Zdravim.
Potrebujem poradit a posudit nasledujuce fotky. Pred casom som si vsimol, ze fotky z mojej D5300 s objektivom 18-140 su kvalitou horsie ako by som ocakaval. Jedna sa o ostrost snimku a hlavne strasne rozmazane a roztrasene obraje. Vacsinou som to pripisoval svojej chybe ale ked sa to stale opakuje tak zacinam podozrievat sklo. Skusal som rozne casy aj clony, fotenie so stativu s dialkovou spustou ale vysledok sa nikdy nedostal na uroven, s ktorou by som bol spokojny. Ked som zalozil 55-300mm a vyfotil tu istu scenu, mal som pocit, ze tie fotky su na teleobjektive minimalne o 1-2 triedy lepsie ako s 18-140mm. Schvalne som sa pozrel na moje starsie fotky s objektivom 18-140 a tam som takyto problem nezaznamenal. V com teda moze byt chyba? Nie som si vedomy ziadnej nehody fotaku ani objektivu. K foto technike sa spravam velmi obozretne.
Prikladam testovacie snimky s 18-140 a jeden na porovnanie s 55-300. Ostrene cez AF na stred, fotene z ruky. Prilohy mozu byt max 1MB takze je trohu badatelna kompresia ale myslim, ze rozdiel aj tak udrie kazdemu do oci.
Vdaka.