Čaute,
mám Nikon 35mm f1.8 a 40mm f2.8macro a na výletě s kamarádkou jsem si uvědomil dost zásadní nedostatek mé sbírky. První je ten, že mám dva objektivy, které co do ohniska jsou prakticky stejné. Druhý je ten, že pokud chci fotit na normálním výletě (tedy ne fotovýletě), nepřichází prime moc do úvahy. Pokud jsem sám, nevadí mi běhat z ulice na ulici, klekat si, běhat dopředu, dozadu, doleva, doprava. Ale to tak nějak nejde, aniž bych unudil svého společníka k smrti. Zároveň chci ale rozumnou fotodokumentaci, což při focení s 40mm při procházce holt nějak nedopadlo.
Mám tedy na vás dvě otázky:
Fotíte někdo s PRIME i na výletech, kde nemáte moc šanci hrotit kompozici? Jak?
Co bystě dělali na mém místě? Napadá mě jeden z těch objektivů prodat (chci spíš macro, nebo rychlejší objektiv? - chci oboje) a pořídit "něco". Do úvahy připadá N18-105mm, Tamron 17-50 f/2.8, případně Sigma 17-70 f2.8-4. Po vyzkoušení toho 40mm 2.8 mám pocit, že na dobré macro bych měl asi ještě nějakou dobu šetřit, takže jako logická volba pro mě vypadá prodat 40mm 2.8 (ještě v rámci 14 denní lhůty za plnou cenu) a švihnout tam nějaký zoom, ale zajímal by mě váš názor, jak vy byste moji situaci řešili.