bolo toho viac..
- vypálený pixel - kravina ale zelené bodky od nového foťáku nechcem
- ostrenie proti svetlu.. stromček som fotil asi 8 krát kým mi to zaostrilo na niečo..
- raw - robil som úpravu len v ZPS x ale na vyšších ISO moc farebného šumu a keď to odstránilo tak žlté fľaky.. nejako som to neprekúsol.. je pravda že softvér som mal .. no nie najvhodnejší..
- chaotické meranie expozície.. menil som clonu a v hľadáčiku paráda.. ale foto podexponované.. (zrejme moja chyba a niečo som zle nastavil.. ale v režime auto by to nemalo byť)
- mojim deťom sa výstup nepáčil.. (WB auto sa nejako nechytalo na naše svetlo v obývačke) manuál WB som nejako nevedel trafiť aby sa mi to páčilo..
- AF si vyberal čo chcel.. ak som nedal konkrétny štvorček tak si to robilo čo chcelo.. a aj keď bol štvoršek tak chytilo tak 60-70% čo sa mi zdalo málo..
- seťák tomu moc nepomohol.. a časy boli kritické..
- vadilo mi keď som chcel robiť prstom na displeji tak mi o vypínalo lebo si mysleo že som foťák priložil k oku.. teda citlovosť zatemnenia chytala ruku.. kravina ale vadilo mi to a ruku som musel dávať od spodku..
+ fantastická stabilizácia obrazu.. vedel by som si to predstaviť v canone - teda na čipe.. o tom žiadna diskusia.. je proste parádna..
+ design - je to pre mňa výrorom pekné.. sa čudujem že to íšem.. ale fakt má to niečo do seba..
+ funkčné tlačítka. fajn..
+ dotykový displej celkom ok..
viem.. mal som ho len chvíľku a zodpovedne si to nemôžem dovoliť tvrdiť že je to zlý foťáčik.. ale asi ma rozmaznala 6D a jej výstup.. to asi najviac zavážilo.. a keďže som sa rozhodol nekupovať drahé objektívy k OMD (čo by zlepšili výsledok) tak som sa rozhodol ako som sa rozhodol..

asi to nikomu nepomôže v rozhodovaní a je to len môj pohľad (krátky čas a nevyužitie potenciálu za normálnych podmienkach) ale myslím, že keď má niekto FF a chce niečo ako doplnok tak OLY s seťákom nie ja podľa mňa najlepšia voľba pre "nefoťičov"..
-- 20. 12. 2016 18:02 --feanoor píše:Dudisko
a taky si myslím že je to i blbě zaostřeno, jsem v práci na sra.koidním monitoru, ale určitě není dobře zaostřeno na oči...
f 6,3 x crop.. to muselo byť v DOF