kozakm píše: Imho ta predstava, ze jsou to zkostnatele firmy, ktere melou z posledniho a drzi se jen diky tradici, je mylna.
Zkostnatele su

.. ale netvrdim,ze melu z posledneho, alebo ze sa drzia kvoli tradicii, len mam skutocne tu predstavu, ze ma Nikon uz problemy. Canon vdaka tlaciarnam prezije. Fototechnika holt, ak sa nepredavaju miliony kompaktov asi zrkadlovky nevytrhne. Ak Canon dojde s novym snimacom a DR, ktory bude na urovni ostatnich (netvrdim, ze ma zly cip, to len ako to beru ludia, ktori sa rozhoduju), tak Nikon bude rozporcovany

Ostatne, vychadzam aj zo skusenosti FotoABC, ako ma tazke srdce na Nikon. A Canon zostane poslednou znackou DSLR, ktora vydrzala. (Pentax uz defacto neexistuje). Canonu ale drzi predaj DSLR (okrem high segmentu) prave povedomie ludi o znacke + asi najlepsie dostupnost roznych objektivov, hlavne 3rd a bazaru. Nikon sa drzi vdaka DR snimaca a povedomiu ludi, ktori sa vyznaju. Ale nevydrzi odolavat tlaku Gancovych grafov
Sony ma velmi nezaujima, firma je prilis velka, aby len tak padla, ale ich fototechnika, to je ako vacsina inych veci, co vyrabala. Nekonzistentny pristup, vyrobi super vec ale s takym ALE, ze to clovek uplne rozplace.
Ale mam obavu, ze Sigma ten tlak neudrzi, casom ju kupi Canon, ale imho radsej by som, keby Ricoh
Olympus to inak tiez mal hodne nahnute ... kazdopadne, ako napisal Lotrandor, prinajhorsom skoncime s Puntikovym dvojsetom

... ostatne, ako som pozeral stare fotky spred 13 rokov z 4mpix kompaktu S45, okrem trosku mpix, stabilizacie a dlheho tele nemam pocit, ze by som potreboval nieco viac

A dal sa v pohode strcit do vrecka.