bob222 píše:
su to sukromne fotky, takze to nerozsirujte/nepouzivajte, diky[/quote]
Už to radšej zmázni, tazatel to už videl.[/quote]
no myslel som to tak, ze su to moje cvaky za posledny pol rok ci kolko a nema to ziadnu umelecku hodnotu, ibaze je tam aj rodina atd..pochybujem,ze niekto by si daku fotku zobral/upravil a vystavoval za svoju

no pokial ti staci f4 a chces zoom 70-200, tak ten Nikkor je super. Sam som predal kvôli hmotnosti Sigmu 70-200/2,8 lebo sa mi ju nakoniec nechcelo stale nosit vo fotobatohu na hory.
druha vec je, ze nakolko ti fyzicky predlzi 70-200/4 to ohisko kde konci sigma 24-105 na tych 105mm, orezom by ti to nestacilo riesit? ale asi nie, aj mne je niekedy tych 200mm malo na FF, v ZOO som musel dost rezat ked bola zver dalej odo mna, aj na horach ked chcem urobit detailnu fotku linii kopcov v dialke musim s 70-200 este rezat.
mal som chvilu kupeny z bazaru aj TC 1,7II a obrazovo to nebolo spatne (ale rozdiel bol trosku vidiet pri priblizeni 1:1), skor mi uz vadila ta slabsia svetelnost. (AF fungoval na 19AF bodov aj stabilizacia isla,takze toto bolo OK)
mozno niekedy kupim TC1,4III, ktory je opticky vyborny s pouzitim 70-200/4G a este mi to rapidne nezoberie tu svetelnost.
Sony A7 IV + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN