od milann88 14. 1. 2021 17:26
Věřím, že ta D6 bude o kousek dál, ještě aby ne, ale nemyslím si, ze o moc, i když tohle je vždycky hodně subjektivní, spis ted beru ty D5 jako dobre nákupy v poměru cena/vykon. Částečně chápu ten postoj k bazarovkam, ale u tehle rady, pokud ten foťák nebyl v profesionálním použití, tak bych se tolik nebál, rozdíl jetá D5 v hezkém stavu za 65k při troše štěstí a vedle toho nová D6 za 180k už mi přijde na zamyšlenou.
To doostření jsem asi úplně nepochopil, to je vic o objektivu, čipu a AA filtru v tom obecném hledisku, jako pokud ostří lepe, tak budeš muset méně používat nějaké záchranné akce v Topazu, ale nenapsal bych, ze doostrovani není potřeba
Tak ty Leica skla samozřejmě ne na F-mount, zajímalo by mě, jak to kolega dostal na D5, Mko asi těžko, to by muselo být s optickým členem a to pak je úplně k ničemu, leda možná nějaké Rko? Na CSC to je úplně něco jiného, tam jdou pouzit ty fajnšmekrovske M objektivy, ktere by tě mohly hodně zajímat vzhledem k velikosti a rendering.
Tu Z7 jsem myslel prave jako walkaround tělo, na akci poslouží taky dobre, ale třeba ta D5 bude jiný komfort. Ono je fajn řešit, který foťák je nejlepší univerzál, ale ve finále ho prevalcuji dva fotaky, ktere vynikají v tom, pro co byly vymyšlený.