Fotím cca 30 let dokument rodiny a umění do šuplíku. Vývoj používané techniky: Opema- Smena- Ljubitel- Flexaret- Zenit E - Canon EOS 500-
Olympus C 745N Ultra zoom a nyní Canon EOS 350D.
S Olympusem jsem byl velmi spokojen ,ale vadil mi dost velký šum.
Pro Canon nakonec rozhodlo to , že mám velmi dobrý přídavný blesk Canon Speed a ještě náhradní skla která pasují i na Digi.
Moje rady( v Rusku jsem nebyl a šedát mi ještě není , tak brát s rezervou)
V internetových obchodech se dá již dnes pořídit EOS 350D
se setovým objektivem pod 20.000,- Kč bez DPH.
Li-ion baterii seženete na
http://www.shopgsm.cz za 671 Kč a to má kapacitu 1500 mAh (to není překlep) , originál má kapacitu cca 750 mAh a stojí cca 1500 - 2000 Kč.
Setový objektiv doporučuji koupit, protože tak levně k objektivu těžko někdo přijde.
Naopak grip jsem koupil a dnes bych si za to nafackoval.
Můj názor, je to pouze drahá frajeřina. Do gripu lze dát 2x Li-ion baterii , ale blesk se nabíjí stejně rychle jako z jedné , takže nosím raději jednu baterii ve foťáku a náhradní v ruksaku. Proč zvedat foťák s gripem když chci fotit a ne posilovat. Do gripu lze dát také
6x AA článek , ale pozor na opatrnou ( nebo snad dobře vychytralou) elektroniku , která si zřejmě velmi střeží napětí na zdroji.
2x Li-ion O.K.
6x AA aku 1,2 V absolutně v žádném případě (ne , ne a ne, ani ťuk)
6x AA alkaline Super Extra power Panasonic 26 Kč kus cca 50 snímků doma v teple , s bleskem asi 20 snímků. Baterie měly ještě 80% kapacity , ale foťák už je odmítl . Drahá sranda.
Jinak jsem velmi spokojen. Expozice a barevné podání nádhera.
U setového objektivu mi vadila slabá kresba a tak jsem se začal poohlížet po lepším, ale ceny mě brzy vyléčily. Byl jsem nešťastný, než mi poradil kolega . Má zrcadlovku Olympus ,ale řešení je stejné. Redukce uchycení objektivu( bajonet- závit nebo bajonet- jiný bajonet) a použít stará velmi dobrá skla Praktika apod.
Musí se sice ostřit a clona nastavit ručně , ale výsledek za to stojí.
Kde seženet ke Canonu EOS 350D sklo 50 mm díra 1.4 s velmi dobrou kresbou za 1500,-Kč a méně.
Prohlížel jsem Vaše fotografie a ty rozhodly, že jsem Vám napsal tento referát.
Kdo nevěří ať to zkusí.
Teď mám na svém Canonu EOS 350D našroubovaný !!!! objektiv
Helios 58mm/2,0 ze Zenitu E rok výroby 1979.
Tak sametový přechod kresby od středu ke krajům by nedokázal žádný změkčující filtr, a hloubka ostrosti cca 5 mm. Co dál dodat?
S pozdravem
Cvakal (tělem i duší)