Stránka 3 z 3

Re: Teleobjektiv k DSLR-A300

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 10. 2012 20:36
od Reno.Raines
v první řadě největší nebezpečí u SIgmy je to že to záleží kus od kusu, sám jsem zkusil s 70-200 F2.8, některý je v pohodě některý je na vyhození, odzkoušet před koupí,

jaké máte vlastně požadavky co zhruba chcete fotit ?

Re: Teleobjektiv k DSLR-A300

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 10. 2012 21:43
od Pety
Že by sis třeba přečetl dotaz na začátku diskuse? :-)

Re: Teleobjektiv k DSLR-A300

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 10. 2012 20:37
od Bubulina
Díky všem. Už jsem rozhodnutá pro ten dražší Tamron, ten levnější bysme si mohli dovolit hned, ale radši počkám. Jinak už jsem pochopila, že ta Sigma, ač to má v názvu, není na makro, ale mně jde spíš o detail než o pravé makro snímky.
A Reno, jak jsi byl spokojený s tou tvou Sigmou? jen tak pro zajímavost :) nemáš nějaké foto, které jsi s ní udělal?

Re: Teleobjektiv k DSLR-A300

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 10. 2012 23:29
od _DAVE_
Pokud to pomůže, tady jsou nějaké snímky (poslední čtyři) focené s 70-300 VC USD, za ty prachy je to poctivý kus skla.

Osobní zkušenost je taková že na 300mm pro opravdu pěknou fotku doporučím alespoň F8. Ostření je rychlé, ale rozhodně ne jako u "elka".

Stabilizace je brutální, ale při focení pohybu doporučím stabilizaci vypnout. Než se ty motory vzpamatujou, je pes pryč.

Re: Teleobjektiv k DSLR-A300

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 10. 2012 07:59
od Pety
Ve verzi pro Sony stabilizátor snad vůbec není.

Re: Teleobjektiv k DSLR-A300

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 10. 2012 08:48
od reign
Žel není. Alespoň to vnitřní rychlé ostření tam nechali. Nechápu, proč to tak dělají, kdyby byla kvůli absence stabilizace tato verze levnější alespoň o 2k neřeknu ani popel...