od pemar 15. 1. 2016 21:18
Písmeno "D" označuje příslušnost k D-sérii Nikon zrcadlovek. Pojmenování "D500" má naznačovat, že je nástupcem modelu D300s a současně je částí stejné generace fotoaparátů D5.
Pro jaký typ uživatele je D500 určena? Pro pokročilé amatéry a profesionální fotografy, kteří kladou důraz na vynikající pohotovost a snímání s teleobjektivy. Cílovou skupinou uživatelů jsou např. uživatelé, kteří používají často teleobjektivy k fotografování pohyblivých objektivů, fotí sport, divoké ptáky nebo letadla, dynamické scény s rychle se pohybujícími objekty a uživatelé, kteří potřebují bytelný a odolný fotoaparát, ti, kteří chtějí mít za každou cenu v DX segmentu to nejlepší, ti, co si koupí D5 a D500 budou mít jako telekonvertor. Cílovou skupinou jsou zákazníci, kteří si nechtějí koupit FF a chtějí něco lepšího, než D7200.
Naprostá většina vlastností D500 je převzata z fotoaparátu D5, D500 je za třetinu ceny, má proti D5 i pár věcí navíc.
O D400/D500 se hodně mluvilo, je to hodně očekávaný stroj a není to recyklát nebo kompromis, s výborným výkonem, ideální nástroj pro sportovní fotografy, fotografy přírody a reportážní fotografii.
Já D500 pro mne vidím jako plnohodnotnou náhradu D7100 a možnou alternativu za D750, k naprosté spokojenosti mi chybí asi 100g hmotnosti. Cenu vidím někde mezi přiměřenou a relativně nízkou, D610 strčí při fotografování sportu do kapsy a cenu D850/D900 čekám někde mezi 95-99,000 Kč.
Naposledy upravil
pemar dne 15. 1. 2016 21:23, celkově upraveno 2