Já s ním mám také zkušenost na 500d, byť krátkodobější. Trochu mě překvapil stabilizátor
(vcelku hlučný, na rozdíl od Canoňáckých nepozná stativ). Ale to vem čert.
Spíš mě zarazilo jak fotí můj kus na nejdelší ohnisko. Zatímco do takových 200mm je obraz srovnatelný, na konci (tj. 300mm) jako by byl náchylnější na ostřejší světlo a tak výsledná fota trochu připomínala efekt rozptýleného světla u photoshopu
(žádná tragédie, ale překvapuje mě, že je to jen na konci...vada kusu či vlastnost?).
Jinak
tady je ukázka na nejdelší ohnisko. Nejostřejší ze série. Z rawu pomocí DPP, vše +- normální, jen doostřeno, contrast a saturace tuším na +1, Highlight -2-4. Vím že ten lůj je rozmazaný i díky zaostření na sýkorku, ale trochu je na něm vidět i ten výše popisovaný jev.
Ostrost není kdovíjak fenomenální, ale nemám s čím srovnat. Snímek asi moc o přenosu kontrastu neřekne, už jen kvůli úpravám.
Tady posílám ještě jedno foto, ale obávám se, že i to bude poznamenáno mou chronickou snahou vyvarovat se přepalům.

Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro