od pemar 26. 11. 2017 10:06
Kdyby člověk chtěl a měl to jako prioritu, tak si ten čas na to vyvolávání podle mne najde. Já jsem si u sebe prakticky jistý, že jsem na to příliš pohodlný a že mi digitální vyvolávání vytrhlo trn z paty. Mám doma Praktiku, kdybych nebyl líný, nafotil bych s ni 36 snímků a dal to vyvolat do Mexapixelu nebo Foto Škoda, to by asi nebyl problém. Ten pocit z historického focení by mi zatím nevynahradil fakt, že Praktika zaostřuje jen manuálně na prisma matnici, která je ve středu obrazu, takže je člověk omezený na středovou kompozici a že tehdejší objektivy za těmi dnešními zaostávají o parník. Já jsem z důvodu zastaralého AF odpískal i nákup Nikonu Df, prostě mne to vadilo.
Já se někdy musím pracovně přemístit ještě o víkendu, abych byl na jednání v zahraničí v pondělí od 9h, ale pokud chci, tak si čas na focení nebo jinou činnost nějak najdu, ideální je to zkloubit s nějakou rodinnou aktivitou.
Včera se například konalo docela zajímavé setkání fotografů v KC Zahrada na Chodově, ze zajímavých lidí tam byl třeba Kamil Varga nebo Václav Šilha, Pavel Šerý nebo Michael Jurák a samozřejmě snad všichni Macenauerové. Já jsem tam chtěl poslat Micinu na foceni s modelkou, ale měli už plno, tak jsme nakonec skončili na Chodově v tom jejich mega obchodním domě.