váha zostavy je viac prenesená na ľavú ruku a pravá ruka nemusí grip tak bolestivo stláčať. Inými slovami: že sa zlepšuje ergonómiapemar píše:to znamená: sestava se Sony má delší objektiv a tim má těžiště více vpředu, výhoda rozměru a menší hmotnosti se mění v nevýhodu.
Holt, u FF DSLR si treba vybraťpemar píše:Poslední dva roky jsem kromě mastodontní D5 neviděl u FF žádné zajímavé tělo
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků