1. osobne mam e-510 nie D50 D50 som nikdy ani nemal v ruke, D40x, D80 ktoru som mal v ruke mi nic takto otrasne nevivadzala ....
Dr. nesud druhych podla seba

a skus aspon citat, viem ze je to tazke (hlavne u mojich prispevkoch) ale inac tie reakcie nestoja zavela ....
golem2 ak mi povies, ze uplny amater pouziva sklo 17-35 tamrona a fotil totalny laik tu fotku co si dal link tak sa budem povazovat za diletanta ...
milday: bielu jednoliatu oblacnost urobyl stoho fotak

, v skutocnosti bola modra s bielimi oblackami. Kazdy urcite nie ... sony h2 to tak neprepalilo ani zdaleka.
a ked mi povies co je to tmave popredie na 3 fotky tak sa tiez potesim
Pety: ok asi som ho mal nazvat laikom .... Diletant si podlamna nekupi zrkladlovku za 40k sk .....
Ak je ten firmaware tak blby ako pises pety tak potom u kompaktoch je poctatne lepsie prepracovany AF pre laikov.
Neviem ak by mi taketo fotky produkoval e-510 na aute tak neviem neviem ci by som ho nevratil (precalen obcas snim foti aj "laik" priatelka). Ale musim uznat ze e-510 taktiez na default nastaveniach produkoval viac prepalov ako sony h2 (nie az otolko ako d50 nikon) az po stiahnuty kontrastu na -2 je natom lepsie e-510.....
Preco sem davam tento prispovek, je velmi jednoduche ... zrkadlovka ma vyznam az pre cloveka ktory sa oto poriadne zaujima a je ochotny sa snou ucit robyt. Lebo AF je casto lepsie na kompaktoch (rychlost nieje jediny parameter pri AF!), prepali taktiez v poctatete cela automatiky z jedneho velmi jednoducheho dvovodu na AF, auto expoziciu su u zrkadlovky vyuziva iba vyrez obrazku zatial co na kompaktoch sa berie celi obrazok ... toto sposobuje aj te caste prepaly u zrkadloviek (zle zvoli krivku kontrastu), zla WB (zase ma k dispozicii iba cast nie obrazok celi) atd. o "vyhodach" vacsieho chipu racej pomlcim uplne ....
Takze je to skorej reakcia na ludi ktory tu kazdemu "laikovy" doporucuju zrkadlovku. Vety typu ved zatu cenu si mozez kupit zrkadlovku atd uplne neznasam .... Zrkadlovka moze byt velke minus pre laika.
Pride mi az smutne ako si tu niektory ludia robia zo zrkadlovky "boha" nad ktoreho nic nema ...
p.s. celim tymto clankom nechcem zhadzovat nikon D50 ...., nikony su dobre fotaky ale nie pre kazdeho!