Matias.N: matnice som si dost casto menil (teda objednaval vzdy na novy fotak) z focusingscreen.com za 100e, dost palka. aj som si ju poskrabal, aj zaprasil, ako sa zadarilo

moje skusenosti: snaz sa doma najst miestnost kde sa najmenej prasi. utri si stol mokrou handrou a pockaj chvilu, nech sa prestane virit vzduch. novu matnicu nechaj stale zabalenu, ale pripravenu na vybratie z krabicky. zloz objektiv, pinzetou uvolni ramcek vo fotaku a vyber povodnu matnicu (tu som si vedel polozit na mikro utierku). do pinzety opatrne zober novu matnicu, neobzeraju si ju, snaz sa nezdrziavat, OPATRNE ju vloz do kovoveho ramceka do fotaku a zaisti. nasad objektiv.
ps: pri kazdom dalsom vyberani uz vlozenej novej matnice hrozi ze si ju poskrabes pri suchnuti o vnutro fotaku, matnica je maximalne nachylna na to a skoro vzdy sa ti na nu nachyta dalsi prach zo vzduchu. takze je fajn, ked si raz vlozis novu matnicu do fotaku a finito

Sony A7R III + Tamron 17-28/2,8 Di III RXD + Sigma 24/1,4 ART + Sony FE 35/1,8 + Sigma 85/1,4 ART DN + Sigma 100-400/5-6,3 DN